Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Florin Mergea, despre controversatul "caz Djokovic" în Australia: "E normal să-i dea în judecată!"

Irina Aldea

Actualizat 23/01/2022 la 02:56 GMT+2

Novak Djokovic a fost expulzat din Australia înainte de primul Grand Slam al anului după ce viza i-a fost anulată. Florin Mergea a vorbit în exclusivitate pentru Eurosport despre această uriașă controversă.

Florin Mergea & Novak Djokovic

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic nu joacă la primul turneu de Grand Slam al anului, după un scandal fără precedent în urma căruia a fost expulzat din Australia. În timp ce unii consideră că ceea ce i s-a întâmplat liderului ATP este corect, în contextul în care Nole a refuzat să se vaccineze, alții ar fi vrut ca sportivului din Serbia să i se dea dreptul să joace pentru al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră.
Nole este de aceeași părere, în condițiile în care ar fi fost favorit clar să cucerească pentru a 10-a oară titlul la "Open-ul vesel". Din acest motiv, Novak Djokovic se gândește serios să dea în judecată guvernul australian pentru "rele tratamente" pentru o sumă uriașă. Florin Mergea, vicecampionul olimpic din 2016, spune că sârbul ar trebui să facă acest pas, în condițiile în care liderul mondial din ATP a fost folosit într-un joc de culise.

Ce spune Florin Mergea despre controversatul "caz Djokovic" în Australia

"E un subiect delicat. Ca în orice subiect delicat sunt mereu tabere pro și contra. Eu am discutat și cu apropiați de-ai săi, preparatorul lui fizic de la Cupa Davis. Mi-a spus că Nole nu se ducea la Melbourne dacă nu avea garanția că poate să intre în țară și să joace. Restul, ce s-a vorbit pe lângă, ce a făcut în decembrie, nu avem de unde să știm și nu prea pot să-mi dau cu părerea. Felul în care a fost tratat părerea mea e că nu a fost corect. El a ajuns să facă parte din mișcarea antivaccinism, ceea ce el nu a susținut niciodată. Nu a făcut nimic să arate că gândește așa, a zis pur și simplu că nu se vaccinează. Nu a spus de ce, cum.
Oricum, Novak Djokovic, după cum a spus și Mats Wilander aseară pe Eurosport, este probabil cel mai bun alergător pe teren din tenis din toate timpurile. La cum îl știu și la ce am văzut la celelalte turnee e foarte strict cu ce mănâncă, ce introduce în sistem. Deci dacă el a luat decizia să nu se vaccineze că poate îi dăunează este alegerea lui așa cum este alegerea tuturor să facă una sau alta.
picture

Florin Mergea, despre controversatul "caz Djokovic" în Australia: "E normal să-i dea în judectă!"

Din momentul în care Australia a lăsat portița deschisă pentru aceste scutiri, era clar că se va încerca ca el să joace și să ajungă acolo cu o astfel de scutire. Au fost și alți sportivi acceptați în Australia pe baza acestor scutiri. Eu nu cred că Nole, la nivelul lui de numărul 1 în lume, cu atâția oameni în jur, se ducea acolo și spunea că eu sunt Nole, cu steagul pe sus, lăsați-mă să intru.
Deci cumva a fost și folosit ca un exemplu și cred că din punctul lui de vedere și știindu-l cum este e normal să-i dea în judecată și să vadă ce poate obține. Chiar dacă publicul larg nu știe, Nole s-a bătut ani la rândul pentru toți sportivii să primească mai mulți bani. N-am mai văzut pe altul în istorie să facă treaba asta. Probabil va avea suportul multor jucători. Am văzut declarațiile lui Tsitsipas, Nadal… Fiecare e liber să facă orice declarație, dar în momentul de față cred că ar trebui să fim mai uniți".
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo