Simona Halep a defilat în primele două tururi de la Australian Open, învingându-le în minimum de seturi pe Magdalena Frech și Beatriz Haddad Maia. În special în meciul conttra braziliencei, Simona a practicat un tenis aproape de perfecțiune, ceea ce o face mare favorită și în duelul din turul 3 contra muntenegrencei Danka Kovinic, care va avea loc sâmbătă.
Kovinic a reușit o surpriză imensă în turul doi, trecând în decisiv de Emma Răducanu, cu mențiunea că britanica s-a confruntat cu serioase probleme medicale, având o rană deschisă la brațul drept. Ajunsă în premieră în turul 3 la un Grand Slam, Kovinic a a avut un mesaj "războinic" înaintea duelului cu Halep, iar faptul că partida nu va fi una ușoară pentru româncă a fost semnalat și de expertul Eurosport, Mats Wilander.
Suedezul e de părere că meciul va fi unul mai echilibrat decât arată hârtia. În opinia acestuia, locul 98 WTA ocupat de Kovinic nu reflectă valoarea reală a acesteia, care are suficiente arme astfel încât să-i pună serioase probleme Simonei.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 6 ORE
"O văd pe Danka Kovinic în stare să-i pună probleme mari Simonei Halep. Poate fi foarte puternică și are un joc foarte solid. Nu știu de ce este atât de jos în clasament, dar este o jucătoare mai bună decât o arată poziția ei. Victoria împotriva Emmei Răducanu nu a fost numai despre tenis, ci despre a învinge o campioană US Open, un nume deja faimos în tenisul din ultimele șase luni.
Kovinic este entuziasmantă și va fi o adversară foarte periculoasă pentru Halep. Acum doi-trei ani aș fi spus că acest meci ar trebui câștigat ușor de către Simona, dar acum ea încă își revine încercând să lege cât mai multe meciuri la rând, așa că eu o consider o partidă foarte echilibrată", a spus expertul Eurosport.

Simona Halep - Danka Kovinic, în turul 3 la Australian Open

Danka Kovinic a devenit prima jucătoare din Muntenegru care ajunge în turul 3 al unui Grand Slam. 2016 a fost cel mai bun an pentru viitoarea adversară a Simonei Halep.
46 a fost cel mai bun loc ocupat în clasamentul WTA, însă Kovinic nu se poate lăuda cu vreun turneu câștigat în competițiile de simplu. Numărul 98 WTA a jucat 3 finale de-a lungul carierei: Tianjin 2015, Istanbul 2016 și Charlston 2021.
Simona Halep și Danka Kovinic se înfruntă la Melbourne pentru a doua oară în carieră. Precedenta confruntare a avut loc în urmă cu aproximativ 5 ani și jumătate la București. Reprezentanta României s-a impus atunci, în cadrul sferturilor de finală, cu 6-4, 6-2.
Kovinic joacă tenis de la 7 ani și a precizat în urmă cu ceva timp că dacă nu va reuși să devină o tenismenă bună, atunci se va reprofila către handbal, care reprezintă un sport atractiv în Muntenegru.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Rothesay Classic Birmingham
Simona Halep, anunțată pe lista de start la un turneu important, la care a participat o singură dată
ACUM 8 ORE
Roland Garros
Simona Halep, antrenament de 5 stele la Roland Garros! Rivala alături de care se pregătește la Paris
ACUM 16 ORE