Novak Djokovic a creat polemici nesfârşite în ultimele luni, după ce a refuzat să se vaccineze şi s-a jucat "de-a şoarecele şi pisica" atunci când i s-a explicat clar de către organizatorii Australian Open că nu i se va oferi tratament preferenţial.
În cele din urmă, i s-a acordat o dispensă medicală şi sârbul va fi prezent la Melbourne, dar modul în care aceasta a fost obţinută ridică semne de întrebare. Pentru că, în teorie, pot fi acceptate la Antipozi doar persoane care demonstrează clar că nu au voie să facă vaccin, iar opinia publică nu crede că Nole se înscrie în rândul celor care sunt "absolviţi". Transparenţa în acest caz a fost extrem de redusă, astfel că acum se caută răspunsuri la înrebări, chiar dacă premierul Australiei a declarat în această dimineaţă că, dacă nu va putea proba nevaccinarea printr-o afecţiune medicală, Nole "va fi urcat în primul avion" spre Belgrad.
CITEŞTE ŞI:
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 6 ORE
AUSTRALIENII SUNT REVOLTAŢI CĂ LUI DJOKOVIC I S-A OFERIT DISPENSĂ MEDICALĂ. SÂRBUL E BLOCAT PE AEROPORT

Sam Groth, critici dure la adresa lui Djokovic

Opinia publică din Australia e extrem de nemulţumită de hotărârea organizatorilor "openului vesel" de a-i acorda derogarea lui Nole. Vorbim de o ţară vaccinată în proporţie de peste 90%, dar mulţi australieni încă nu pot călători din cauza restricţiilor. Se consideră, astfel, că se judecă diferit, în funcţie de alte criterii decât cele normale.
Medicii şi-au exprimat deja dezacordul în legătură cu decizia, dar de departe cel mai vocal contestatar al lui Djokovic e Sam Groth, fostul jucător de tenis australian, care va rămâne în istorie pentru servciul său incredibil de puternic. Mulţi i-au acuzat doar pe cei din comisia medicală care i-a oferit scutirea lui Djokovic, dar Groth este de părere că în primul rând Nole este cel vinovat de situaţia creată. Fostul sportiv a avut un mesaj manifest prin care şi-a exprimat nemulţumirile la adresa acţiunilor numărului unu mondial.
"Aprobarea scutirii medicale pentru ca Novak Djokovic să joace la Australian Open este o decizie care scuipă în faţa oricărui australian. Când am văzut prima dată știrile, nu pot spune că am fost surprins, dar pentru un tip care a spus că nu va spune niciodată nimic despre starea sa medicală, să iasă și să spună că a primit o scutire este o mișcare îndrăzneață.
De ce nu renunţi la codul tău de tăcere? Ești gata să spui că ai primit o dispensă medicală, dar nu spui de ce. M-am săturat de ipocrizie, nu-mi place deloc. Se ascunde în spatele faptului că nu are obligaţia de a dezvălui mai multe informații. Uită-te doar furtuna pe care ai creat-o. Este lipsă de respect față de toți cei care au cunoscut iadul în ultimii doi ani (n.r. au suferit de COVID-19 sau au avut rude, prieteni sau apropiaţi care au avut boala).
Sunt unul dintre milioanele de australieni care au făcut sacrificii incredibile în ultimii doi ani. Cu toții am trecut prin blocaje, restricții, la școală, acasă și am făcut nenumărate schimbări în viața noastră, așa că nu-mi spuneți că Djokovic nu este conștientprin ce au trecut oamenii. El va fi distrus de fiecare dată când iese pe teren (n.r. de public), la Australian Open. Şi poți da vina pe oameni?
Un alt lucru care mă uimește la comportamentul lui Djokovic este că pozează într-un bărbat care vrea să înființeze o nouă asociație de tenis și să fie factor decizional în ATP. Acest om vrea să fie un lider. Asta e amuzant. Niciuna dintre acțiunile sale din ultimii doi ani nu a arătat că ar fi un adevărat lider. Nu numai în cel mai dificil moment pentru întreaga lume, ci și în cel mai dificil moment pentru sportul său. Ar fi trebuit să i se acorde lui Novak Djokovic o scutire? Întotdeauna doar vorbește, dar face doar ceea ce este mai bine pentru el.
Djokovic și guvernul australian au multe întrebări la care trebuie să răspundă. Care este problema lui medicală? A avut Covid în ultimele șase luni? Dacă da, de ce nu ne-ați spune așa cum s-a întâmplat în 2020, când a suferit de boală? Ar fi putut să aibă Covid în ultimele șase luni și să fi jucat 33 de meciuri? Greu.
Cum poate cineva care a câștigat 20 de turnee de Grand Slam și care este unul dintre cei mai pregătiți sportivi de pe planetă să aibă o problemă medicală acută care nu a fost niciodată o problemă până acum? Asta nu se potrivește. Chiar și atunci când îl critic, cred că Djokovic este unul dintre cei mai mari jucători de până acum, dar măreția lui vine și cu așteptări pe care nu le îndeplinește niciodată", a explicat Sam Groth.
Australian Open se desfăşoară în perioada 17 - 30 ianuarie şi are acoperire totală pe Eurosport şi Eurosport Player.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11