Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open | A 6-a zi de concurs s-a terminat cu un meci superb! Toate rezultatele zilei

Maria Olteanu

Actualizat 19/01/2024 la 15:57 GMT+2

Australian Open a ajuns în cea de-a șasea zi de concurs. La Melbourne încep astăzi meciurile din turul al treilea. Printre protagoniștii celor mai tari dueluri de pe tablourile de simplu se numără Novak Djokovic, Jannik Sinner, Coco Gauff și Aryna Sabalenka. Tot ce se întâmplă la Antipozi poate fi urmărit LIVE pe Eurosport.

Australian Open 2024 se vede în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport (14-28 ianuarie)

Cu puțin timp în urmă s-a terminat cea de-a șasea zi de concurs de la Australian Open. Vineri, la Melbourne, s-au disputat primele meciuri din turul 3, iar fanii au fost răsfățați cu câteva partide memorabile. În general, favoriții și-au respectat statutul, singura surpriză fiind înfrângerea braziliencei Beatriz Haddad Maia în fața Mariei Timofeeeva, o rusoaică de 20 de ani clasată pe locul 170 WTA.
Casa Pariurilor - Australian Open 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
O altă rusoaică, Mirra Andreeva, a oferit revenirea zilei la Melbourne, câștigând duelul cu Diane Parry, după ce a fost condusă cu 5-1 în decisiv.
Pe tabloul masculin nu a fost loc de surprize, iar meciul zilei a fost cel dintre Adrian Mannarino și Ben Shelton, câștigat de francez în 5 seturi. Mannarino va juca în runda următoare cu Novak Djokovic, care nu a avut emoții în confruntarea cu Tomas Martin Etcheverry.
Toate rezultatele zilei la masculin
  • Khachanov - Machac 6-4, 7-6, 4-6, 7-6
  • Sinner - Baez 6-0, 6-1, 6-3
  • Fritz - Marozsan 3-6, 6-4, 6-2, 6-2
  • Tsitsipas - Van Assche 6-3, 6-0, 6-4
  • Mannarino - Shelton 7-6, 1-6, 6-7, 6-3, 6-4
  • Djokovic - Etcheverry 6-3, 6-3, 7-6
  • De Minaur - Cobolli 6-3, 6-3, 6-1
  • Rublev - Korda 6-2, 7-6, 6-4
Toate rezultatele zilei la feminin
  • Anisimova - Badosa 7-5, 6-4
  • Sabalenka - Tsurenko 6-0, 6-0
  • Andreeva - Parry 1-6, 6-1, 7-6
  • Kostyuk - Avanesyan 2-6, 6-4, 6-4
  • Gauff - Parcks 6-0, 6-2
  • Frech - Zakharova 6-4, 5-7, 6-4
  • Timofeeva - Haddad Maia 7-6, 6-3
  • Krejcikova - Hunter 4-6, 7-5, 6-3
UPDATE S-a terminat ultimul meci al zilei, care a fost unul pasionant. Pe Rod Laver Arena, Barbora Krejcikova a fost la un pas să fie eliminată de Storm Hunter, ocupanta locului 190 WTA. Favorita gazdelor a câștigat primul set și s-a aporpiat la numai două puncte de victorie în cel de-al doilea, dar campioana de la Roland Garros 2021 a reușit să revină și s-a impus în final cu 4-6, 7-5, 6-3. Pentru un loc în sferturi, favorita 9 se va duela cu Mirra Andreeva.
UPDATE Andrey Rublev l-a învins cu 6-2, 7-6 (6), 6-4 pe Sebastian Korda și s-a calificat în optimi la Australian Open. E pentru a 4-a oară în ultimii 5 ani când rusul atinge această fază a competiției de la Antipozi. Rublev are 7 victorii din 7 meciuri în 2024 (înainte de AO a câștigat titlul la Openul din Hong Kong) și pentru un loc în sferturi se va duela cu Alex De Minaur, un alt jucător neînvins în acest an.
UPDATE Adrian Mannarino trăiește a doua tinerețe la Australian Open. Francezul de 35 de ani s-a calificat pentru a 2-a oară în carieră în optimile de finală de la "Openul Vesel", după o victorie epică în fața lui Ben Shelton, semifinalist anul trecut. Mannarino s-a impus cu 7-6, 1-6, 6-7, 6-3, 6-4, ceea ce a fost al 3-lea meci consecutiv de 5 seturi pe care îl câștigă la această ediție.
În total, francezul are 15 victorii din 16 meciuri de 5 seturi jucate în carieră, ceea ce denotă o putere mentală de invidiat. Pentru un loc în sferturi, Mannarino se va duela cu Novak Djokovic, jucător în fața căruia a câștigat numai un set în cele 4 dispute de până acum.
UPDATE Alex De Minaur, numărul 10 ATP, trece în minimum de seturi de italianul Flavio Cobolli, 100 ATP, scor 6-3, 6-3, 6-1.
UPDATE Novak Djokovic a defilat spre optimile Australian Open! După două partide în care a arătat vulnerabil, în primele două tururi, numărul unu mondial a fost azi în control total!
Mannarino sau Shelton urmează pentru cel mai titrat jucător din istorie, în optimi. Dacă americanul se impune, va fi o reeditare a semifinalei cu scântei de la US Open, unde Nole i-a predat o lecție yankeului pentru atitudinea avută: "i-a închis telefonul", considerând că "nu s-a comportat cu respect pe teren și nici înainte de meci. M-a provocat!"
UPDATE Rusoaica Maria Timofeeva a produs o surpriză uriașă și a eliminat-o din turul 3 de la Australian Open pe favorita numărul 10 a competiției de la Melbourne, Beatriz Haddad Maia, locul 12 WTA, la capătul unui meci în care brazilianca nu s-a regăsit iar adversara a jucat perfect, câștigând 7-6, 6-3.
Brazilianca Beatriz Haddad Maia, a 10-a favorită de la Melbourne, pornea favorită certă în fața rusoiacei Maria Timofeeva, sportivă clasată cu 158 de locuri mai jos în ierarhia mondială, pe locul 170. Chiar și așa, calculele au fost date peste cap, după ce tânăra rusoaică născută în 2003 a reușit un meci perfect, în care nu i-a dat prea multe speranțe numărului 12 WTA.
Venită din calificări, Maria Timofeeva a produs o surpriză uriașă la Antipozi, luând meciurile pas cu pas. A eliminat jucătoare mult mai experimentate, ultima trimisă acasă fiind chiar Wozniacki, și a continuat să pună probleme și braziliencei Haddad Maia, care nu a găsit antidotul pentru a o opri.
Odată cu eliminarea sportivei din Brazilia, au mai rămas în concurs doar 4 din primele 10 favorite la Australian Open: Iga Swiatek (1), Aryna Sabalenka (2), Cori Gauff și Barbora Krejcikova (9).
UPDATE Poloneza Magdalena Frech (69 WTA) s-a calificat în turul următor de la Australian Open, după o victorie în trei seturi în fața Anastasiei Zakharova, locul 190 WTA.
Frech a pierdut primul set, 4-6, dar a revenit în meci și le-a câștigat pe următoarele două, scor 7-5, 6-4, calificându-se în premieră în optimile de finală ale unui turneu de Grand Slam.
UPDATE Ucraineanca Marta Kostyuk a avansat în optimi la Australian Open, după ce pierduse primul set în confruntarea cu Elina Avanesyan. Kostyuk a revenit însă în meci și a închis partida cu un dublu 6-4.
După acest rezultat mare pentru ea, acum își așteaptă adversara din optimi, câștigătoarea partidei Timofeeva-Haddad Maia.
UPDATE O partidă epuizantă. Mirra Andreeva pierde primul set cu 1-6, îl câștigă pe al doilea cu același scor, iar în decisiv este de-a dreptul fabuloasă.
Franțuzoiaca Diane Parry a avut meciul în mână și a fost extrem de aproape de victorie, având chiar o minge pentru optimi. Rusoaica a renăscut însă fantastic, la 5-1 în decisiv, și a egalat la 5.
Meciul a fost împins în prelungiri, iar în tie-break sportiva de 16 ani a jucat impecabil, câștigând miraculos după un moment în care jocul părea pierdut. S-a terminat 10-5, iar Andreeva ajunge în premieră în optimile de finală de la Australian Open.
UPDATE Mirra Andreeva "e de pe altă planetă". De la 5-1 în decisiv pentru franțuzoiaca Diane Parry, rusoiaca egalează la 5 pe fondul unui joc formidabil, iar acum ia prima opțiune la victorie în acest meci.
UPDATE Cori Gauff a vrut parcă să o "copieze" pe Sabalenka, cea care ar putea să îi fie adversară în semifinalele de la Australian Open. Campioana de la Flushing Meadows a stat pe teren doar o oră şi 3 minute, administrându-i compatrioatei sale, Alycia Parks, o înfrângere dureroasă: 6-0, 6-2.
Cu 88% mingi câştigate cu primul serviciu, numărul 4 WTA nu i-a oferit adversarei vreo oportunitate de break, dar trebuie spus că Parks a făcut un meci extrem de slab (34 de neforţate, enorm pentru un meci de două seturi - Gauff a avut doar 8).
În optimile de finală, Cori o va întâlni pe învingătoarea partidei Frech - Zakharova, astfel că sferturile par foarte aproape.
UPDATE Stefanos Tsitsipas s-a impus în turul 3 la Australian Open după cel mai bun său meci din 2024. Cu set pierdut în primele două tururi, grecul a arătat azi mult mai consistent în duelul cu talentatul francez Van Assche, pe care l-a eliminat 6-3, 6-0, 6-4.
Finalist la Melbourne anul trecut, jucătorul elen a confirmat încă o dată că se simte cel mai în elementul său la antipozi, unde are cele mai multe victorii din carieră la un Grand Slam (cu două peste Roland Garros).
Pentru un loc în sferturi, Tsitsipas se va lupta cu Taylor Fritz, pe care îl conduce cu 3-1 la întâlnirile directe. Grecul a reuşit însă să câştige şi disputa cu Taylor de la Australian Open 2022 (4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4, în optimi).
UPDATE Taylor Fritz a pus capăt speranţelor maghiarilor de a avea un nou jucător în optimile de la Melbourne, după ce Fucosvics a reuşit în două rânduri o asemenea performanţă (2018, 2020). Cel mai bine clasat yankeu din circuitul ATP a avut nevoie de două ore şi 24 de minute pentru a trece de Marozsan, scor 3-6, 6-4, 6-2, 6-2.
Fritz a avut cifre excelente în disputa de azi: doar 3 mingi de break oferite adversarului, 53 de lovituri direct câştigătoare şi doar 24 de neforţate (48 pentru sportivul maghiar, care s-a ridicat doar în primul set la nivelul unui tur 3 de Grand Slam).
UPDATE Karen Khachanov (cap de serie 15) a pus stop visului talentatului ceh Tomas Mahac de a ajunge în optimile Australian Open.
Rusul s-a impus după 3 ore şi 28 de minute, scor 6-4, 7-6, 4-6, 7-6. A fost o partidă în care Mahac a reuşit 64 de lovituri direct câştigătoare ("doar" 48 pentru Khachanov), dar sportivul născut la Moscova a fost mai exact şi mai concentrat în momentele importante.
Semifinalist la Australian Open 2023, Karen va juca în optimi cu Jannik Sinner.
UPDATE Jannik Sinner s-a calificat în turul 3 la Australian Open după ce a cedat doar 4 gameuri în duelul cu Sebastian Baez, un specialist pe zgură. Italianul s-a impus cu 6-0, 6-1, 6-3 după mai puţin de două ore de joc şi arată impecabil în drumul spre ceea ce speră a fi primul Grand Slam al carierei.
Favoritul 4 îl aşteaptă în optimi pe învingătorul disputei Mahac - Khachanov.
UPDATE Aryna Sabalenka a trecut ca un tăvălug de turul 3 de la Melbourne, impunându-se cu un dublu 6-0 în faţa ucrainencie Lesia Tsurenko. A fost o partidă de doar 55 de minute, în care campioana de anul trecut şi-a surclasat adversara.
A fost primul dublu bagel pentru bielorusă la nivel de WTA şi prima confruntare de la AO din ultimii 3 ani care se încheie astfel (de la Barty - Kovinic, în primul tur, în 2021).
UPDATE Amanda Anisimova a câştigat duelul cu Paula Badosa, o confruntare între două jucătoare care caută gloria de acum câţiva ani. Americanca s-a impus cu 7-5, 6-4 şi a reuşit să lege pentru prima oară 3 victorii la rând în circuit după Wimbledon 2022 (eliminată de Halep).
În turul următor, sportiva de ani va evolua împotriva Arynei Sabalenka.
Ştirea iniţială:

Preview la ziua a 6-a de la Australian Open: Djokovic, Sabalenka şi Sinner, în "meniu"

Joi au avut loc ultimele partide din turul al doilea, iar cel mai nebun meci a fost pe tabloul feminin, acolo unde Anna Blinkova, numărul 57 WTA, a eliminat-o pe finalista de anul trecuta, Elena Rybakina, după un meci absolut fabulos, cu un tiebreak terminat 22-20.
Iga Swiatek a avansat în turul următor după ce a avut emoții uriașe în partida cu Daniele Collins. Holger Rune, favoritul numărul 8 de la Australian Open, a cedat în turul secund la Australian Open, într-una dintre surprizele zilei. Francezul Arthur Cazaux (122 ATP) a fost cel care l-a eliminat, scor 7-6, 6-4, 4-6, 6-3.
Emma Răducanu a fost și ea eliminată în turul 2 de la Australian Open, joi, după ce a pierdut în 3 seturi în fața lui Yafan Wang, scor 4-6, 6-4, 4-6, la capătul unui meci de aproape 3 ore. Sportiva din Marea Britanie s-a confruntat cu probleme medicale în setul 3.

AUSTRALIAN OPEN, ZIUA A 6-A | DJOKOVIC - ETCHEVERRY, ÎN TURUL 3 DE LA MELBOURNE

În cel mai tare meci de vineri de pe tabloul masculin, Novak Djokovic va sta pentru a treia oară în carieră față în față cu Tomas Martin Etcheverry. Cei doi s-au mai întâlnit de două ori în 2023, sârbul fiind fără set pierdut în fața sportivului de pe locul 32 mondial.
La Australian Open, argentinianul a reușit în primele două tururi victorii rapide cu Andy Murray (6-4, 6-2, 6-2) și Gael Monfils (6-4, 6-4, 6-4), petrecând pe teren doar circa 4 ore și 40 de minute.
De cealaltă parte, Djokovic s-a confruntat cu probleme de sănătate și nu a putut arăta cel mai bun tenis al său în duelurile cu Dino Prizmic (6-2, 6-7 (5), 6-3, 6-4) și Alexei Popyrin (6-3, 4-6, 7-6 (4), 6-3), adunând deja peste 7 ore și 10 minute de joc.
Ținând cont de faptul că Etcheverry este un jucător mai bine clasat decât precedenții adversari de la Australian Open ai liderului mondial, duelul se anunță a fi unul foarte interesant. Partida va avea loc de la ora 10 (ora României).

AUSTRALIAN OPEN, ZIUA A 6-A | SABALENKA ȘI GAUFF, PROTAGONISTELE ZILEI PE TABLOUL FEMININ

Pe tabloul feminin, ziua va începe cu meciul dintre Amanda Anisimova și Paula Badosa și va continua cu duelurile în care sunt angrenate Aryna Sabalenka și Coco Gauff.
Badosa, care a avut o revenire senzațională în tenis, cedând doar 9 game-uri în primele două partide de la Melbourne, nu va avea o misiune foarte ușoară în fața americancei, care se află și ea într-o formă foarte bună la revenirea după aproape 9 luni în circuit.
Sabalenka, favorita nr. 2, va juca împotriva Lesiei Tsurenko (locul 33 WTA), pe care a mai înfruntat-o de două ori până acum, fiecare sportivă având câte o victorie.
În ceea ce o privește pe Gauff, cap de serie nr. 4 o va întâlni în premieră pe Alycia Parks (locul 82 WTA), acesta urmând a fi al doilea meci consecutiv cu o jucătoare din SUA pentru Coco.

PROGRAMUL ZILEI DE VINERI LA AUSTRALIAN OPEN

Rod Laver Arena
  • Lesia Tsurenko - Aryna Sabalenka, ora 3:00 (ora României)
  • Luca van Assche - Stefanos Tsitsipas, nu înainte de ora 4:30
  • Novak Djokovic - Tomas Martin Etcheverry, ora 10:00
  • Storm Hunter - Barbora Krejcikova, nu mai devreme de ora 12:00
Margaret Court Arena
  • Jannik Sinner - Sebastian Baez, ora 3:00
  • Alycia Parks - Coco Gauff, nu înainte de ora 5:00
  • Maria Timofeeva - Beatriz Haddad Maia, ora 10:00
  • Sebastian Korda - Andrey Rublev, nu mai devreme de ora 11:30
John Cain Arena
  • Amanda Anisimova - Paula Badosa, ora 2:00
  • Taylor Fritz - Fabian Marozsan, nu înainte de ora 4:00
  • Alex De Minaur - Fabio Cobolli, nu mai devreme de ora 10:00
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Australian Open 2024 se vede în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport (14-28 ianuarie)

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo