Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Avocații lui Djokovic, în alertă! Când speră să fie judecat recursul, dacă viza îi va fi anulată

Nicu Savin

Actualizat 13/01/2022 la 12:16 GMT+2

Novak Djokovic încă așteaptă să afle dacă va avea sau nu dreptul să rămână în Australia pentru a participa la primul Grand Slam al anului! Conform presei australiene, avocații sârbului se așteaptă la ce e mai rău și pregătesc deja un recurs în caz că viza tenismenului va fi din nou anulată, sperând că acesta va fi judecat înainte de începerea Australian Open.

Ex-Trainer Boris Becker kritisiert Novak Djokovic

Credit imagine: SID

Novak Djokovic se pregătește de Australian Open, dar sârbul nu este deloc sigur de prezența sa pe terenurile de la Melbourne. Autoritățile din Australia încă iau în calcul o nouă anulare a vizei sârbului. Decizia a fost amânată de ministrul Imigrării, Alex Hawk, iar acest lucru a fost interpretat ca un avantaj pentru sârb.
Totuși, presa de la Antipozi susține că decizia, care va fi anunțată vineri, va fi în defavoarea liderului mondial. Jurnalistul Paul Sakkal, de la The Age, a menționat că Alex Hawk este gata să ia o nouă decizie radicală în părivința lui Djokovic, care ar face aproape imposibilă participarea sa la Australian Open.
Sursa citată notează însă că avocații sârbului sunt puși în gardă și au început deja pregătirea unui recurs. Marea îngrijorare a avocaților este legată de data la care instanța se va pronunța din nou. Dacă vineri îi va fi anulată viza lui Nole, apărătorii săi vor acționa imediat, însă judecătorii nu lucrează în week-end, în mod normal. De la prima anulare a vizei și până la procesul care i-a dat câștig de cauză lui Djokovic au trecut câteva zile.
Fiind vorba despre un caz atât de special, avocații lui Djokovic speră că instanța va face o excepție și va judeca speța în zilele de week-end, iar o decizie finală se va lua maxim duminică. În acest context, Djokovic ar putea juca la Australian Open, care va începe luni, dacă judecătorii îi vor da din nou dreptate, așa cum s-a întâmplat la primul proces privind anularea vizei.
Citește și:

Djokovic, favoritul bookmakerilor la câștigarea Australian Open

Dacă va juca în cele din urmă la "Openul Vesel", Djokovic are șanse mari să și câștige trofeul, cel puțin în opnia bookemakerilor. Sârbul are o cotă de numai 1,5, la fel ca și Daniil Medvedev, o finală între cei doi fiind scenariul cel mai anticipat.
Sârbul este cap de serie nr. 1 și îl va înfrunta în primul tur pe compatriotul său, Miomir Kecmanovic, nr. 78 ATP.
Aceasta va fi a doua confruntare dintre cei doi sportivi, care s-au mai duela în 2021, în sferturile de finală ale turneului Serbia Open de la Belgrad, unde Djokovic s-a impus cu 6-1, 6-3.
După Kecmanovic, liderul clasamentului mondial ar putea da în turul 2 peste Tommy Paul, în turul 3 l-ar putea înfrunta pe Lorenzo Sonego, iar în turul 4 s-ar putea întâlni cu Cristian Garin.
În sferturile de finală de la Australian Open 2022, Novak Djokovic s-ar putea duela cu Matteo Berrettini, în timp ce în semifinale numărul 1 ATP i-ar putea avea ca adversari pe Alexander Zverev sau Rafael Nadal.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo