Rafael Nadal se consideră norocos că se află în elita tenisului mondial, alături de Roger Federer și Novak Djokovic. În ultimii 15 ani, cei trei au dominat categoric tenisul masculin, depășind record după record. Duminică, la Melbourne, spaniolul a câștigat titlul de Grand Slam cu numărul 21 al carierei, cu unul mai mult decât Federer și Djokovic, care au în palmares câte 20.
Nadal a revenit incredibil în finala de duminică și l-a învins pe numărul 2 mondial, Daniil Medvedev, scor 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5, câștigând abia al doilea titlu la Melbourne, după ce s-a mai impus pe Rod Laver Arena și în 2009, după o finală cu Roger Federer.

Rafael Nadal este campion la Australian Open. Game-ul cu care a intrat în istorie!

Australian Open
Motivul pentru care Nadal s-a urcat pe bicicletă după finala de la Melbourne, dezvăluit de Moya
03/02/2022 LA 13:07
Chiar dacă la finalul săptămânii trecute a scris istorie, Rafael Nadal rămâne cu picioarele pe pământ și nu dă foarte mare importanță numărului de titluri câștigate, în condițiile în care jucătorii din "The Big 3" au realizat mai multe lucruri decât și-ar fi putut imagina cineva:
"La sfârșitul zilei, este doar un joc, iar noi am realizat mai mult decât ne-am fi imaginat atunci când eram copii. Nu contează atât de mult că unul are 21 de titluri, altul 20 sau celălalt termină cu 23 și altul cu 21. Cred că am făcut lucruri importante pentru sportul nostru și ne-am îndeplinit visurile și ne bucurăm de acest lucru", a spus Rafael Nadal.
"Mă simt norocos să fac parte din această eră care a fost specială pentru sportul nostru" | Rafael Nadal
Citește și:

Mesajul primit de la Federer înseamnă foarte mult pentru Nadal

Imediat după finală, Roger Federer și Novak Djokovic l-au felicitat pe Rafael Nadal pentru titlul obținut la Melbourne. În ceea ce îl privește pe Federer, elvețianul a spus că se inspiră din performanțele spaniolului, lucru care reprezintă enorm pentru Nadal:
"Înseamnă foarte mult pentru mine. Avem o relație deosebită, am făcut multe lucruri grozave împreună. Pentru mine este o onoare să fac parte din era sa.
Împreună ne-am bucurat și am trăit momente minunate pentru istoria acestui sport. Să primesc un astfel de mesaj de la el înseamnă foarte mult pentru mine. Îi doresc numai bine, știe asta și chiar speră că vom mai putea juca pe cele mai importante scene", a mai spus Rafael Nadal.
Australian Open
Novak Djokovic, pregătit să rupă tăcerea: "Vă voi spune ce s-a întâmplat în Australia în curând"
03/02/2022 LA 12:18
Australian Open
Barty-Collins, cea mai urmărită finală feminină, în Australia, din toate timpurile!
31/01/2022 LA 14:52