Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sam Groth îşi continuă tirada contra lui Djokovic: "Cum Dumnezeului a ajuns până aici? Cine i-a dat pontul?"

Cristian Mihală

Publicat 06/01/2022 la 12:50 GMT+2

Sam Groth, cel mai dur contestatar al lui Novak Djokovic, nu simte empatie faţă de sârb, după ce acesta a fost reţinut în aeroportul din Melbourne pentru 8 ore, pentru ca apoi să fie anunţat că va fi deportat. Fostul jucător australian consideră că Nole a încercat să trişeze şi nu ar fi avut ce să caute la Antipozi din start.

Novak Djokovic of Serbia celebrates after winning his singles semi final match against Hubert Hurkacz of Poland

Credit imagine: Getty Images

Guvernul federal a decis aseară ca Djokovic să fie expulzat din ţară, după ce acesta a fost reţinut aproximativ 8 ore pe aeroportul din Melbourne. Nole nu a putut proba cu documente suficiente dispensa medicală primită, iar acum avocaţii lui vor încerca să câştige în tribunal dreptul ca sârbul să evolueze la "openul vesel". Deocamdată, Nole poate rămâne în Australia până luni, când se va judeca speţa.
Sam Groth s-a erijat încă de ieri într-un aspru contestatar al sârbului şi continuă pe aceeaşi linie. Fostul jucător australian nu înţelege cum ţara sa a ajuns într-o situaţie atât de ingrată când lucrurile erau simple, din punctul lui de vedere: fiind nevaccinat, Djokovic nu avea ce să caute în Australia.
"Nici nu ar trebui să discutăm dacă merită sau nu deportat, problema e ce caută în Australia. Cum Dumnezeului i s-a permis să ajungă în acest punct. E o imagine teribilă pentru Australia, cauzată de faptul că Tennis Australia a pus în această poziţie Guvernul Federal", şi-a început Groth discursul în heraldsun.com.au.
CITEŞTE ŞI:

Groth cere explicaţii şi crede că Australian Open va fi un succes fără Djokovic

Există informaţii, neconfirmate încă, despre faptul că Djokovic ar fi vrut să trişeze. Concret, la adăpostul faptului că ştia că dosarul său va fi anonim, fără nume, Djokovic ar fi susţinut că a făcut COVID-19 în ultimele 6 luni. Cum nimeni nu a bănuit că ar fi ceva suspect, neputând să se raporteze la un nume, a primit dispensa. Odată sosit în Australia, numărul unu mondial nu s-ar mai fi putut ascunde în spatele unui nume necunoscut. I s-au solicitat documente suplimentare pentru a demonstra că a avut coronavirus în ultima jumătate de an şi nu le-a putut furniza. Acestea sunt însă doar supoziţii ale presei de la Antipozi, un comunicat exact lipsind, ceea ce produce frustrare.
"Cine i-a oferit lui Djokovic pontul că ar exista o "portiţă" de scăpare? Nimeni nu îşi asumă responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, toţi arată cu degetul spre ceilalţi. E o tăcere apăsătoare şi asta te înfurie", a mai spus Groth.
Evident, faptul că Djokovic, cel mai mare jucător de tenis din lume, a fost atât de mult ţinut în aeroport, a creat un val de nemulţumiri, tatăl său cerând chiar ca lumea să iasă în stradă pentru "simbolul lumii libere", aşa cum l-a numit pe Nole. Groth susţine că nu cade în capcana empatiei pentru Djokovic şi e de părere că absenţa lui de la Australian Open e un lucru excelent.
"Aud că jucătorii din circuit îl privesc cu mai multă simpatie în lumina ultimelor evenimente. Să fiu sincer, eu cred că absenţa lui va face mai mult bine pentru Australian Open. E adevărat, e unul dintre cei mai mari jucători din istorie, dar nu ar fi fost bine primit, sunt sigur că australienii nu o să îi simtă lipsa. Eu nu îl privesc cu simpatie după ce a păţit, pentru că a procedat greşit. A încercat să găsească o portiţă şi a fost prins", a mai spus fostul jucător, posesor al unuia dintre cele mai tari servicii din istorie.
Australian Open se desfăşoară în perioada 17 - 30 ianuarie 2022 şi va avea acoperire totală pe canalele Eurosport şi pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo