Rafael Nadal a triumfat duminică la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului de la Melbourne, după ce l-a învins pe rusul Daniil Medvedev cu 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5 şi a devenit primul jucător din lume cu 21 de titluri majore în palmares.
Nadal, 35 de ani, a obţinut al doilea său triumf la Australian Open după cel din 2009, după ce a revenit de la 0-2 la seturi şi s-a impus cu 3-2 în urma a cinci ore şi 25 minute de luptă susţinută.
Numărul 1 ATP, Novak Djokovic, a oferit o primă reacție după succesul lui Nadal de la Australian Open. Sârbul l-a felicitat pe spaniol pentru succes și pentru determinarea de care a dat dovadă
Australian Open
Ilie Năstase a comentat succesul lui Nadal de la Australian Open: "Asta mi-a plăcut foarte mult"
01/02/2022 LA 17:50
"Felicitări, Rafael Nadal, pentru câștigarea celui de-al 21-lea Grand Slam, este o realizare uimitoare! Întotdeauna un spirit de luptă impresionant. Medvedev a dat totul și a jucat cu pasiunea și determinarea cu care ne-a obișnuit deja", a fost mesajul lui Nole, postat pe contul său de Twitter.

Novak Djokovic, mesaj pentru Ashleigh Barty și Danielle Collins, după finala feminină de la Australian Open 2022

Numărul 1 ATP, care a fost expulzat din Australia din cauza faptului că nu a fost vaccinat împotriva coronavirusului, a ținut să le transmită un mesaj lui Ashleigh Barty și lui Danielle Collins, după finala feminină de la Australian Open 2022: "S-a jucat un tenis remarcabil la Australian Open în acest an, iar finalele au fost excepționale. Felicitări lui Ashleigh Barty pentru o performanță uimitoare în fața publicului propriu și lui Danielle Collins pentru un turneu incredibil", a fost mesajul lui Nole, pentru cele două finaliste.
CITEȘTE ȘI:

Revenirea uluitoare a lui Nadal în finala Australian Open

Condus cu 2-0 la seturi, Nadal şi-a mărit treptat nivelul de joc şi cu susţinerea majorităţii publicului a egalat la 2-2 şi a intrat în setul decisiv, parcă mai proaspăt decât jucătorul rus. El a preluat conducerea cu 3-2, după un prim break, şi la 5-4 a servit pentru titlu. Medvedev a rezistat şi a câştigat pe serviciul spaniolului, amânând deznodământul meciului. Nadal a făcut însă din nou break şi la 6-5 a servit pentru ghem, set şi meci. Serviciul spaniolului a funcţionat de această dată perfect şi a ajuns uşor la 40-0, fructificând apoi prima sa minge de meci.

Rezumatul unui meci fabulos, Rafael Nadal - Daniil Medvedev. A "plouat" cu momente fascinante

Campionul spaniol a câştigat în acelaşi timp al 90-lea său titlu ATP şi i-a devansat în ierarhia jucătorilor cu cele mai multe trofee de Grand Slam pe elveţianul Roger Federer şi sârbul Novak Djokovic, ambii cu câte 20 de succes.
Succesul ibericului este incredibil, pentru că a început anul cu o pauză de şase luni, din cauza unei accidentări la picior. Nadal a recuperat pentru prima oară un deficit de două seturi la un Grand Slam, după victoria de la Wimbledon în 2007 contra rusului Mihail Iujnîi în turul patru, şi este primul care revine la Australian Open după două seturi pierdute de la Roy Emerson în 1965.
A fost cea de-a doua cea mai lungă finală din istoria Australian Open, după cea din 2012, câştigată atunci de Novak Djokovic contra lui Nadal.
Australian Open
"Una dintre cele mai mari reveniri pe care le-am văzut vreodată" - McEnroe, uimit de Rafael Nadal
01/02/2022 LA 11:39
Australian Open
Becker, fost antrenor al lui Djokovic: "Nadal este cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor"
30/01/2022 LA 18:21