Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic - Sinner, semifinală de vis la Australian Open! Marea problemă cu care se va confrunta Nole

Nicu Savin

Publicat 23/01/2024 la 17:38 GMT+2

Novak Djokovic - Jannik Sinner va fi prima semifinală de la Australian Open, iar confruntarea se anunță una stelară, având în vedere super-duelurile dintre cei doi jucători în finalul sezonului trecut, la Turneul Campionilor și în Cupa Davis. Meciul se va juca în plină zi la Melbourne, ceea va fi un inconvenient serios pentru Nole, care a avut și azi de suferit din cauza căldurii.

Novak Djokovic "zburdă" cu Taylor Fritz și ajunge în cea de-a 11-a semifinală la Melbourne

Novak Djokovic l-a învins în 4 seturi pe Taylor Fritz și s-a calificat pentru a 11-a oară în carieră în semifinalele de la Australian Open, setând o nouă serie de recorduri incredibile. Totuși, misiunea sa se anunță din ce în ce mai grea, mai ales dacă ne raportăm la faptul că liderul mondial nu a defilat până acum, așa cum a obișnuit cu alte ocazii la turneel majore.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Nole a pierdut set în 3 dintre cele 5 meciuri jucate până acum, ediția din acest an fiind cea în care a petrecut cel mai mult pe teren la Melbourne până în penultimul act.
La câteva ore de la victoria cu Fritz, Djokovic și-a aflat și adversarul din semifinale, care va fi Jannik Sinner. Italianul l-a învins cu 6-4, 7-6 (5), 6-3 pe Andrey Rublev și este singurul jucător rămas în competiție care nu a cedat vreun set la această ediție. Chiar dacă la un moment dat a acuzat probleme medicale la abdomen, Sinner a arătat excepțional și se anunță un rival extrem de periculos pentru Djokovic.

Djokovic - Sinner se anunță o semifinală magnifică la Australian Open

Ambii jucători au timp suficient pentru a se reface după meciurile din sferturi, pentru că duelul lor pentru un loc în marea finală va avea loc abia vineri. Așadar, e de așteptat ca Djokovic și Sinner să ajungă la 100% din punct de vedere fizic la ora partidei, dar există un aspect care, la prima vedere, în dezavantajează pe Nole.
Chiar dacă organizatorii nu au anunțat programul de vineri, puntodebreak.com notează că sunt toate șansele ca semifinala dintre Djokovic și Sinner să fie prima, așa cum prevede și tabloul (cei doi sunt pe partea superioară). Asta înseamnă că meciul va începe în jurul orei 15:00 la Melbourne, ceea ce ar putea fi un atu pentru italian, pentru că e mult mai tânăr și, teoretic, mai rezistent la căldură.
Datorită grandorii sale, Djokovic a jucat primele 4 meciuri de la actuala ediție în sesiunea de seară, când temperatura era mai scăzută, condiții în care el se simte cel mai bine. Doar meciul cu Fritz s-a jucat mai devreme, iar asta s-a văzut în jocul sârbului, cel puțin în primele două seturi, când americanul a fost la un nivel ridicat din punct de vedere fizic. De altfel, Djokovic a recunoscut că a avut de suferit din cauza căldurii, iar problemele sale ar putea fi mult mai serioase contra lui Sinner.
Încă înainte de a ști că-l va înfrunta pe Sinner în semifinală, Djokovic a avut cuvinte de laudă la adresa acestuia: "Despre Sinner ce să spun? A avut un sezon 2023 remarcabil, în special pe final. A câştigat Cupa Davis, m-a învins de două ori, e într-o formă teribilă, a progresat atât de mult.".
De asemenea, italianul știe că va avea un meci infernal contra lui Nole, dar a dat de înțeles că e gata de un meci mare: "Sunt norocos să îl întâlnesc din nou și într-o așa fază a turneului. E cel mai bun jucător al lumii și o să fie greu. Tot ce pot controla este atitudinea mea pe teren și felul în care lovesc mingea. Voi încerca să dau tot ce am mai bun".
Djokovic și Sinner s-au duelat de 6 ori până acum, iar Nole conduce cu 4-2 la meciurile directe. Liderul mondial nu i-a dat nicio șansă italianului în primele 3 dispute directe, pe care le-a câștigat fără să piardă set (la Monte Carlo 2021, Wimbledon 2022 și Wimbledon 2023).
Sinner a găsit rețeta succesului în fața celui mai titrat jucător din istorie în finalul anului trecut, când l-a învins de două ori, în grupele de la Turneul Campionilor și în finala Cupei Davis, câștigată de Italia. Totuși, liderul mondial l-a bătut pe Sinner în finala de la Torino. Confruntarea de la Melbourne va fi prima pe hard-outdoor dintre cei doi și prima care se va juca în sistemul 3 din 5 seturi pe această suprafață, deci e clar că factorul fizic ar putea juca un rol deosebit de important, dacă meciul se va lungi.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol