Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open 2021 | Novak Djokovic, pe urmele lui Federer & Nadal! Cifrele uluitoare ale sârbului

Irina Aldea

Publicat 21/02/2021 la 13:52 GMT+2

Novak Djokovic s-a ținut de promisiune și nu a lăsat noua generație să-i ia, cel puțin pentru moment, coroana la turneul lui de casă, Australian Open. Sârbul a mai scris azi o pagină de istorie.

Novak Djokovic of Serbia holds the Norman Brookes Challenge Cup as he celebrates victory in his Men’s Singles Final match against Daniil Medvedev of Russia during day 14 of the 2021 Australian Open at Melbourne Park

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, a câștigat finala primului turneu de Grand Slam al anului, în fața lui Daniil Medvedev, scor 7-5, 6-2, 6-2, la capătul unui meci fără un istoric prea lung, de o oră și 54 de minute de joc. Nole cucerește astfel al nouălea titlu la Australian Open și al 18-lea din întreaga carieră, apropiindu-se de marii lui rivali, Roger Federer și Rafael Nadal, amândoi cu câte 20 de titluri majore.
Australian Open - UNIBET
Titlurile lui Nole la turneul "de casă" de la Melbourne: 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 și 2021.Sârbul s-a apropiat de marii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal. Cei doi au câte 20 de titluri de Grand Slam, în timp ce Djokerul a ajuns la 18. De partea cealaltă, Daniil Medvedev s-a putut lăuda cu o serie fantastică de 20 de victorii consecutive în circuitul ATP. De asemenea, rusul ajunsese la 12 meciuri la rând câștigate contra adversarilor din Top 10 mondial. De această dată însă, Nole nu a lăsat garda jos.

Novak Djokovic strânge cursa titlurilor de Grand Slam cu Federer și Nadal

Grație victoriei din finala Australian Open, Novak Djokovic devine doar al doilea jucător din istorie care câștigă nouă titluri la același turneu de Grand Slam. Reușita sârbului stă între cele 13 titluri cucerite de Rafael Nadal la Roland Garros și cele 8 titluri câștigate de Roger Federer la Wimbledon. Privind cu atenție spre performanța uluitoare obținută azi de Novak Djokovic, putem consemna câteva statistici de-a dreptul impresionante în dreptul sârbului.
De doar 8 ori a fost învins Novak Djokovic la Australian Open, având 82 de victorii. Doar Rafael Nadal îl depășește pe Nole la acest capitol, ibericul având 100-2 la Roland Garros. Mai mult, în întreaga carieră, Novak Djokovic a disputat 28 de finale de Grand Slam, fiind la egalitate cu Rafael Nadal, iar cei doi sunt întrecuți doar de Roger Federer, care a jucat 31 în întreaga carieră.
Novak Djokovic a adunat 9 finale la Australian Open și nu a pierdut niciuna, turneul de la Melbourne devenind un adevărat templu pentru sârb. Acum, sârbul are 18 trofee de Grand Slam în palmares, el fiind depășit doar de Rafael Nadal și Roger Federer, ambii având câte 20. Nole își va îndeplini încă un vis după Australian Open. El va bifa cel puțin 311 săptămâni petrecute pe prima poziție ATP, depășind recordul all-time deținut de elvețianul Federer (310).
Federer - Nadal - Djokovic
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo