"Am fost arătaţi cu degetul şi am fost blamaţi, dar eu pot să vă asigur că echipa noastră a făcut o treabă incredibilă", a afirmat Craig Tiley, preşedintele Tennis Australia, organizatorul Australian Open, într-o înregistrare video destinată echipelor sale şi dezvăluită sâmbătă de publicaţia Herald Sun.
Federaţia se află în centrul criticilor, după anularea vizei de intrare în Australia a liderului mondial, în noaptea de miercuri spre joi, pe motiv că nu îndeplineşte condiţiile stricte de intrare impuse în cadrul luptei împotriva Covid-19.
Federaţia a fost acuzată că a indus în eroare jucătorii în privinţa obligaţiilor lor în materie de vaccinare contra Covid-19 pentru a putea intra în ţară.
Australian Open
"Djokovic a primit o veste uriașă!". Anunțul de ultimă oră făcut de presa sârbă. Ce au descoperit
ACUM 2 ORE
Într-o notă trimisă jucătorilor şi publicată de media australiană, organizatorii au dat asigurări că o persoană care a fost infectată recent cu Covid-19 ar putea beneficia de o scutire la obligaţia de a fi în totalitate vaccinată.
Dar Guvernul australian a asigurat că a avertizat Tennis Australia încă din noiembrie că această dispoziţie nu este valabilă decât pentru rezidenţii australieni, nu şi pentru cetăţenii străini care vor să intre în ţară. Privind acuzațiile transmise de apropiații sârbului, conform cărora acesta este trata ca un prizonier, autoritățile australiene au transmis de asemenea un mesaj cât se poate de clar, în care a au afirmat că acesta e liber să plece oricând din țară.
"Noi înţelegem situaţia actuală şi lucrăm în strânsă colaborare cu Novak şi cu echipa sa, precum şi cu alte persoane şi echipa lor, care se găsesc în această situaţie", a adăugat Tiley în video-ul ajuns în presă.
Sursa: Agerpres
Poziția celor de la Tennis Australia pare una de neînțeles în contextul în care situația în care a ajuns liderul mondial se datorează în mare măsură neconcordanței între șefii tenisului de la Antipozi și autoritățile de acolo. E greu de crezut că sârbul ar fi călătorit în Australia fără să fie sigur că poate juca primul Grand Slam al anului, dar diferențele de interpretare a legii între organizatorii turneului și oficialitățile statale au creat această stare de lucruri nedorită.
Citește și:

Djokovic a fost infectat recent cu Covid-19, susțin avocații săi

Novak Djokovic a beneficiat de o exceptare de la măsura obligativităţii vaccinării atunci când a intrat în Australia, deoarece a fost infectat recent cu coronavirus, au precizat avocaţii sportivului în documente depuse în instanţă. Nole ar fi avut COVID-19 în decembrie, pentru a doua oară.
"Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovic nu a avut simptome nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore. Aceasta este confirmarea", au precizat avocaţii. Aceștia au transmis că lui Djokovic i s-a emis Certificatul de Exceptare de către o comisie independentă medicală angajată de Tennis Australia, decizia fiind validată şi de o comisie a guvernului local.
Djokovic a asistat la jumătatea lunii decembrie la partida dintre echipele Steaua Roşie Belgrad şi Barcelona Basket. Însoţit de Vasek Pospisil (locul 133 ATP), campionul sârb a fost primit ca o adevărată vedetă rock, în aplauzele publicului şi cu o melodie care i-a fost dedicată, conform unui videoclip postat pe reţelele de socializare.
Liderul clasamentului ATP, care nu purta mască, a făcut numeroase fotografii cu această ocazie, una dintre ele alături de americanul Nigel Hayes-Davis, jucătorul Barcelonei şi MVP-ul partidei, care a fost mai apoi testat pozitiv la Covid-19. Se crede că de acolo a luat Novak Djokovic virusul pentru a doua oară de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Tenis
Novak Djokovic, criticat de un fost campion la Australian Open! "Nu ar fi trebuit să vină aici"
ACUM 3 ORE
Tenis
Veste teribilă pentru Novak Djokovic! 2022 se anunţă cel mai greu an al carierei
IERI LA 06:50