Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat

Eurosport
DeEurosport

Publicat 19/01/2022 la 14:44 GMT+2

Ziua a treia de la Australian Open a însemnat două înfrângeri pentru România, în contextul în care nici Jaqueline Cristian și nici Gabriela Ruse nu au reușit să treacă de turul secund. Surprizele foarte mari au lipsit, probabil cea mai neașteptată eliminare fiind a polonezului Hurkacz, semifinalist la Wimbledon 2021 și cap de serie 10. Acesta a fost învins foarte ușor de surprinzătorul Mannarino.

Alexander Zverev bei den Australian Open 2022

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / S-a încheiat și ultimul meci al zilei, la Australian Open. Monfils merge în turul 3, după o victorie scurtă, 6-1, 6-0, 6-4 cu Bublik. În turul următor, francezul va da peste chilianul Garin, un specialist pe zgură, astfel că sunt toate premisele pentru un loc în optimile de finală.
UPDATE / După un prim tur în care a părut în unele momente "ruginit", Zverev a fost magic azi, contra unui adversar incomod! Germanul s-a impus cu 6-4, 6-4, 6-0 în fața lui Millman și mulți specialiști îl văd principalul favorit să ajungă în finală, din partea superioară de tablou. Numărul 3 mondial va da piept în turul următor cu moldoveanul Radu Albot, care a reușit două partide extrem de reușite, până acum, la Australian Open.
Se anunță câteva dispute de senzație în turul 3 de la Australian Open:
  • Alcaraz - Berrettini
  • Khachanov - Nadal
  • Opelka - Shapovalov
  • Anisimova - Osaka
  • Azarenka - Svitolina
UPDATE / Capul de serie 16, Cristian Garin, a avut nevoie de 5 seturi pentru a câștiga disputa cu spaniolul Martinez, din turul secund de la Melbourne. S-a terminat 6-7(1), 7-6(4), 2-6, 6-2, 6-2 pentru chilianul care va juca în turul următor cu învingătorul din disputa Monfils-Bublik.
UPDATE / Aslan Karatsev, semifinalistul neașteptat de la ediția trecută, a trecut de Mackenzie McDonald, în turul doi de la Australian Open. Rusul s-a impus cu 3-6, 6-2, 6-2, 6-3.
UPDATE / Maria Sakkari, care în 2021 a bifat două semifinale de Grand Slam (Roland Garros și US Open) e în turul 3, după 6-1, 6-4 contra chinezoaicei Zheng.
UPDATE / Karen Khachanov a trecut cu 6-4, 6-0, 7-5 de francezul Benjamin Bonzi, în turul secund de la Australian Open. În turul următor, rusul îl va întâlni pe Rafa Nadal, care pare într-o formă excelentă.
UPDATE / Naomi Osaka, deținătoarea titlului, s-a calificat fără emoții în turul 3, după o victorie cu Madison Brengle, 6-0, 6-4. În turul următor, nipona va da peste Amanda Anisimova, eleva lui Darren Cahill, pentru ca o eventuală optime să fie cât o finală: am putea asista la un super-duel Osaka - Barty.

Surpriza zilei la Australian Open vine de pe tabloul masculin

UPDATE / Tocmai s-a consemnat cea mai mare surpriză a turneului, la masculin. Adrian Mannarino a trecut ca un TGV de polonezul Hurkacz, cap de serie 10: 6-4, 6-2, 6-3. Hurkacz, semifinalist la Wimbledon 2021, era văzut de specialiști drept un candidat serios pentru o prezență în sferturile competiției. În turul următor, francezul va evolua cu învingătorul din disputa McDonald - Karatsev.
UPDATE / Moldoveanul Radu Albot e în turul trei, după ce a trecut în minimum de seturi de australianul Vukic (6-4, 7-6(4), 6-4). În turul următor, Albot va evolua în compania învingătorului din disputa Zverev - Millman.

Gabriela Ruse, eliminată de la Australian Open

UPDATE / Gabriela Ruse (72 WTA) a fost eliminată în turul al doilea de la Australian Open. Jucătoarea din România a pierdut scor 2-6, 5-7 în fața rusoaicei Veronika Kudermetova (32 WTA), după ce în setul secund a condus cu 5-2.
UPDATE / Barbora Krejcikova se califică fără emoții în turul al treilea de la Australian Open, după ce a învins-o pe Xiyu Wang, scor 6-2, 6-3.
UPDATE / Naomi Osaka a câștigat primul set al întâlnirii cu Madison Brengle în doar 20 de minute, scor 6-0.
UPDATE / Campioana din 2021 de la Roland Garros, Barbora Krejcikova, a câștigat primul set al meciului cu Xiyu Wang, scor 6-2.
UPDATE / Favoritul numărul 10, polonezul Huber Hurkacz, a pierdut primul set al întâlnirii cu francezul Adrian Mannarino, scor 6-4, după 44 de minute de joc.
UPDATE / Gabriela Ruse a pierdut primul set al întâlnirii cu Veronika Kudermetova, scor 6-2, după 35 de minute de joc.
UPDATE / Amanda Anisimova își continuă forma excelentă din acest start de sezon. Eleva lui Darren Cahill a obținut o victorie mare la Australian Open, trecând de campioana olimpică Belinda Bencic, scor 6-2, 7-5.
UPDATE / Sebastian Korda și Corentin Moutet au oferit probabil meciul turneului, în turul 2 la Melbourne. Americanul s-a impus după 4 ore și 50 de minute, scor 3-6, 6-4, 6-7(2), 7-5, 7-6(6).
În turul următor, Korda va da piept cu Pablo Carreno-Busta. În măsura în care se va recupera fizic, fiul celebrului Petr Korda are o șansă bună să ajungă pentru a 3-a oară în carieră într-o optime de Grand Slam.
UPDATE / Disputa dintre Ruse și Kudermetova tocmai a început. Disputa poate fi urmărită în direct pe Eurosport Player.
UPDATE / Denis Shapovalov a avut nevoie de 4 ore și jumătate pentru a trece de sud-coreeanul Soonwoo Kwon, scor 7-6(6), 6-7(3), 6-7(6), 7-5, 6-2. În turul următor, canadianul va da piept cu americanul Opelka, unul dintre cei mai buni jucători la serviciu din lume.
UPDATE / Qiang Wang merge în turul 3, după o dispută de un echilibru extrem, cu puternica Van Uytvanck, scor 2-6, 7-6(5), 6-3.
UPDATE / Matteo Berrettini, număul 7 ATP, merge în turul 3, după o partidă destul de grea cu americanul Kozlov: 6-1, 4-6, 6-4, 6-1. Pe italian îl așteaptă un adevărat blockbuster, cu ibericul Carlos Alcaraz.
picture

Australian Open 2022: Rezumatul partidei Stefan KOZLOV - Matteo BERRETTINI

UPDATE / Carreno Busta s-a calificat în turul 3 la Australian Open după o dispută pe muchie de cuțit cu olandezul Griekspoor, scor 6-3, 6-7(8), 7-6(3), 3-6, 6-4. În turul următor, ibericul îl va întâlni pe învingătorul disputei Korda - Moutet, partidă aflată în set decisiv.
UPDATE / Carlos Alcaraz îl așteaptă pe Matteo Berrettini în turul 3, în ceea ce se anunță a fi marele blockbuster al manșei. Ibericul s-a impus clar în fața lui Lajovic, scor 6-2, 6-1, 7-5.
UPDATE / Rafa Nadal își continuă parcursul perfect de la Australian Open. După impresionanta evoluție din primul tur, ibericul se impune clar și în disputa cu Hanfmann, scor 6-2, 6-3, 6-4 .
picture

Austrlaian Open 2022: Rezumatul partidei Yannick Hanfmann - Rafael Nadal

În turul 3, "Matadorul" va avea o dispută cu siguranță mai grea, cel mai probabil adversar fiind rusul Khachanov. Acesta e favorit în disputa cu francezul Bonzi, din turul secund.
"Îl știam dinainte, am mai jucat contra lui la Roland Garros acum câțiva ani. Știam că e periculos, e un jucător care e obișnuit cu suprafața, pentru că vine din calificări. Nivelul lui de azi nu reflectă locul din calificări, e mult mai bun și îi doresc să aibă succes pe viitor", a spus Nadal la final, nu înainte de a vorbi despre cum se menține în formă, după o perioadă în care a avut mari probleme cu accidentările: "Nu petrec foarte mult timp în sala de forță. Joc golf (n.r. publicul râde). Ăsta e adevărul. Înainte mă mențineam în formă practicând diferite alte sporturi, acum nu prea pot, din cauza problemelor pe care le-am avut. Mă antrenez mai mult pe teren, nu în sala de forță".
UPDATE / Carreno Busta, favoritul 19, a câștigat disputa cu olandezul Griekspoor, după 4 ore și 13 minute: 6-3, 6-7(8), 7-6(3), 3-6, 6-4.

Halep, Begu și Cîrstea și-au aflat programul de la Australian Open 2022

UPDATE / Organizatorii au anunțat programul de joi, de la Australian Open. Simona Halep va evolua în sesiunea de seară, în jurul orei 12:30 (ora României), în direct pe Eurosport.
Celelalte două sportive din România de pe jumătatea inferioară vor evolua la noapte. Sorana Cîrstea o va întâlni pe Kristina Kucova, după ce în primul tur a trecut de Petra Kvitova. Sorana e programată să joace pe terenul numărul 5, al doilea meci al zilei, după încheierea partidei de dublu dintre cuplurile Parrizas-Diaz/Rus și Birrell/Kempenaers-Pocz. Meciul Soranei va începe în jurul orei 4, ora României.
Irina Begu, care a obținut o victorie uriașă în turul inaugural cu Oceane Dodin, revenind de la 0-1 la seturi și salvând mingi de meci, se va duela joi pentru un loc în turul 3 cu Elise Mertens, favorita numărul 19. Irina Begu și Elise Mertens sunt programate să joace pe terenul numărul 8, după încheierea meciului de dublu dintre echipele Saville/Smith și Peers/Polasek, în jurul orei 4 dimineața.
UPDATE / Favorit numărul 23 pe tabloul masculin de tenis, Reilly Opelka se califică în turul 3 la Australian Open după ce trece de Koepfer, cu scorul de 6-4, 6-3, 7-6 (4), la capătul unui meci de două ore și 15 minute de joc. În continuare, americanul îl va întâlni pe câștigătorul dintre Kwon și Shapovalov.
picture

Australian Open 2022 | Rezumatul meciului Opelka - Koepfer din turul 2 de la Melbourne

Alte rezultate de pe tabloul de simplu masculin:
  • Kecmanovic - Paul 7-6 (7), 7-5, 7-6 (8)
UPDATE / Jaqueline Cristian, ocupantă a locului 69 WTA, s-a oprit în turul inaugural la Australian Open 2022, fiind învinsă de semifinalista ediției din 2015, Madison Keys. Americanca de pe locul 51 WTA s-a impus cu scorul de 6-2, 7-5, la capătul unui meci care a durat o oră și 30 de minute de joc.
Alte rezultate de pe tabloul de simplu feminin:
  • Riske - Ostapenko 6-4, 2-6, 4-6
  • Pera - Pegula 4-6, 4-6
UPDATE / Jaqueline Cristian a cedat în mod clar primul set al întâlnirii cu Madison Keys, 2-6, în 31 de minute de joc.
UPDATE / Lorenzo Sonego s-a calificat în turul 3 la Australian Open după ce a trecut de Oscar Otte cu scorul de 2-6, 6-2, 6-3, 6-1, la capătul unui meci care a durat două ore și 34 de minute de joc.
picture

Australian Open 2022 | Rezumatul meciului Lorenzo Sonego - Oscar Otte, în turul 2 la Melbourne

UPDATE / Lider mondial în clasamentul WTA, Ashleigh Barty s-a calificat în turul al treilea la Australian Open 2022 după ce a învins-o pe italianca de 23 de ani, Lucia Bronzetti, 142 WTA, cu scorul de 6-1, 6-1, la capătul unui meci pe care l-a condus de la un capăt la altul. Duelul de pe Rod Laver Arena a durat 53 de minute de joc.
picture

Australian Open 2022 | Ashleigh Barty, demonstrație de forță cu Lucia Bronzetti în turul 2

UPDATE / Elina Svitolina s-a calificat în turul 3 la Australian Open după ce adversara ei s-a retras la scorul de 6-3, 5-7, 5-1. Ucraineanca se va duela cu favorita numărul 24, Vika Azarenka.
picture

Australian Open 2022 | Rezumatul meciului dintre Elina Svitolina și Tan, în turul 2 la Melbourne

UPDATE / Pe John Cain Arena începe meciul dintre Jaqueline Cristian și Madison Keys, în direct pe Eurosport Player. Cristian va începe meciul la serviciu.
UPDATE / A 32-a favorită de pe tabloul de simplu feminin, Sara Sorribes Tormo, a fost eliminată în turul al doilea de către ucraineanca Marta Kostyuk, cu scorul de 7-6 (5), 6-3, după o oră și 54 de minute de joc. Kostyuk, ocupantă a locului 66 WTA, se va duela în continuare cu favorita numărul 8, Paula Badosa.
UPDATE / Camila Giorgi obține și ea calificarea în turul al treilea la Australian Open după ce trece de cehoaica Tereza Martincova, scor 6-2, 7-6 (2), la capătul unui meci care a durat o oră și 39 de minute de joc. În continuare, italianca se va duela cu învingătoarea meciului dintre Barty - Bronzetti.
picture

Australian Open 2022 | Rezumatul meciului dintre Giorgi și Martincova, în turul 2 la Melbourne

UPDATE / Cuplul Olaru / Friedsam s-a calificat în turul al doilea la Australian Open după ce a trecut de echipa Cornet / Parry, cu scorul de 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 26 de minute de joc.
UPDATE / Paula Badosa este prima jucătoare calificată în turul 3 la Australian Open. Iberica a trecut de Martina Trevisan cu scorul de 6-0, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 13 minute de joc. Badosa se va duela în continuare cu Sorribes Tormo sau Kostyuk. Victoria Azarenka s-a calificat și ea în turul 3 după ce a trecut de Jill Teichmann, scor 6-1, 6-2 (o oră și 14 minute de joc).
picture

Australian Open 2022 | Rezumatul meciului Paula Badosa - Martina Trevisan în turul 2 la Melbourne

picture

Australian Open 2022 | Rezumatul meciului dintre Vika Azarenka și Jill Teichamnn la Melbourne

UPDATE / Camila Giorgi câștigă primul set al zilei, 6-2, cu Tereza Martincova. Italianca a trecut în primul tur de rusoaica Potapova în minimum de seturi.
UPDATE / Începe a treia zi de concurs la Australian Open 2022! Paula Badosa o întâlnește pe Trevisan, în direct pe Eurosport 1, iar Svitolina se duelează cu Harmony Tan pe Eurosport 2. Toate partidele sunt LIVE pe Eurosport Player.
Știre inițială
Două românce vor juca în ziua a treia la Australian Open. Este vorba de tinerele Jaqueline Cristian (23 de ani) și Gabriela Ruse (24 de ani). Cele două ”tricolore” au însă meciuri grele, în fața unor adversare mai bine cotate.

AUSTRALIAN OPEN / Jaqueline Cristian - Madison Keys

”Draculina din Carpați” a bifat deja prima sa victorie la Australian Open și se pregătește pentru o adversară de top. Americanca Madison Keys are o mult mai mare experiențăîn circuit. Finalistă la US Open, și semifinalistăîn carieră la Australian Open și Roland Garros, Medison a eliminat-o în primul tur pe Sofia Fenin, a 11-a favorită. 20-8 este bilanțul de victorii-înfrângeri la Australian Open pentru Medison, în cele 9 prezențe ale sale la Antipozi. Jaqueline este antrenată de Thomas Drouet, un francez care i-a mai antrenat în carieră pe Marion Bartoli, Peng Shuai, Timea Babos, Jo Wilfred Tsonga sau Anastasia Pavliunkova.
Partida va fi a doua a zilei pe „John Cain Arena” și se va disputa după partida Tereza Martincova-Camila Giorgi. Acesta va fi primul meci direct dintre cele două jucătoare.

AUSTRALIAN OPEN / Gabriela Ruse - Veronika Kudermetova

Gabriela Ruse a pierdut 15 din cele 19 meciuri disputate în carierăîn fața jucătoarelor din top 50 WTA. Kudermetova nu vine însă după o perioadă foarte bună. A 28-a favorită este la a patra participare consecutivă la Australian Open, în 2021 ajungând pânăîn turul 3. Gabi Ruse a debutat și ea pe tabloul principal de la Antipozi cu o victorie, 6-1, 6-3 cu Jasmine Paolini.
Meciul Ruse-Kudermetova va fi ultimul al zilei pe terenul 17 și va începe în jurul orei 07:00, ora României.

AUSTRALIAN OPEN / TOP 5 partide de văzut în ziua a treia

În amalganul de partide din ziua a treia la Australian Open, se desprind câteva dueluri extrem, extrem de interesante. Specialiștii spun că iubitorii tenisului nu au voie să rateze dispute precum Belinda Bencic - Amanda Anisimova, Naomi Osaka - Madison Brengle, Gael Monfils - Alexander Bublik, Alexander Zverev - John Millman, Victoria Azarenka - Jil Teichmann.
Numărul 54 mondial, Brengle are 7 victorii în carieră la jucătoatoare din Top 20 WTA, patru dintre ele înregistrate la turnee de Mare Slam. Americanca știe să se motiveze în momentele importante și Osaka are de ce să se teamă. Campioana de la Australian Open din 2019 și 2021, Osaka a început excelent anul 2022. E neînvinsăîn cele patru partide. . Brengle a câștigat singura lor întâlnire, dar se întâmpla acum opt ani, la un turneu ITF de 25.000, când Osaka avea doar 16 ani.
Naomi Osaka AUSTRALIAN OPEN
Favorit 3, Alexander Zverev îl va înfrunta pe favoritul gazdelor, John Millman. Zverev a ajuns în săptămâna a doua la opt competiții majore consecutive și cel puțin în semifinale la trei din ultimele cinci. A încheiat 2021 câștigând Turneul Campionilor. A deschis și 2022 cu un succes, în fața compatriotului Daniel Altmaier. Millman a fost aproape de o mare victorie la Australian Open 2020, când a fost la un pas să-l trimită acasă pe Roger Federer. E un sportiv foarte bine pregătit fizic.

AUSTRALIAN OPEN / Cu ochii pe favoriți

Tot în ziua a treia la Australian Open vor intra pe teren și mulți dintre favoriți. La prima vedere, aceștia nu vor avea mari probleme. Rafael Nadal îl va înfrunta pe germanul Yannick Hanfmann, venit din calificări. Neamțul a produs deja o primă mare supriză, eliminându-l pe favoritul gazdelor, Thanasi Kokkinakis.
Favorita principală la feminin, australianca Ashleigh Barty o va înfrunta pe italianca Lucia Bronzetti, o debutantăîntr-un turneu de Mare Slam. Nu sunt motive de îngrijorare pentru favorita gazdelor.
Programul zilei pe Rod Laver Arena
Ora 2:00
  • Martina Trevisan-Paula Badosa
  • Ashleigh Barty-Lucia Bronzetti
  • Yannick Hanfmann-Rafael Nadal
  • Madison Brengle-Naomi Osaka
  • Alexander Zverev-John Millman
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo