Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Darren Cahill, omul care a schimbat soarta finalei Australian Open!? Ce i-a spus lui Sinner, când Medvedev avea 2-0

Nicu Savin

Actualizat 28/01/2024 la 17:19 GMT+2

Jannik Sinner a câștigat primul său titlu de Grand Slam al carierei, după o revenire fabuloasă în finala cu Danill Medvedev de la Australian Open. Italianul a fost condus cu 2-0 la seturi, dar a reușit să se adune și a fost jucătorul care a ridicat trofeul. Presa italiană subliniază că Darren Cahill a avut un rol esențial în "remontada" istorică, prin sfaturile pe care i le-a dat elevului său.

Momentul în care Sinner a ridicat primul Grand Slam al carierei + anunțul făcut

Jannik Sinner este noul campion de la Australian Open. Italianul a reușit să cucerească primul său titlu de Grand Slam, după o finală senzațională contra lui Daniil Medvedev. Rusul a defilat pe teren în primele două seturi, pe care le-a câștigat cu 6-3, 6-3 și italianul părea fără busolă.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Totuși, încă din finalul setului secund s-a văzut o creștere în jocul lui Sinner, iar odată cu trecerea timpului prospețimea sa a fost din ce în ce mai evidentă. Punct cu punct, italianul a reușit să sape în încrederea lui Medvedev, iar faptul că rusul a petrecut peste 20 de ore pe teren înaintea finalei s-a văzut în cele din urmă.

Darren Cahill, rol crucial în victoria lui Sinner la Australian Open

Sinner a câștigat cu 4-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 și a stabilit câteva borne impresionante în instoria Openului Australian și a tenisului în general. Presa italiană nu a trecut cu vederea aportul deosebit al lui Darren Cahill în acest succes. Când Medvedev era aproape să-și adjudece setul doi, Sinner s-a întors către loja sa și a cerut ajutor: "Ce să fac?".
Conform Tutto Sport, Cahill a dat dovadă de un calm ieșit din comun și reacția lui a contribuit la revenirea elevului său în meci: "E obosit, continuă să îl alergi. Fii agresiv, ia totul punct cu punct și nu îl mai lăsa să mai ajungă la fileu".
Jannik a ascultat sfaturile antenorului australian și a încercat să lungească cât mai mult punctele, pentru a-l stoarce de energie pe adversar. Tactica a funcționat, iar Sinner sa ținut de ea până la final, obținând o victorie răsunătoare.
Succesul lui Sinner l-a ajutat și pe Darren Cahill să intre definitiv în istoria tenisului. Australianul a devenit primul antrenor care conduce 4 jucători diferiți către un trofe de Grand Slam. Fostul tehnician al Simonei Halep a stat pentru prima oară în boxa lui Hewitt, la US Open 2001, când australianul se impunea în fața legendarului "Pistol" Pete Sampras. Doi ani mai târziu, Darren l-a antrenat pe Agassi în drumul spre triumful acestuia de la Melbourne (finală câștigată cu surprinzătorul Rainer Schüttler).
Apoi, în 2018, Darren a fost în spatele succesului Simonei Halep de la Roland Garros, pentru ca acum să își completeze "careul". Acest lucru nu arată doar longevitatea australianului (peste două decenii de la primul succes într-un turneu major), dar și capacitatea lui de a se adapta și a modela personalități diferite.
Imediat după finala cu Medvedev, marele Mats Wilander a ținut să sublinieze cât de important este tehnicianul australian pentru "explozia" lui Sinner din ultima jumătate de an.
"L-a cooptat în staff pe Darren Cahill, ceea ce a fost extrem de important. Cahill e parte din poveste, a adus experienţa câştigării Grand Slamurilor cu alţi jucători, l-a făcut pe Sinner să creadă cu tărie că poate învinge într-un turneu major. Mental, Jannik a crescut enorm, iar asta e "vina" australianului.
Nu e ușor să te integrezi într-un staff la un jucător de top, mai ales că în echipa lui sunt doi antrenori, dar a existat simbioza perfectă acolo, Darren a venit cu un plus evident", a explicat Wilander, la finalul finalei Australian Open 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo