Fost campion la Roland Garros și US Open, Ilie Năstase a fost impresionat de câștigarea celui de-al 21-lea Grand Slam de către Rafael Nadal.
El a acordat un interviu pentru GSP în care a lăudat ambiția spaniolului, a remarcat seriozitatea lui și a precizat faptul că acesta nu are niciun motiv să se retragă din tenis momentan.
La 35 de ani și 241 de zile, Nadal este al patrulea ca vârstă care a câștigat un turneu de Grand Slam după Ken Rosewall, Mal Anderson și Roger Federer
Australian Open
"Una dintre cele mai mari reveniri pe care le-am văzut vreodată" - McEnroe, uimit de Rafael Nadal
01/02/2022 LA 11:39
Nadal a obţinut al doilea său triumf la Australian Open după cel din 2009, după ce a revenit de la 0-2 la seturi şi s-a impus cu 3-2 în urma a cinci ore şi 25 minute de luptă susţinută. Succesul ibericului este incredibil, pentru că a început anul cu o pauză de şase luni, din cauza unei accidentări la picior

Ilie Năstase: "Dacă tu câștigi turneele importante, n-ai cum să te retragi"

Fostul mare tenismen l-a comparat pe Nadal cu Jimmy Connors, fostul său partener de antrenament, la capitolul seriozitate. El a mărturiist faptul că a văzut doar primele două seturi, fiind convins că rusul Medvedev îl va învinge fără probleme pe Nadal: "Am văzut doar primele două seturi, apoi am plecat. Medvedev conducea cu 2-0 la seturi și 3-2. Când am văzut rezultatul final, am zis: «Ăsta e Nadal! Nu renunță nici când e condus cu asemenea scor, de un asemenea adversar».
Am văzut declarațiile lui Nadal. A spus că «dacă ești îndrăgostit de acest sport și pui pasiune, poți câștiga din orice situație». Asta mi-a plăcut foarte mult la el. El așa face și la antrenament, e la fel ca Jimmy Connors, fostul meu partener de antrenament. Și acolo vrea să câștige fiecare punct! Omul nu poate să glumească, e serios de la primul până la ultimul punct", a spus "Nasty", pentru GSP.
CITEȘTE ȘI:
Rafael Nadal a declarat după succesul de la Australian Open faptul că era convins că acesta va fi ultimul turneu major la care va participa, însă triumful l-a determinat să anunțe faptul că va reveni în 2023 pentru a-și apăra punctele câștigate în 2022. Chiar și așa, Năstase este convins că spaniolul nu are niciun motiv de a se retrage, comparându-l cu Roger Federer, care nu are de gând să se retragă, deși anul acesta va împlini 41 de ani.
"Când câștigi un Grand Slam, niciodată nu o să spui că «mă retrag peste 5 luni sau peste un an». Spui asta doar când nu mai câștigi și începi să pierzi finale, semifinale. Atunci îți dă de gândit. Dar dacă tu câștigi turneele importante, n-ai cum să te retragi. Uitați-vă la Federer! Se retrage când vrea el! Nu mai trebuie să demonstreze nimic nimănui. De ce să te retragi?”, a adăugat fostul mare tenismen.
A fost cea de-a doua cea mai lungă finală din istoria Australian Open, după cea din 2012, câştigată atunci de Novak Djokovic contra lui Nadal. Rafael Nadal a câștigat ultima dată Australian Open în urmă cu 13 ani și va merge la Roland Garros din postura de favorit pentru a încerca să câștige cel de-al 22-lea Grand Slam al carierei.
Australian Open
Becker, fost antrenor al lui Djokovic: "Nadal este cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor"
30/01/2022 LA 18:21
Australian Open
Prima reacție a lui Djokovic, după succesul istoric al lui Nadal de la Australian Open
30/01/2022 LA 16:06