Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic e în optimi la Australian Open și atins o bornă unică în istorie, care cu greu va fi egalată vreodată

Nicu Savin

Publicat 19/01/2024 la 14:14 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat azi în optimile de finală de la Australian Open, după victoria lejeră, în minim de seturi, în fașa lui Tomas Martin Etcheverry. Odată cu acest succes, sârbul a atins câteva borne uluitoare, cea mai importantă fiind că a ajuns la 100 de meciuri jucate la fiecare din cele 4 turnee de Grand Slam, fiind primul om din istorie care reușește așa ceva.

Djokovic nu are emoții cu Etcheverry și își bătătorește calea spre titlul #25. Rezumatul partidei

Novak Djokovic este în creștere de formă la Australian Open. După ce a pierdut set în duelurile cu Dino Prizmic și Alexei Popyrin din primele două tururi, sârbul a jucat mult mai bine în partida cu Tomas Martin Etcheverry din turul 3, pe care a câștigat-o în minim de seturi, scor 6-3, 6-3, 7-6 (2).
Casa Pariurilor - Australian Open 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
Chiar dacă scorul pare strâns, în niciun moment nu s-a pus problema învingătorului, argentinianul nereușind să-și procure nicio minge de break pe parcursul meciului. Duelul de azi a avut o însemnătate aparte pentru Djokovic, care a scris o nouă pagină în istoria tenisului.

Novak Djokovic a jucat meciul 100 la Australian Open și a intrat în istorie

A fost meciul 100 pentru sârb la Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de 10 ori în carieră. Astfel, Djokovic a devenit primul jucător din istorie care joacă cel puțin 100 de meciuri la fiecare dintre cele 4 turnee de Grand Slam, o performanță care cu greu va fi egalată vreodată. Nole are 101 meciuri jucate la US Open, 1-3 la Wimbledon și 108 la Roland Garros.
Odată cu victoria de azi, Djokovic a ajuns la 31 de succese la rând la Australian Open. El nu a mai pierdut un meci la Antipozi din 2018, când ceda în optimi în fața sud-coreeanului Chung Hyeon. În toată istoria turneului din Australia, doar Monica Seles are o serie mai lungă. Fosta mare jucătoare a câștigat 33 de meciuri la rând între 1991 și 1999. Dacă va ajunge în semifinale, Nole va egala recordul lui Seles, iar dacă va face finală va deveni lider solitar în această iararhie.
Odată cu calificarea în optimi, Djokovic a devenit al doilea jucător trecut de 36 de ani care atinge această rundă la Australian Open, în ultimii 45 de ani. Primul a fost Roger Federer.
Novak Djokovic va reveni duminică pe teren la Melbourne, pentru duelul pentru sferturi cu Adrian Mannarino. Francezul, cap de serie 20, l-a învins în 5 seturi pe Ben Shelton, calificându-se pentru a 2-a oară în carieră în a doua săptămână șa "Openul Vesel". Djokovic și Mannarino s-au întăâlnit de 4 ori până acum, iar sârbul s-a impus de fiecare dată, pierzând un singur set.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo