Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open | Djokovic, Alcaraz și Medvedev luptă pentru locul 1 ATP! Toate scenariile posibile

Dani Morar

Actualizat 22/01/2024 la 16:53 GMT+2

Novak Djokovic, Carlos Alcaraz și Daniil Medvedev sunt calificați în sferturile Australian Open și luptă, nu doar pentru trofeu, ci și pentru poziția de lider mondial. Rusul pare cel mai dezavantajat, însă există șanse și pentru el să urce pe locul 1 ATP începând de luni.

Djokovic, galactic! Sârbul merge ceas în sferturile Australian Open. Rezumatul meciului

Novak Djokovic, Carlos Alcaraz și Daniil Medvedev au ajuns în sferturile de finală la Australian Open. Pe lângă marele trofeu, cei 3 se luptă și pentru locul 1 în clasamentul ATP, poziție ocupată în acest moment de sârb.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Nole are un avantaj clar față de cei doi rivali ai săi, intrând în acest prim Grand Slam al anului de pe prima poziție a clasamentului mondial. Djokovic și-o poate păstra în majoritatea cazurilor, însă poate avea de suferit dacă va fi eliminat în sferturi de Taylor Fritz.
Medvedev are șansele cele mai mici de a urca în fruntea clasamentului, în timp ce Alcaraz poate avea parte de un duel direct cu Novak pentru acest privilegiu.
Toate scenariile posibile pentru locul 1 ATP după Australian Open
  • Carlos Alcaraz va fi numărul 1 dacă reușește să joace un meci în plus față de Djokovic. În cazul în care sârbul ajunge în finală, atunci ibericul trebuie să câștige trofeul.
  • Daniil Medvedev va fi numărul 1 ATP doar dacă va reuși să cucerească trofeul, iar Djokovic și Alcaraz vor pierde în sferturi.
  • Novak Djokovic va rămâne pe locul 1 mondial dacă cei doi adversari ai săi sunt eliminați în sferturi sau dacă niciunul dintre scenariile de mai sus nu va avea loc.
Programul sferturilor de finală de la Australian Open:
  • Novak Djokovic - Taylor Fritz
  • Jannik Sinner - Andrey Rublev
  • Hubert Hurkacz - Daniil Medvedev
  • Alexander Zverev - Carlos Alcaraz
Citește și:

Premieră absolută la Australian Open 2024

Astăzi au avut loc ultimele meciuri din optimile Australian Open, fiind completate tablourile sferturilor de finală de la primul turneu de Grand Slam al anului.
În urma partidelor de astăzi de pe tabloul masculin, competiția de la Melbourne a stabilit o premieră importantă. Este pentru prima dată în istoria turneului când în sferturi se află primii 6 capi de serie.
Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Jannik Sinner, Andrey Rublev și Alexander Zverev sunt ocupanții primelor 6 locuri din clasamentul mondial, ei fiind însoțiți în Final 8 de Taylor Fritz, cap de serie nr. 12, și Hubert Hurkacz, favoritul nr. 9.
Această performanță a primilor capi de serie nu s-a mai întâmplat decât la un singur turneu de Grand Slam. Este vorba despre Roland Garros, unde primii 6 favoriți au ajuns în sferturi la edițiile din 1983, 1984 (când au fost primii 7 capi de serie în sferturi) și 2012.
La Australian Open au mai fost până acum de 3 ori în sferturi primii 5 capi de serie. S-a întâmplat la edițiile din 1983, 2012 și 2013. În plus, de 7 ori (în 2005, 2009, 2010, 2012, 2014, 2016 și 2022) au mai fost doar favoriți în sferturi, la fel cum se întâmplă acum.
Trebuie punctat și faptul că în 2015, în sferturile de finală de la Melbourne au fost calificați 7 din primii 8 capi de serie. A lipsit, însă, favoritul nr. 2, Roger Federer, care fusese eliminat în turul 3 de Andreas Seppi.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol