Simona Halep a obținut o victorie cât se poate de clară în turul 2 la Australian Open, 6-2, 6-0 cu brazilianca Haddad Maia. Astfel, reprezentanta României o va înfrunta pe Danka Kovinic (Muntenegru).
Viitoarea adversară a Simonei a produs una dintre surprizele zilei, după ce a învins-o pe Emma Răducanu, campioana de la US Open, cu 6-4, 4-6, 6-3.
Australian Open
Motivul pentru care Nadal s-a urcat pe bicicletă după finala de la Melbourne, dezvăluit de Moya
03/02/2022 LA 13:07
Simona Halep și Danka Kovinic se înfruntă la Melbourne pentru a doua oară în carieră. Precedenta confruntare a avut loc în urmă cu aproximativ 5 ani și jumătate la București. Reprezentanta României s-a impus atunci, în cadrul sferturilor de finală, cu 6-4, 6-2.

Viitoarea adversară a Simonei Halep a ajuns în premieră într-un tur 3 în Grand Slam

La startul acestei întreceri, Simona (locul 15 WTA) era mai bine clasată cu 83 de locuri mai sus în WTA față de sportiva din Muntenegru, care este cu 3 ani mai tânără. Câștigurile financiare din tenis spun totul despre istoricul celor două sportive în circuit. Halep va depăși pragul de 40 de milioane de dolari după Australian Open 2022, în timp ce Kovinic a adunat în jur 2,2 milioane de dolari.
Danka Kovinic se aflădeja la cea mai bună performanță din carieră într-un Grand Slam. Cu această ocazie, ea s-a calificat în premieră într-un tur 3. Înainte de Australian Open, sportiva din Muntenegru avea 23 de meciuri în total în turnele de Grand Slam, pe tablourile principale, și câștigase doar 6.
Simona Halep a avut azi o zi perfectă din toate punctele de vedere. A obținut o victorie cât se poate de convingătoare, ca în zilele bune. În același timp, sfertul ei de tablou s-a ușurat.

Simona Halep a cedat doar două game-uri în meciul cu Beatriz Haddad Maia! VIDEO: Punctul de meci

Atât favorita numărul 3, cât și favorita numărul 6 au fost eliminate în turul al doilea la Australian Open, ambele aflate pe partea de tablou a Simonei Halep. De asemenea, Elena Rybakina (Kazakhstan), cap de serie nr. 12, s-a retras din turneu. În acest context, Simona Halep a devenit capul de serie cel mai bine poziționat pe sfertul ei de tablou (nr. 14).
Așa arăta inițial traseul virtual al Simonei Halep până în finala Australian Open:
Turul 1: Frech
Turul 2: Haddad Maia/jucătoare din calificări
Turul 3: Stephens/Răducanu
Optimi de finală: Muguruza
Sferturi de finală: Kontaveit
Semifinale: Sabalenka
Finală: Barty/Osaka
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Articol în curs de actualizare
Australian Open
Novak Djokovic, pregătit să rupă tăcerea: "Vă voi spune ce s-a întâmplat în Australia în curând"
03/02/2022 LA 12:18
Australian Open
Rafael Nadal se consideră "norocos" să facă parte din "The Big 3", alături de Federer și Djokovic
01/02/2022 LA 14:50