Rafael Nadal a avut un an 2021 dificil, din cauza unei accidentări venite în aprilie, care l-a ținut departe de teren mai multe luni.
Totuși, a reușit să treacă de două săptămâni obositoare și printr-o finală și mai istovitoare împotriva lui Daniil Medvedev, pentru a câștiga primul Grand Slam al sezonului.
Rafael Nadal, ajuns la 35 de ani, a reușit să se impună , după ce a fost condus cu 0-2, iar spaniolul a devenit al doilea jucător după Novak Djokovic care câștigă cele 4 turnee de Mare Slam de cel puțin două ori.
Australian Open
Ilie Năstase a comentat succesul lui Nadal de la Australian Open: "Asta mi-a plăcut foarte mult"
01/02/2022 LA 17:50

Boris Becker: "O zi pentru istoria tenisului"

Boris Becker a comentat rezultatul finalei dintre Rafael Nadal și Daniil Medvedev, fiind de părere că spaniolul a demonstrat că merită titlul de cel mai bun jucător din toate timpurile, după ce a reușit să revină de la 0-2.
"A fost o zi făcută pentru istoria tenisului. Nu ne așteptam ca Nadal să ajungă în această postură în urmă cu două săptămâni. Era în formă, a câștigat turneul de la Melbourne, ca o pregătire pentru ce avea să urmeze.
Înainte de această victorie, Nadal a fost accidentat jumătate de an. A revenit pe teren și i-a depășit pe Djokovic și Federer. Rafa nu este regele niciunei suprafețe, el a reușit să câștige indiferent de suprafață, de aceea a câștigat fiecare turneu de Grand Slam de cel puțin două ori. Este cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor, putem spune asta tare și clar", a spus Becker, pentru Eurosport UK.
CITEȘTE ȘI:
Rafael Nadal a câștigat ultima dată Australian Open în urmă cu 13 ani și va merge la Roland Garros din postura de favorit pentru a încerca să câștige cel de-al 22-lea Grand Slam al carierei.
Succesul ibericului este incredibil, pentru că a început anul cu o pauză de şase luni, din cauza unei accidentări la picior. Nadal a recuperat pentru prima oară un deficit de două seturi la un Grand Slam, după victoria de la Wimbledon în 2007 contra rusului Mihail Iujnîi în turul patru, şi este primul care revine la Australian Open după două seturi pierdute de la Roy Emerson în 1965.
A fost cea de-a doua cea mai lungă finală din istoria Australian Open, după cea din 2012, câştigată atunci de Novak Djokovic contra lui Nadal. Campionul spaniol a câştigat în acelaşi timp al 90-lea său titlu ATP
Australian Open
"Una dintre cele mai mari reveniri pe care le-am văzut vreodată" - McEnroe, uimit de Rafael Nadal
01/02/2022 LA 11:39
Australian Open
Prima reacție a lui Djokovic, după succesul istoric al lui Nadal de la Australian Open
30/01/2022 LA 16:06