5 ore și 25 de minute a durat partida cu Medvedev, a doua cea mai lungă finala din istoria Grand Slam-urilor.
Rafael Nadal, ajuns la 35 de ani, a reușit să se impună după ce a fost condus cu 0-2, iar spaniolul a devenit al doilea jucător după Novak Djokovic care câștigă cele 4 turnee de Mare Slam de cel puțin două ori.
La 35 de ani și 241 de zile,Nadal este al patrulea ca vârstă care a câștigat Openul, după Ken Rosewall, Mal Anderson și Roger Federer.
Australian Open
Ilie Năstase a comentat succesul lui Nadal de la Australian Open: "Asta mi-a plăcut foarte mult"
01/02/2022 LA 17:50

Rafael Nadal: "Acum o lună și jumătate aș fi zis că este ultimul Australian Open la care particip"

E binecunoscut faptul că spaniolul a fost ieșit din circuit 6 luni din cauza unei accidentări, ulterior a fost depistat pozitiv cu COVID, însă Nadal a trecut peste aceste probleme și a reușit să se impună la Australian Open, după un meci epic cu rusul Medvedev.
CITEȘTE ȘI:
El a oferit prima reacție după succesul istoric, în cadrul festivității de premiere: "Știu că este un moment dificil pentru Daniil, ești un campion nemaipomenit.
Fără dubii, vei cuceri acest trofeu de cel puțin două ori de-a lungul carierel tale. Te felicit atât pe tine, cât și pe familia ta, pentru ceea ce ai făcut aici. A fost unul dintre cele mai tari meciuri din cariera mea din punct de vedere emoțional, îți urez mult succes pe viitor.
Nu știu ce să spun mai departe, e uimitor pentru mine faptul că în ultimele luni nu credeam că voi mai participa la acest Grand Slam, iar acum mă aflu în fața voastră, alături de trofeu. Am muncit foarte mult, am luptat enorm și am primit tot sprijinul vostru, sunteți nemaipomeniți și vă mulțumesc că mă iubiți și mă susțineți.
Mi-a fost foarte greu să ajung să particip la această ediție, însă având susținerea pe care am avut-o aici în aceste săptămâni, cu siguranță o să-mi rămână în inimă pentru totdeauna.
Nu pot să le mulțumesc îndeajung de mult oamenilor de la mine din lojă, mulțumesc familiei și echipei mele care nu se află aici, în momentele dificile ați fost lângă mine, iar fără voi nimic nu e posibil.
Acum o lună și jumătate aș fi zis că este ultimul Australian Open la care particip, însă acum pot să vă spun că mă voi întoarce la anul. Nu pot să exprim în cuvinte toate sentimentele pe care le-am avut, iar energia pe care mi-ați oferit-o mă face să mă întorc aici.
Ne vedem la anul, cu siguranță!", a fost discursul lui Rafael Nadal, care a câștigat cel de-al 21-lea Grand Slam al carierei, fiind pe primul loc la acest capitol.

Rezumatul unui meci fabulos, Rafael Nadal - Daniil Medvedev. A "plouat" cu momente fascinante

La 13 ani după prima sa coroană la Melbourne, Rafa a reușit din nou să triumfe la Australian Open. Doar Serena Williams a reușit la o distanță mai mare între primul și ultimul ei turneu major: 17 ani și 5 luni.
Australian Open
"Una dintre cele mai mari reveniri pe care le-am văzut vreodată" - McEnroe, uimit de Rafael Nadal
01/02/2022 LA 11:39
Australian Open
Becker, fost antrenor al lui Djokovic: "Nadal este cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor"
30/01/2022 LA 18:21