Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open | Următoarea adversară a Simonei Halep este clasată mai slab cu 83 de locuri în WTA

Andrei Nicolae

Actualizat 20/01/2022 la 15:20 GMT+2

Simona Halep o va înfrunta pe Danka Kovinic în turul 3 la Australian Open 2022. Sportiva din Muntenegru a eliminat-o pe Emma Răducanu.

Simona Halep - Australian Open

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a obținut o victorie cât se poate de clară în turul 2 la Australian Open, 6-2, 6-0 cu brazilianca Haddad Maia. Astfel, reprezentanta României o va înfrunta pe Danka Kovinic (Muntenegru).
Viitoarea adversară a Simonei a produs una dintre surprizele zilei, după ce a învins-o pe Emma Răducanu, campioana de la US Open, cu 6-4, 4-6, 6-3.
Simona Halep și Danka Kovinic se înfruntă la Melbourne pentru a doua oară în carieră. Precedenta confruntare a avut loc în urmă cu aproximativ 5 ani și jumătate la București. Reprezentanta României s-a impus atunci, în cadrul sferturilor de finală, cu 6-4, 6-2.

Viitoarea adversară a Simonei Halep a ajuns în premieră într-un tur 3 în Grand Slam

La startul acestei întreceri, Simona (locul 15 WTA) era mai bine clasată cu 83 de locuri mai sus în WTA față de sportiva din Muntenegru, care este cu 3 ani mai tânără. Câștigurile financiare din tenis spun totul despre istoricul celor două sportive în circuit. Halep va depăși pragul de 40 de milioane de dolari după Australian Open 2022, în timp ce Kovinic a adunat în jur 2,2 milioane de dolari.
Danka Kovinic se aflădeja la cea mai bună performanță din carieră într-un Grand Slam. Cu această ocazie, ea s-a calificat în premieră într-un tur 3. Înainte de Australian Open, sportiva din Muntenegru avea 23 de meciuri în total în turnele de Grand Slam, pe tablourile principale, și câștigase doar 6.
Simona Halep a avut azi o zi perfectă din toate punctele de vedere. A obținut o victorie cât se poate de convingătoare, ca în zilele bune. În același timp, sfertul ei de tablou s-a ușurat.
picture

Simona Halep a cedat doar două game-uri în meciul cu Beatriz Haddad Maia! VIDEO: Punctul de meci

Atât favorita numărul 3, cât și favorita numărul 6 au fost eliminate în turul al doilea la Australian Open, ambele aflate pe partea de tablou a Simonei Halep. De asemenea, Elena Rybakina (Kazakhstan), cap de serie nr. 12, s-a retras din turneu. În acest context, Simona Halep a devenit capul de serie cel mai bine poziționat pe sfertul ei de tablou (nr. 14).
Așa arăta inițial traseul virtual al Simonei Halep până în finala Australian Open:
Turul 1: Frech
Turul 2: Haddad Maia/jucătoare din calificări
Turul 3: Stephens/Răducanu
Optimi de finală: Muguruza
Sferturi de finală: Kontaveit
Semifinale: Sabalenka
Finală: Barty/Osaka
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Articol în curs de actualizare
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo