Novak Djokovic a declanșat o adevărată isterie în lumea tenisului și nu numai din cauza călătoriei sale în Australia. Pe baza unei derogări medicale, sârbul a călătorit la Antipozi nevaccinat, dar autoritățile de acolo acu decis să nu-i ofere viză de intrare în țară, invocând mai multe nereguli privind actele prezentate la aeroport.
Australienii au vrut să-l expulzeze pe Djokovic, dar avocații acestuia au intervenit și totul se va decide în instanță. O hotărâre finală se va lua abia luni, astfel că, până atunci, sârbul este obligat să locuiască într-un hotel destinat imigranților și persoanelor care au probleme cu viza de intrare în țară.
Familia jucătorului a lansat atac după atac la adresa autorităților asutraliene, susținând că acesta este tratat ca un prizonier, în condiții mizerabile. Evident, spusele apropiaților lui Djokovic pot fi subiective, dar cu siguranță că tenismenul acceptă cu greu tot ce i se întâmplă.
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 3 ORE
După ce tatăl și fratele său au folosit cuvinte dure privind tratamentul la care este supus, mama lui Djokovic a explicat și ea că fiul său trăiește un adevărat calvar în Australia. Aceasta a mărturist că a vorbit cu Nole, iar starea sa de spirit nu este deloc încurajatoare.
"Pentru mine, ca mamă, e foarte dificil să trec peste asta. Tot ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore a fost un calvar. Ei îl țin ca pe un prizonier, pur și simplu nu este corect, nu este uman. Sper că va rămâne puternic, așa cum încercăm și noi să fim, să-i dăm puțină energie pentru a continua. Sper că va câștiga această luptă.
Am vorbit cu el acum câteva ore, a fost bine, dar am vorbit doar câteva minute. A încercat să doarmă, dar nu a putut. E greu să se acomodeze. Stă într-un hotel pentru imigranți, unde totul este murdar și mâncarea este groaznică. Nu vor să-i dea șansa de a se muta într-un hotel mai bun sau într-o casă închiriată.", a declarat Diana Djokovic pentru presa din Serbia, citată de Metro.co.uk.
Citește și:

Djokovic riscă să fie interzis 3 ani în Australia

Într-o conferință de presă susținută astăzi, fratele mai mic al lui Novak Djokovic a descris și el ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore și dezvăluit de ce sportivul nu a decis să revină imediat în Serbia. Conform acestuia, dacă ar fi acceptat să să întoarcă în țară cu primul avion, ar fi însemant că și-ar fi recunoscut vina, ceea ce ar putea atrage o interdicție de 3 ani de a merge în Asutralia.
"Novak nu a încălcat niciun protocol, avea documentație la fel ca toți tenismenii care au intrat în țară. Când a ajuns în Australia, a suferit un mare abuz diplomatic. A fost audiat de polițiștii de frontieră. În primele 45 de minute, a putut să comunice cu familia lui, dar apoi i-a fost luat telefonul și nu am putut să-l contactam timp de trei ore și jumătate. Apoi s-a luat decizia că nu i se va acorda viză pentru a rămâne în Australia și că nu va primi dreptul să-și apere titlul și să stabilească un record (n.r. de titluri de Grand Slam).
Ultima veste pe care o avem este că instanța a ordonat autorităților să nu-l expulzeze până luni dimineață. El ar putea decide să se întoarcă oricând în Serbia, dar asta ar putea însemna o interdicție de a intra în Australia în următorii 3 ani.Fratele meu nu este un criminal, ci un sportiv", a declarat Djordje Djokovic pentru presa din Serbia.
Australian Open se desfăşoară în perioada 17 - 30 ianuarie 2022 şi va avea acoperire totală pe canalele Eurosport şi pe Eurosport Player.
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
IERI LA 13:02
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
IERI LA 08:31