Emma Răducanu a părăsit prematur Australian Open, după ce a fost învinsă în turul secund de muntenegreanca Danka Kovinic. Britanica a cedat în 3 seturi, dar eșecul s-a datorat în bună măsură problemelor medicale de la mâna dreaptă.
Emma a avut o rană deschisă care a împiedicat-o să lovească forehand-ul în mod obișnuit, fiind nevoită să folosească excesiv slice-ul. Chiar dacă a reușit să câștige setul secund în aceste condiții, britanica a pierdut în decisiv, după ce Kovinic a observat problemele sale și a jucat-o excesiv pe dreapta.
Roland Garros
Simona Halep, pregătiri intense pentru Roland Garros! Când are programat primul antrenament la Paris
ACUM 10 ORE

AUSTRALIAN OPEN 2022 | REZUMATUL PARTIDEI DANKA KOVINIC - EMMA RĂDUCANU

Citește și:

Emma Răducanu, conștientă că avea șanse reduse într-um meci cu Simona Halep

Dacă s-ar fi impus în meciul de ieri, Emma Răducanu ar fi avut un duel de gală în runda următoare, contra Simonei Halep. Britanica a admis la finalul partidei că ar fi avut șanse minime contra româncei, în condițiile în care problemele de la mână nu puteau fi depășite până la ora meciului. De altfel, Emma a menționat că staff-ul său chiar a îndemnat-o să se retragă înaintea meciului din turul doi, pentru că erau șanse mici să poată juca la un nivel ridicat din cauza rănii de la braț.
"Au fost unii oameni din echipa mea care nu au vrut să joc, dar am vrut să ies pe teren și să lupt, să văd cât de departe aș putea ajunge. Cred că a fost o experiență destul de bună pentru mine, pentru că am descoperit câteva aspecte pozitive în jocul meu.
Am stat departe de tenis timp de două săptămâni din cauza infectării cu Covid, astfel că mâinile mele au devenit foarte moi. M-am confruntat cu aceste probleme (n.r. rana deschisă de la mâna dreaptă) încă de când am venit în Australia, dar am sperat că pot trece peste durere. Nu-mi imaginam că un lucru atât de mic, cum e o bășică, poate provoca atât de multă durere. Dar pur și simplu nu puteam lovi cu dreapta așa cum o fac în mod normal, astfel că a trebuit să folosesc doar slice-ul.
Nu o să mint. Nu cred că puteam ajunge prea departe contra Simonei Halep folosind doar slice-ul pe forehand.", a spus Emma Răducanu, citată de The Guardian.
Așadar, Emma Răducanu a ratat din nou șansa de a o întâlni pe Halep, despre care a spus în trecut că a fost un idol pentru ea în copilărie.
Simona va juca împotriva lui Kovinic sâmbătă dimineața, în jurul orei 3:30. Românca este mare favorită, însă va trebui să fie atentă, deoarece muntenegreanca are suficiente arme care să o pună în dificultate, lucru semnalat și de Mats Wilander în prefațarea partidei.
Roland Garros
Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis, înainte de Roland Garros! Când va pune stop
ACUM 11 ORE
Roland Garros
Ilie Năstase a comentat colaborarea Halep–Mouratoglou înainte de Roland Garros: "Toate vor s-o bată"
ACUM 13 ORE