Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriza zilei la Australian Open: Omul care se plângea că are doar 900 de € în cont a învins 3-0 un cap de serie

Nicu Savin

Actualizat 16/01/2024 la 13:30 GMT+2

A 3-a zi de concurs de la Australian Open a adus în față o surpriză de proporții pe tabloul masculin. Alexander Bublik, cap de serie 31, a pierdut în 3 seturi în fața indianului Sumit Nagal (137 ATP), un jucător venit din calificări, care nu câștigase niciodată vreun meci pe tabloul principal la "Openul Vesel".

Sumit Nagal of India returns the ball to Holger Rune of Denmark during their tennis match of the Davis Cup World Group I Play-Offs First Round in Hilleroed, Denmark, on February 4, 2023.

Credit imagine: AFP

Primele două zile de concurs de la Australian Open nu au produs surprize foarte mari pe tabloul masculin, eșecul lui Nicolas Jarry (cap de serie 18) în fața lui Flavio Cobolii fiind cel mai neașteptat rezultat. Astăzi se dispută ultimele meciuri din turul 1 la Antipozi, iar o surpriză de proporții a apărut pe tabloul masculin.
Casa Pariurilor - Australian Open 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
Sumit Nagal (139 ATP) l-a învins fără drept de apel pe Alexander Bublik, scor 6-4, 6-2, 7-6 (5), după două ore și 41 de minute de joc. Surpriza este cu atât mai mare cu cât Bublik avusese un început de an foarte bun, el făcând semifinale la Adelaide săptămâna trecută, în timp ce Nagal a venit din calificări.
Pentru indial a fost prima victorie pe tabloul principal de la Australian Open din toată cariera și abia a 2-a la un Grand Slam (prima a fostobținută la US Open 2020). În urma acestui rezultat, Nagal a urcat în clasamentul ATP Live pe locul 118 ATP, cea mai înaltă poziție din viața sa.
Prin succesul de azi, Nagal a devenit abia al doilea jucător indian din istoria erei Open care câștigă un meci pe tabloul principal la Australian Open contra unui cap de serie. Primul a fost Ramesh Krishnan, în 1989.

Sumit Nagal l-a surclasat pe Bublik și a obținut cel mai mare premiu al carierei

Pentru un loc în turul 3 de la "Openul Vesel", Nagal se va duela cu Juncheng Shang sau Mackenzie McDonald. Chiar dacă va pierde în runda a 2-a, indianul se va alege cu cel mai mare premiu din carieră, 121.770 de dolari, aproape un sfert din totalul banilor câștigați în carieră (733.703 dolari).
Acest premiu reprezintă o mină de aur pentru Nagal, care anul trecut lansa un strigăt de disperare din cauza situației financiare precare pe care o are. Cel mai bine clasat indian din clasamentul ATP a lipsit 6 luni din circuit în 2022 și a ajuns la "fundal sacului".
"Dacă mă uit la soldul meu bancar, am ceea ce aveam la începutul anului. Este de 900 de euro. Am primit un pic de ajutor. Domnul Prashant Sutar mă ajută cu MAHA Tennis Foundation și primesc, de asemenea, un salariu lunar de la Federația Indiană, dar nu am niciun sponsor mare.
Investesc tot ceea ce câștig. Costurile anuale în cazul în care călătoresc cu un antrenor mă costă enorm, iar dacă adaug un fizioterapeut e și mai greu. Tot ce am câștigat am investit deja.
Simt că îmi lipsește sprijinul în ciuda faptului că sunt jucătorul numărul unu al Indiei în ultimii ani. Sunt singurul jucător de aici care s-a calificat la Grand Slam-uri, singurul jucător care a câștigat un meci (de tenis) la Jocurile Olimpice (Tokyo) în ultimii ani, iar guvernul încă nu m-a băgat în seamă.
Am simțit că atunci când clasamentul meu a scăzut după accidentare, nimeni nu a vrut să mă ajute, nimeni nu a crezut cu adevărat că pot reveni. A fost dezamăgitor, pentru că simt că orice aș face nu este suficient. Este atât de greu să găsești sprijin financiar în India. Ca să fiu sincer, nu știu ce să fac, am renunțat", declara Nagal pentru presa din India în toamna anului trecut.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo