Novak Djokovic și-a câștigat în instanță dreptul de a rămâne pe teritoriul Australiei și de a participa la turneul de la Australian Open, pe care l-a câștigat de 9 ori în carieră. Victoria sârbului a generat un val de bucurie în rândul fanilor și apropiaților săi, chiar dacă lucrurile nu sunt limpezi în totalitate, autoritățile având încă pârghii pentru a bloca rămânerea sârbului la Antipozi.
Familia lui Djokovic a susținut o amplă conferință de presă în Serbia, în care a jubilat după decizia instanței de la Melbourne, iar fratele liderului mondial a insistat că nu există niciun resentiment față de poporul australian și față de țara în sine.
Mama, tatăl și fratele lui Djokovic au răspuns timp de aproximativ 40 de minute la întrebările jurnaliștilor, dar au decis să încheie brusc întrevederea cu presa în momentul în care cineva din sală a întrebat ceva legat despre acțiunile tenismenului de după data de 16 decembrie 2021, când ar fi fost testat pozitiv la Covid-19.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM O ORĂ
Pe baza acelui test, Djokovic a reușit să obțină dispensa medicală pentru a merge în Australia nevaccinat, invocând că trecerea recentă prin boală i-a asigurat o imunitate suficientă, iar vaccinul nu ar mai fi avut eficiență. În data de 17 și 18 decembrie, Djokovic a fost surprins la mai multe acțiuni publice: o festivitate de premiere a tinerilor tenismeni din Serbia și la o ședință foto organizată de cotidianul L'Equipe.
Când au auzit întrebarea legată de acest subiect, membrii familiei lui Djokovic au anunțat că s-a terminat conferința de presă și s-au văzut nevăzuți.
Citește și:

FAMILIA LUI NOVAK DJOKOVIC, RECUNOSCĂTOARE PENTRU REZULTATUL PROCESULUI ÎN CARE A FOST IMPLICAT SÂRBUL

"Suntem aici pentru a sărbători victoria fiului nostru Novak. El a luptat întotdeauna pentru dreptate. Nu a făcut nimic rău. S-a dus acolo pentru a câștiga acel turneu. Această situație a fost extrem de dificilă. A existat un întreg spectru de emoții: tristețe, teamă, dezamăgire. Au fost momente în care nu avea telefonul mobil cu el. Nu aveam nicio idee despre ce se întâmplă. Vreau să le mulțumesc tuturor celor din lume care s-au ridicat și l-au susținut la Melbourne, în fața acelui așa-zis hotel. Aceasta este cea mai mare victorie din cariera sa, este mai mare decât orice Grand Slam", a spus mama lui Novak Djokovic, Dijana.
"În ultimele zile, a fost foarte, foarte dificil pentru toți cei care gândesc liber în lume. Dar el este extrem, extrem de puternic din punct de vedere mental. I-au luat toate drepturile sale ca ființă umană. A refuzat retragerea vizei. Nu i-au dat dreptul de a-și pregăti apărarea timp de câteva ore și i-au luat telefonul. Din fericire, i-au dat înapoi telefonul. Și-a contactat echipa de avocați, care a pregătit o apărare fantastică, pe care nu au putut să o egaleze.
Aceasta este o victorie uriașă pentru Novak, pentru familia sa și pentru lumea liberă. El a respectat tot ceea ce i s-a cerut. El a vrut doar să meargă acolo pentru a juca tenis și acest drept a vrut să-l obțină. Ei nu știu ce au făcut prin acțiunile pe care le-au avut, va mai câștiga 10 titluri de Grand Slam pentru asta. Justiția și statul de drept au prevalat. Judecătorul care a prezidat cazul a arătat că nici o secundă Novak nu a fost vinovat. Judecătorul a fost fantastic, pur și simplu a respectat faptele. El a luat singura decizie posibilă, și anume eliberarea lui Novak", a spus și tatăl lui Nole, Srdjan.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51