Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu a recunoscut că ar fi avut șanse mici cu Simona Halep la Australian Open:"N-o să mint"

Nicu Savin

Actualizat 21/01/2022 la 13:46 GMT+2

Emma Răducanu a fost eliminată surprinzător în turul doi de la Australian Open, fiind învinsă în decisiv de Danka Kovinic. Dacă ar fi trecut mai departe, britanica ar fi jucat cu Simona Halep pentru un loc în optimi, dar campioana de la US Open a recunoscut că ar fi avut șanse infime, în contextul problemelor medicale de la mâna dreaptă.

Simona Halep & Emma Răducanu

Credit imagine: Twitter

Emma Răducanu a părăsit prematur Australian Open, după ce a fost învinsă în turul secund de muntenegreanca Danka Kovinic. Britanica a cedat în 3 seturi, dar eșecul s-a datorat în bună măsură problemelor medicale de la mâna dreaptă.
Emma a avut o rană deschisă care a împiedicat-o să lovească forehand-ul în mod obișnuit, fiind nevoită să folosească excesiv slice-ul. Chiar dacă a reușit să câștige setul secund în aceste condiții, britanica a pierdut în decisiv, după ce Kovinic a observat problemele sale și a jucat-o excesiv pe dreapta.

picture

AUSTRALIAN OPEN 2022 | REZUMATUL PARTIDEI DANKA KOVINIC - EMMA RĂDUCANU

Citește și:

Emma Răducanu, conștientă că avea șanse reduse într-um meci cu Simona Halep

Dacă s-ar fi impus în meciul de ieri, Emma Răducanu ar fi avut un duel de gală în runda următoare, contra Simonei Halep. Britanica a admis la finalul partidei că ar fi avut șanse minime contra româncei, în condițiile în care problemele de la mână nu puteau fi depășite până la ora meciului. De altfel, Emma a menționat că staff-ul său chiar a îndemnat-o să se retragă înaintea meciului din turul doi, pentru că erau șanse mici să poată juca la un nivel ridicat din cauza rănii de la braț.
"Au fost unii oameni din echipa mea care nu au vrut să joc, dar am vrut să ies pe teren și să lupt, să văd cât de departe aș putea ajunge. Cred că a fost o experiență destul de bună pentru mine, pentru că am descoperit câteva aspecte pozitive în jocul meu.
Am stat departe de tenis timp de două săptămâni din cauza infectării cu Covid, astfel că mâinile mele au devenit foarte moi. M-am confruntat cu aceste probleme (n.r. rana deschisă de la mâna dreaptă) încă de când am venit în Australia, dar am sperat că pot trece peste durere. Nu-mi imaginam că un lucru atât de mic, cum e o bășică, poate provoca atât de multă durere. Dar pur și simplu nu puteam lovi cu dreapta așa cum o fac în mod normal, astfel că a trebuit să folosesc doar slice-ul.
Nu o să mint. Nu cred că puteam ajunge prea departe contra Simonei Halep folosind doar slice-ul pe forehand.", a spus Emma Răducanu, citată de The Guardian.
Așadar, Emma Răducanu a ratat din nou șansa de a o întâlni pe Halep, despre care a spus în trecut că a fost un idol pentru ea în copilărie.
Simona va juca împotriva lui Kovinic sâmbătă dimineața, în jurul orei 3:30. Românca este mare favorită, însă va trebui să fie atentă, deoarece muntenegreanca are suficiente arme care să o pună în dificultate, lucru semnalat și de Mats Wilander în prefațarea partidei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo