Novak Djokovic se află într-o situație delicată în Australia, viza pentru intrarea în țară fiindu-i momentan anulată de autorități. Avocații sârbului au atacat decizia, astfel că instanța va decide dacă acesta va avea sau nu dreptul să joace la Australian Open.
O hotărâre se va lua luni, iar pentru o transparență mai mare, judecătorii au decis ca procesul să fie public. Astfel, australienii vor transmite în direct tot ceea ce se va întâmpla în sala de judecată, anunță site-ul sârb sport.blic.rs.
Judecătorii au de obicei putere discreționară cu privire la cine poate participa la proces și cine nu, dar pentru a nu se lăsa loc de interpretări judecătorul Anthony Kelly a permis ca întreaga audiere să fie disponibilă publicului.
Tenis
Veste teribilă pentru Novak Djokovic! 2022 se anunţă cel mai greu an al carierei
ACUM 10 ORE
Procesul în care va fi judecată speța lui Djokovic va începe pe 10 ianuarie, la ora locală 10:00 (1:00, ora României). Eurosport.ro vă va ține la curent în timp real cu tot ceea ce se întâmplă în cel mai mediatizat subiect din sportul mondial.
Citește și:

Djokovic speră că va avea câștig de cauză, după ce avocații săi susțin că a avut Covid-19 în trecutul apropiat

Suspansul este unul imens în ceea ce-l privește pe Novak Djokovic, iar toată părțile implicate vor încerca să-și demostreze dreptatea. Autoritățile de la Antipozi susțin cu tărie că sârbul nu a prezentat docuentația necesară care să ateste că are dreptul să intre în țară nevaccinat și doresc expulzarea sa.
Pe de altă parte, avocații tenismenului susțin că acesta a beneficiat de o exceptare de la măsura obligativităţii vaccinării atunci când a intrat în Australia, deoarece a fost infectat recent cu coronavirus. Nole ar fi avut COVID-19 în decembrie, pentru a doua oară.
"Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovic nu a avut simptome nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore. Aceasta este confirmarea", au precizat avocaţii. Aceștia au transmis că lui Djokovic i s-a emis Certificatul de Exceptare de către o comisie independentă medicală angajată de Tennis Australia, decizia fiind validată şi de o comisie a guvernului local.
În același timp, organizatorii Australian Open susțin că au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a facilita prezența lui Nole la Antipozi, dar, pe de altă parte, legislația este oarecum interpretabilă și de aceea s-a ajuns la această situație.
Tenis
McEnroe a dat verdictul! Cine crede că e vinovat în conflictul Djokovic - guvernul australian
ACUM 14 ORE
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
IERI LA 10:38