Novak Djokovic a creat o adevărată revoltă în lumea sportului și nu numai prin călătoria sa în Australia pentru a participa la primul Grand Slam al anului. Bazându-se pe o dispensă medicală primită de la autoritățile medicale de la Antipozi, liderul mondial a zburat la Melbourne, dar ceea ce a urmat a depășit limita imaginației.
Sârbul a fost reținut mai bine de 8 ore pe aeroport, pe motiv că nu îndeplinește criteriile necesare de a intra în Australia fără vaccin. Ulterior, autoritățile de acolo au decis ca Djokovic nu are dreptul de a intra în țară, iar acesta urma să fie trimis înapoi acasă. Avocații jucătorului au făcut apel și totul se va decide în instanță, însă abia luni, astfel că până atunci Djokovic va sta într-un hotel destinat imigranților sau oemenilor care au probleme cu viza de a pătrunde pe teritoriul Australiei.
Situația este una extrem de delicată, iar reacțiile continuă să curgă în valuri pe acest subiect. Tirada la adresa sârbului este una acerbă din partea majorității lumii tenisului, dar, așa cum e și normal, familia și autoritățile de la Belgrad îl apără cum pot pe marele lor campion.
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 18 ORE
Citește și:

Novak Djokovic, asemănat cu Spartacus de către tatăl său

Tatăl lui Nole a făcut o nouă serie de declarații pe această temă, iar discursul său a fost unul emoționant. Novak Djokovic este asemănat cu Spartacus, liderul unei revolte a sclavilor în Roma Antică, Srdjan Djokovic considerând că fiul său a devenit liderul oamenilor liberi de pe întreg Mapamondul. Tatăl lui Nole a luat în calcul și posibilitatea ca liderului mondial să i se interzică să-și apere titlul de la Australian Open, caz în care acesta a afirmat că sârbul va vâna al 21-lea titlu de Grand Slam la Roland Garros.
"Fiul meu este un Spartacus al lumii noi, care nu va tolera nedreptatea, colonialismul și ipocrizia. El este închis, dar nu a fost niciodată mai liber. A devenit simbolul și conducătorul lumii libere, liderul oamenilor săraci și nevoiași. În seara asta îl pot arunca într-o temniță, mâine îl pot pune în lanțuri. Dar adevărul este că el e ca apa, iar apa își deschide propria cale.Aceasta nu este doar o luptă pentru Novak, ci o luptă pentru întreaga lume.
Lumea bogată poate să nu-i permită fiului meu să continue să joace. El a demonstrat faptul că o țară mică și săracă precum Serbia poate să aibă cel mai bun sportiv din lume. Dacă nu-l lasă să joace în Australia, vom aștepta să câștigăm cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam la Roland Garros", a spus Srdjan Djokovic pentru presa sârbă, citat de Marca.
Australian Open se desfăşoară în perioada 17 - 30 ianuarie 2022 şi va avea acoperire totală pe canalele Eurosport şi pe Eurosport Player.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44