Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum se câștigă un Grand Slam? Darren Cahill, dezvăluire extrem de sinceră după triumful lui Sinner la Australian Open

Maria Olteanu

Publicat 05/02/2024 la 10:00 GMT+2

Jannik Sinner a cucerit duminica trecută la Australian Open primul titlu de Grand Slam din carieră, după ce l-a învins pe Daniil Medvedev în cinci seturi. Darren Cahill, antrenorul italianului, a povestit că nu a avut foarte multe discuții cu elevul său în timpul competiției de la Melbourne, detaliile fiind puse la punct la antrenamente, așa cum se face în majoritatea sporturilor.

Jannik Sinner, topul celor mai frumoase puncte de la Australian Open 2024

Jannik Sinner a câștigat duminica trecută marele trofeu de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, după ce l-a învins în finală, în cinci seturi, pe rusul Daniil Medvedev, scor 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.
Astfel, tenismenul în vârstă de 22 de ani, care în semifinale l-a eliminat pe liderul ATP, Novak Djokovic, a cucerit primul său trofeu la un turneu major și a devenit cel de-al treilea jucător italian care reușește să se impună într-un Grand Slam, primul în ultimii aproape 50 de ani.
Succesul lui Sinner se datorează într-o mare măsură și echipei sale. Australianul Darren Cahill a vorbit despre rolul său în acest triumf și a mărturisit că nu s-a implicat atât de mult de-a lungul turneului, toate detaliile fiind puse la antrenamente, ci nu în timpul competiției.
Darren Cahill a apărut recent la postul de radio australian "1116 Sen" pentru a vorbi despre marea victorie a elevului său la Australian Open. Întrebat despre modul în care îl antrenează pe italian în timpul meciurilor sau câte sfaturi îi trimite, el a explicat de ce nu este aproape niciodată nevoie să facă acest lucru.
"Ca să fiu sincer, nu i-am spus prea multe lui Jannik în timpul turneului. Cea mai mare parte a muncii se face în timpul antrenamentelor, ca în multe alte sporturi. Când jucătorul este pe teren, nu prea putem vorbi cu el în timpul meciului, nu putem purta o conversație. Iar atunci când jucătorul se află de cealaltă parte a terenului, nu putem să-i dăm instrucțiuni în special din cauza adversarului. Tot ce putem face este să facem câteva gesturi cu mâna", a spus antrenorul campionului de la Antipozi, citat de We Love Tennis.

CAHILL A NUMIT PRINCIPALA CALITATE A LUI SINNER! CAMPIONUL DE LA AUSTRALIAN OPEN, ASEMĂNAT CU NADAL, FEDERER ȘI DJOKOVIC

Sinner este perceput mai mult ca un jucător extrem de muncitor și disciplinat decât ca un mare talent, dar Cahill consideră că elevul său posedă și calități native de excepție. Australianul a explicat că acesta are o tehnică de lovire a mingii pe care puțini jucători din ultimele 3 decenii au mai etalat-o, numindu-i pe Agassi, Nadal, Federer sau Djokovic.
"Sunetul mingii când Jannik lovește este ceva unic și special. Acest lucru se datorează timing-ului și vitezei mâinilor sale. Agassi a lovit mingea așa. Când Jannik lovește, se simte că mingea este lovită mai tare decât în cazul celorlalți jucători. Rafa era exact la fel. Roger, când lovea cu forehand-ul, se putea auzi acel sunet. Și Novak, când lovește un forehand sau un backhand, la fel, este ca o bubuitură. O persoană normală nu lovește mingea așa. La toți acești jucători se aude un sunet diferit când lovesc mingea și Jannik are calitatea asta", a spus Cahill, citat de L'Equipe.
Prin succesul lui Sinner de la Australian Open, Darren Cahill a devenit primul antrenor din istorie care conduce 4 jucători diferiți spre cucerirea unui Grand Slam. Australianul a fost antrenorul lui Lleyton Hewitt la US Open 2001, când australianul se impunea în finală în fața legendarului "Pistol" Pete Sampras. Doi ani mai târziu, Darren l-a antrenat pe Agassi în drumul spre triumful acestuia de la Melbourne (finală câștigată cu surprinzătorul Rainer Schuttler). Apoi, în 2018, Darren a fost în spatele succesului Simonei Halep de la Roland Garros, pentru ca acum să își completeze "careul" prin victoria lui Sinner de la Melbourne.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo