Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open 2022 | Simona Halep, culoar accesibil spre semifinale după surprizele de azi

Romeo Ene

Publicat 20/01/2022 la 16:02 GMT+2

Simona Halep a învins-o fără probleme pe Beatriz Haddad Maia în turul 2 de la Australian Open, scor 6-2, 6-0, iar româncă are, cel puțin pe hârtie, un culoar facil spre semifinalele turneului.

Simona Halep a cedat doar două game-uri în meciul cu Beatriz Haddad Maia! Punctul de meci

Credit imagine: Eurosport

Numărul 15 WTA va întâlni doar jucătoare din afara top 25 WTA și are șanse bune să ajungă în careul de ași.
Halep se va duela cu Danka Kovinic în turul 3 de la Australian Open, însă a scăpat de posibile dueluri cu adversare foarte puternice, cum ar fi Garbine Muguruza, Emma Răducanu, Elena Rybakina sau Anett Kontaveit.
În afară de Elena Rybakina, care s-a retras de la turneu, celelalte jucătoare au fost învinse de adversarele lor.

Simona Halep, șanse mari de a ajunge în semifinale

În cazul în care Simona o va învinge pe Danka Kovinic în turul 3 al competiției, numărul 15 WTA va juca în optimile de finală cu învingătoarea dintre Tamara Zidansek ( 29 WTA) și Alize Cornet (61 WTA).
picture

Mats Wilander & Barbara Schett, comentarii superbe la adresa Simonei Halep: "E foarte periculoasă"

Ulterior, în fazele următoare, Halep le poate întâlni pe Clara Tauson (39 WTA), Danielle Rose-Collins (30 WTA), Elise Mertens (26 WTA) și Shuai Zhang (74 WTA).
Semifinala ar putea reprezenta un meci cu o adversară din Top 10 în cazul în care nu vor exista surprize. Iga Swiatek (favorita 7), Daria Kasatkina (favorita 25), Sorana Cîrstea, Anastasia Pavluychenkova (favorita 10), Marketa Vondrousova (favorita 31) și Aryna Sabalenka (favorita 2) sunt pe partea de tablou a Simonei și se pot întâlni cu românca în penultimul act.
Citește și:
Viitoarea adversară a Simonei a produs una dintre surprizele zilei, după ce a învins-o pe Emma Răducanu, campioana de la US Open, cu 6-4, 4-6, 6-3.
Simona Halep și Danka Kovinic se înfruntă la Melbourne pentru a doua oară în carieră. Precedenta confruntare a avut loc în urmă cu aproximativ 5 ani și jumătate la București. Reprezentanta României s-a impus atunci, în cadrul sferturilor de finală, cu 6-4, 6-2.
picture

Australian Open 2022 | Interviul cu Simona Halep pe teren după meciul cu Haddad Maia

Danka Kovinic se aflădeja la cea mai bună performanță din carieră într-un Grand Slam. Cu această ocazie, ea s-a calificat în premieră într-un tur 3. Înainte de Australian Open, sportiva din Muntenegru avea 23 de meciuri în total în turnele de Grand Slam, pe tablourile principale, și câștigase doar 6.
Anul trecut, Simona Halep a ajuns în sferturile de finală de la Australian Open.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo