Rafael Nadal a pornit cursa spre al doilea său titlu la Australian Open cu o evoluție fermă, alimentată de 19 lovituri câștigătoare. Spaniolul a risipit pentru moment dubiile referitoare la starea sa fizică, reușind, prin proporțiile scorului să facă să pară că meciul de o oră și 52 de minute din primul tur a fost ușor.
https://i.eurosport.com/2021/01/25/2978604.jpg
Djere a reușit doar în câteva game-uri să țină ritmul și să îi pună problemele campionului din 2009.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM O ZI
Nadal s-a desprins rapid pe tabelă, la 5-1, în fața unui jucător fără victorie în carieră pe tabloul principal de la Australian Open, însă a ezitat chiar înainte de linia de finiș a primului set, pierzând șase puncte consecutiv pe lansare. Cu un break alb cedat și un 0-30 amenințător la scorul de 3-5, Nadal a ridicat din nou nivelul, bazându-se atât de forehand, cât și pe voleu, recăpătând astfel controlul.

Australian Open 2021: Nadal și cursa pentru titlul 21 de Grand Slam

Dacă mai departe în startul setului doi Nadal a arătat autoritar pe lansare, înregistrând o serie de 13 puncte câștigate consecutiv, reușind și break-ul la 1-1, Djere a jucat cel mai bun game al său de retur tot când ibericul a servit pentru câștigarea setului și desprindere la 2-0 la general. Ușor dominat, spaniolul a anulat însă toate cele trei mingi de break și, variind efectele, și-a securizat desprinderea pe tabelă prin trei servicii pentru care Djere nu a avut răspuns.
Și în setul trei, Nadal a reușit break-ul devreme, chiar la debut, Djere pierzându-și serviciul pe o dublă greșeală. De acolo, spaniolul și-a majorat avantajul, asigurându-și biletul pentru turul doi, acolo unde va juca împotriva învingătorului dintre doi jucători ajunși pe tablou din calificări, Viktor Troicki și Mmoh.
Au fost 15 zile dificile, în care m-am confruntat cu dureri la spate.Sunt în continuare aici, supraviețuitor. Trebuia să trec de ziua de azi și asta am făcut. Am făcut treabă bună. Trei seturi, e bine. Încerc să rămân aici cât mai mult timp posibil, sunt aici să dau tot ce pot. Să vedem. | Rafael Nadal
Australian Open
"Poate Rafa Nadal să câștige titlul la Australian Open 2022?" Mats Wilander nu a stat pe gânduri
IERI LA 02:50
Australian Open
Rafa Nadal a vorbit deschis despre starea sa fizică! Ce l-ar determina să-și încheie cariera
19/01/2022 LA 18:20