Rafael Nadal a pornit cursa spre al doilea său titlu la Australian Open cu o evoluție fermă, alimentată de 19 lovituri câștigătoare. Spaniolul a risipit pentru moment dubiile referitoare la starea sa fizică, reușind, prin proporțiile scorului să facă să pară că meciul de o oră și 52 de minute din primul tur a fost ușor.
https://i.eurosport.com/2021/01/25/2978604.jpg
Djere a reușit doar în câteva game-uri să țină ritmul și să îi pună problemele campionului din 2009.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33
Nadal s-a desprins rapid pe tabelă, la 5-1, în fața unui jucător fără victorie în carieră pe tabloul principal de la Australian Open, însă a ezitat chiar înainte de linia de finiș a primului set, pierzând șase puncte consecutiv pe lansare. Cu un break alb cedat și un 0-30 amenințător la scorul de 3-5, Nadal a ridicat din nou nivelul, bazându-se atât de forehand, cât și pe voleu, recăpătând astfel controlul.

Australian Open 2021: Nadal și cursa pentru titlul 21 de Grand Slam

Dacă mai departe în startul setului doi Nadal a arătat autoritar pe lansare, înregistrând o serie de 13 puncte câștigate consecutiv, reușind și break-ul la 1-1, Djere a jucat cel mai bun game al său de retur tot când ibericul a servit pentru câștigarea setului și desprindere la 2-0 la general. Ușor dominat, spaniolul a anulat însă toate cele trei mingi de break și, variind efectele, și-a securizat desprinderea pe tabelă prin trei servicii pentru care Djere nu a avut răspuns.
Și în setul trei, Nadal a reușit break-ul devreme, chiar la debut, Djere pierzându-și serviciul pe o dublă greșeală. De acolo, spaniolul și-a majorat avantajul, asigurându-și biletul pentru turul doi, acolo unde va juca împotriva învingătorului dintre doi jucători ajunși pe tablou din calificări, Viktor Troicki și Mmoh.
Au fost 15 zile dificile, în care m-am confruntat cu dureri la spate.Sunt în continuare aici, supraviețuitor. Trebuia să trec de ziua de azi și asta am făcut. Am făcut treabă bună. Trei seturi, e bine. Încerc să rămân aici cât mai mult timp posibil, sunt aici să dau tot ce pot. Să vedem. | Rafael Nadal
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
30/11/2022 LA 11:54