Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Viitorul adversar al lui Djokovic, declarația zilei la Australian Open: "Am început să beau tequila"

Nicu Savin

Publicat 19/01/2024 la 15:39 GMT+2

Novak Djokovic l-a învins în 3 seturi pe Tomas Martin Etcheverry și s-a calificat în optimi la Australian Open, acolo unde îl va întâlni pe Adrian Mannarino. Francezul de 35 de ani s-a impus în 5 seturi în fața lui Ben Shelton, iar la final a oferit o declarație savuroasă, spunând că prestațiile sale fantastice din ultima perioadă se datorează consumului de tequila.

Rezumatul partidei Adrian Mannarino - Ben Shelton, câștigată în 5 seturi de francez

Novak Djokovic a făcut astăzi cel mai bun meci al său la actuala ediție de la Australian Open, câștigând fără emoții duelul cu argentinianul Tomas Martin Etcheverry, scor 6-3, 6-3, 7-6 (2). La scurt timp după succesul prin care a stabilit noi recorduri impresionante, Nole și-a aflat și adversarul din runda următoare.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Acesta va fi Adrian Mannarino, care l-a învins dramatic pe Ben Shelton, semifinalist anul trecut. Americanul a avut 2-1 la seturi, însă francezul a găsit puterea de a reveni și s-a impus cu scorul final de 7-6, 1-6, 6-7, 6-3, 6-4. A fost al 3-lea meci la rând câștigat de Mannarino în decisiv la această ediție și al 11-lea al carierei la turneele de Grand Slam. Singura sa înfrângere într-un astfel de meci, la turneele majore, a survenit într-un meci cu Andy Murray, la US Open 2015.
La 35 de ani, francezul traversează cel mai bun moment al carierei. După succesul de azi, acesta a urcat pe poziția a 17-a în ierarhia ATP Live și dacă va rămâne acolo (are șanse mari să o facă) va ocupa, de luni într-o săptămână, pe cel mai înalt loc pe care a fost vreodată în clasamentul mondial. După succesul cu Shelton, Mannarino a fost întrebat care e secretul succesului său la o vârstă atât de înaintată, iar răspunul a stârnit hohote de râs în tribune.
"Am început să beau tequila, ceea ce mă ajută să nu mă gândesc prea mult la ceea ce fac", a spus francezul.

Adrian Mannarino nu știe că se va duela cu Novak Djokovic la Australian Open

Interesant este că Mannarino are un obicei cu totul neobișnuit, și anume că nu vrea să știe niciodată ce jucător va întâlni, decât cu foarte puțin timp înainte de meci. El nu se uită niciodată pe tablou, iar apropiații îi cunosc ritualul și nu-i spun dinainte cu cine se va duela. Astfel, e foarte posibil ca francezul să nu știe deocamdată că duminică îl va întâlni pe Novak Djokovic la Australian Open.
De altfel, francezul a insistat la interviul acordat pe teren să nu fie întrebat despre ceea ce urmează: "Nu vreau sxă mă gândesc la ce urmează, vreau doar să mă bucur de moment".
Adrian Mannarino a fost întotdeauna considerat un tenismen care nu și-a atins potențialul maxim. Un talent rar, francezul a câștigat doar două titluri în carieră până la finalul lui 2022 ('s-Hertogenbosch 2019 și Winston-Salem 2022). Anul trecut a făcut cel mai bun sezon al carierei, cucerind 3 trofee, la Newport, Astana și Sofia.
Prin calificarea în a 2-a săptămână la Melbourne, Mannarino și-a egalat cea mai bună performanță a sa la turneele de Grand Slam. Francezul a atins optimile unui turneu major în alte 3 rânduri: o dată chiar la Australian Open, în 2022, și de două ori la Wimbledon, în 2017 și 2018.
Mannarino și Djokovic au jucat de 4 ori unul contra celuilalt, iar sârbul a câștigat toate disputele, pierzând un singur meci.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo