Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, opinie tranșantă despre o posibilă fuziune între ATP și WTA! "Sunt încă multe diferențe"

Bianca Dumitru

Publicat 25/01/2024 la 14:19 GMT+2

Novak Djokovic se pregătește pentru semifinala de la Australian Open cu Jannik Sinner. De la Melbourne, sârbul a vorbit despre o posibilă fuziune între ATP și WTA, spunând că nu crede că aceasta ar funcționa, din cauza diferențelor dintre cele două.

Novak Djokovic auf der Pressekonferenz bei den Australian Open

Credit imagine: Imago

Novak Djokovic se pregătește pentru meciul cu Jannik Sinner din semifinalele Australian Open, duel care este programat vineri dimineață și care va fi transmis pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Liderul ATP a vorbit, într-o conferință de presă de la Melbourne, despre o posibilă fuziune între ATP și WTA, idee care circulă de multă vreme în tenis, fiind dezbătută chiar și de Roger Federer, în urmă cu 3 ani.
Sârbul a spus acum că nu este sigur că o fuziune totală ar putea funcționa din cauza numeroaselor diferențe care există între cele două circuite. Nole este de părere că cea mai bună ar fi o colaborare comercială, care ar putea duce la creșterea valorii tenisului.
Citește și:

Djokovic, opinie clară despre fuziunea ATP - WTA

"Nu sunt sigur dacă ar fi o fuziune totală sau doar o colaborare comercială ori un acord între cele două circuite... Cred că într-o oarecare măsură este logic să se întâmple.
Vreau să spun că, dacă avem atât de multe evenimente combinate în circuit, încercăm să colaborăm mai mult și să creștem împreună valoarea, cred, a tenisului în general.
Dar, când vine vorba despre o fuziune totală, nu sunt atât de sigur dacă asta poate funcționa, să fiu sincer, din multe motive... Sunt încă multe diferențe legate de regulile și modul în care funcționează circuitele. Dar din punct de vedere comercial, da, vreau să spun, de ce nu?
Să vedem ce se va întâmpla. Nu mai sunt în consiliu, așa că nu am nicio informație din interior să vă împărtășesc, dar o să vedem ce se întâmplă", a declarat Novak Djokovic, citat de Tennis365.
Liderul ATP va juca mâine dimineață, după ora 5:30 (ora României), împotriva lui Jannik Sinner, în semifinalele Australian Open.
Primul turneu de Grand Slam al anului, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo