Rafael Nadal a scris istorie duminică la Melbourne, atunci când a câștigat titlul de Grand Slam cu numărul 21. El l-a învins în finala de la Australian Open pe Daniil Medvedev, după ce a revenit de la 0-2 la seturi, la capătul 5 ore și 24 de minute de joc.
După festivitatea de premiere, Rafael Nadal a surprins pe toată lumea. Ajuns la vestiar, Nadal a început imediat recuperarea, petrecând câteva minute pe o bicicletă. Carlos Moya, antrenorul său, a dezvăluit pentru Marca motivul pentru care Nadal a făcut acest lucru:
"E ceva ce facem după fiecare meci, pentru a se calma după atâtea tensiune. Sunt 10 sau 12 minute de pedalat pentru a își mișca puțin picioare. După o asemenea finală, îi prinde foarte bine pentru a doua zi. Nu știam că toată lumea va vedea acele imagini", a spus Carlos Moya.
Australian Open
Novak Djokovic, pregătit să rupă tăcerea: "Vă voi spune ce s-a întâmplat în Australia în curând"
03/02/2022 LA 12:18

Rezumatul unui meci fabulos, Rafael Nadal - Daniil Medvedev. A "plouat" cu momente fascinante

Citește și:

Carlos Moya: "Nu cred că titlul 21 al lui Nadal îl forțează pe Djokovic să se vaccineze"

Carlos Moya a vorbit și despre Novak Djokovic, liderul mondial care nu a putut participa la Australian Open din cauza faptului că nu este vaccinat. Fostul jucător spaniol crede că sârbul va avea mari probleme în viitor, riscând să își pună cariera în pericol, dacă nu se va vaccina. De asemenea, Moya nu crede că decizia lui Djokovic de a se vaccina are vreo legătură cu faptul că Nadal a câștigat titlul cu numărul 21 de Grand Slam:
"Nu cred că titlul 21 de Grand Slam al lui Nadal îl forțează pe Djokovic să se vaccineze. Dacă Djokovic nu se vaccinează, este în pericol să nu mai joace în turnee de Grand Slam și ar renunța să mai continue cariera de jucător pentru care a muncit atât de mult", a mai spus Carlos Moya.
https://i.eurosport.com/2021/07/11/3171773.jpg
După victoria de la Australian Open, obiectivul lui Rafael Nadal este turneul de la Roland Garros. Până acum, Nadal a câștigat 13 titluri pe zgura pariziană, dar nu vrea să se oprească aici: "Marele obiectiv al lui Rafa din acest an este Roland Garros și trebuie să facem tot ce este posibil pentru a ajunge acolo în cea mai bună formă.
Dacă va fi sănătos, va fi unul dintre favoriți, dar mai sunt multe luni până atunci și sunt foarte multe turnee până la Roland Garros", a mai spus Carlos Moya.
Rafael Nadal este așteptat să își facă prima apariție pe terenul de tenis de la câștigarea turneului de la Melbourne în turneul ATP 250 de la Acapulco, care va debuta pe 21 februarie. Acesta a declarat la revenirea în Spania că intenționează să participe și la Indian Wells, dar va sări peste Miami, deoarece vrea să se concentreze după turneul din California pe pregătirea sezonului de zgură.
Australian Open
Rafael Nadal se consideră "norocos" să facă parte din "The Big 3", alături de Federer și Djokovic
01/02/2022 LA 14:50
Australian Open
Barty-Collins, cea mai urmărită finală feminină, în Australia, din toate timpurile!
31/01/2022 LA 14:52