Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal se consideră "norocos" să facă parte din "The Big 3", alături de Federer și Djokovic

Alex Masgras

Publicat 01/02/2022 la 16:50 GMT+2

Rafael Nadal a avut un start fabulos în 2022, totul culminând cu titlul de duminică de la Australian Open. Acesta a fost primul titlu al lui Nadal la Melbourne din 2009 și a devenit jucătorul cu cele mai multe turnee de Grand Slam, depășindu-i pe marii săi rivali, Roger Federer și Novak Djokovic.

Novak Djokovic of Serbia, Rafael Nadal of Spain and Roger Federer

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal se consideră norocos că se află în elita tenisului mondial, alături de Roger Federer și Novak Djokovic. În ultimii 15 ani, cei trei au dominat categoric tenisul masculin, depășind record după record. Duminică, la Melbourne, spaniolul a câștigat titlul de Grand Slam cu numărul 21 al carierei, cu unul mai mult decât Federer și Djokovic, care au în palmares câte 20.
Nadal a revenit incredibil în finala de duminică și l-a învins pe numărul 2 mondial, Daniil Medvedev, scor 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5, câștigând abia al doilea titlu la Melbourne, după ce s-a mai impus pe Rod Laver Arena și în 2009, după o finală cu Roger Federer.
picture

Rafael Nadal este campion la Australian Open. Game-ul cu care a intrat în istorie!

Chiar dacă la finalul săptămânii trecute a scris istorie, Rafael Nadal rămâne cu picioarele pe pământ și nu dă foarte mare importanță numărului de titluri câștigate, în condițiile în care jucătorii din "The Big 3" au realizat mai multe lucruri decât și-ar fi putut imagina cineva:
"La sfârșitul zilei, este doar un joc, iar noi am realizat mai mult decât ne-am fi imaginat atunci când eram copii. Nu contează atât de mult că unul are 21 de titluri, altul 20 sau celălalt termină cu 23 și altul cu 21. Cred că am făcut lucruri importante pentru sportul nostru și ne-am îndeplinit visurile și ne bucurăm de acest lucru", a spus Rafael Nadal.
"Mă simt norocos să fac parte din această eră care a fost specială pentru sportul nostru" | Rafael Nadal
Citește și:

Mesajul primit de la Federer înseamnă foarte mult pentru Nadal

Imediat după finală, Roger Federer și Novak Djokovic l-au felicitat pe Rafael Nadal pentru titlul obținut la Melbourne. În ceea ce îl privește pe Federer, elvețianul a spus că se inspiră din performanțele spaniolului, lucru care reprezintă enorm pentru Nadal:
"Înseamnă foarte mult pentru mine. Avem o relație deosebită, am făcut multe lucruri grozave împreună. Pentru mine este o onoare să fac parte din era sa.
Împreună ne-am bucurat și am trăit momente minunate pentru istoria acestui sport. Să primesc un astfel de mesaj de la el înseamnă foarte mult pentru mine. Îi doresc numai bine, știe asta și chiar speră că vom mai putea juca pe cele mai importante scene", a mai spus Rafael Nadal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo