Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic. despre șansele de a juca la Australian Open 2023: "Sunt câteva semne pozitive"

Alex Masgras

Publicat 25/10/2022 la 15:39 GMT+3

Novak Djokovic speră în continuare să ajungă la Australian Open. Fostul număr 1 mondial a dezvăluit că avocații săi țin legătură cu autoritățile din Australia care se ocupă de cazul său și că a primit, neoficial, semne pozitive până acum. El așteaptă o decizie în următoarele săptămâni, pentru a ști cu exactitate când și unde își va începe sezonul 2023.

Novak Djoković

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a declarat că a primit semne pozitive din partea autorităților din Australia, cu câteva luni înainte de Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului 2023. La începutul acestui sezon, fostul număr 1 mondial a fost implicat într-un scandal uriaș, după ce i-a fost interzisă intrarea în Australia.
Din cauza acestui scandal, viza lui Djokovic a fost retrasă și, potrivit legilor în vigoare din Australia, el nu poate primi o viză nouă pentru următorii trei ani. Cu toate acestea, sârbul speră în continuare să primească un răspuns pozitiv din partea autorităților de la Antipozi.
"Când vine vorba despre Australia, sunt câteva semne pozitive, dar neoficiale. Comunicăm prin intermediul avocaților mei. De fapt, ei sunt cei care comunică cu autoritățile care se ocupă de cazul meu. Sper să am un răspuns în câteva săptămâni, indiferent de care va fi acela, dar sper că va fi unul pozitiv, astfel încât să am timp să mă pregătesc de startul sezonului, dacă acesta va fi în Australia.
Chiar vreau să merg acolo, am trecut peste ce s-a întâmplat anul acesta și vreau doar să joc tenis. Asta fac cel mai bine. Australia a fost mereu un loc în care am jucat cel mai bun tenis al meu, rezultatele vorbesc de la sine, așa că sunt mereu motivat când merg acolo. De data aceasta chiar mai mult. Sper că va veni un răspuns pozitiv.
Este un lucru bun că au deschis granița pentru străinii nevaccinați care călătoresc în Australia. Am acea interdicție, dar sper că se va ridica. Cum am spus, nu e în mâinile mele. Sper ca guvernul din Australia va da un răspuns pozitiv, atâta tot", a spus Djokovic pentru Sportal.
Citește și:

Novak Djokovic va reveni pe teren la turneul ATP Masters 1000 de la Paris

Din cauza faptului că nu s-a vaccinat împotriva Covid-19, Djokovic a ratat mai multe turnee din acest sezon. Pe lângă Australian Open, el a ratat și US Open, dar și alte turnee importante din America de Nord.
Novak Djokovic a anunțat că va participa la ultimul turneu ATP Masters 1000, cel de la Paris, după care va merge la Torino, acolo unde își va încheia sezonul la Turneul Campionilor.
Novak Djokovic a câștigat 9 titluri la Australian Open, turneul de la Melbourne fiind turneul preferat al fost fostului număr 1 mondial, câștigând titlul și la ultimele trei participări.
În 2022, Australian Open a fost câștigat de Rafael Nadal, cel care deține recordul de titluri de Grand Slam la masculin. În cazul în care va primi acceptul de a juca în Australia, Novak Djokovic va avea oportunitatea de a îl egala pe marele său rival spaniol.
Turneele ATP 500 de la Viena și Basel se văd în săptămâna 24-30 octombrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo