Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionul de la Melbourne, Sinner, primire de zeu în "Sinnermanie". Joi se va întâlni cu președintele țării

Maria Olteanu

Publicat 31/01/2024 la 19:37 GMT+2

Revenit într-o Italia în plină "Sinnermanie" de când a câştigat duminică trofeul în competiţia masculină la Australian Open, Jannik Sinner spune că rămâne aceeaşi persoană ca şi înainte de turneul de la Melbourne, primul de Mare Şlem al anului, scrie AFP.

Jannik Sinner, topul celor mai frumoase puncte de la Australian Open 2024

"Sunt acelaşi băiat ca înainte de titlu. Simt căldura oamenilor, entuziasmul lor, îmi place asta, dar sunt acelaşi băiat ca şi acum două săptămâni. Această popularitate o abordez cu calm, mă bucur să împărtăşesc toate aceste emoţii, însă a fost doar un turneu, e posibil ca rezultatele mele să fie mai puţin bune în viitor", a spus Sinner (22 ani).
Sinner s-a întâlnit cu premierul Giorgia Meloni, iar joi va fi primit şi de preşedintele Sergio Mattarella.
Întrebat despre următoarele obiective, numărul 4 ATP, care a declarat forfait pentru turneul de la Marsilia (5-11 februarie) şi ar trebui să revină la Rotterdam (12-18 februarie), a rămas vag.

Sinner, primire de gală în Italia, după triumful de la Australian Open

"Obiectivul (acestui sezon) a fost să avem rezultate mai bune la turneele de Mare Şlem decât anul trecut, când am mers în semifinale la Wimbledon. Primul turneu de Mare Şlem al anului a mers bine, dar mai sunt trei, sezonul nu se termină aici", a amintit el.
"Visul meu a fost întotdeauna să câştig un trofeu de Mare Şlem. Acum ştiu ce reprezintă, emoţiile pe care le aduce. Abia aştept să mă întorc la treabă pentru a încerca din nou să simt asta", a explicat italianul. "Să fiu numărul 1 mondial? Vom vedea, este o mare diferenţă între a fi în top 5 şi a fi în top 3. La fel şi a fi în top 3 şi a fi numărul 1 mondial. Trebuie să mergem înainte încetul cu încetul. Sunt conştient că mai trebuie să-mi îmbunătăţesc condiţia fizică, puterea, rezistenţa. În ceea ce priveşte tenisul, pot face totul mai bine, mai ales în ce priveşte serviciul meu (...) mai este de lucru", a punctat Sinner.
Jannik Sinner a câştigat duminică trofeul la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce l-a învins în finală, în cinci seturi, 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, pe rusul Daniil Medvedev (3 ATP). Italianul, în vârstă de 22 de ani, care în semifinale l-a eliminat pe liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, a câştigat primul său trofeu de Mare Şlem.
Sursă: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo