Dacă comisiile medicale de la Australian Open i-au acordat o dispensă medicală pentru a juca la primul Grand Slam al anului, deşi nu este vaccinat, autorităţile de la Antipozi nu sunt, cel puţin pentru moment, la fel de înţelegătoare.
Presiunea a fost mare pentru organizatorii "openului vesel" să îl lase pe Nole să participe, în contextul în care vorbim de cel mai bun jucător al lumii şi despre omul care a marcat cel mai mult istoria recentă a turneului, impunându-se de 9 ori.
Un Grand Slam fără numărul unu mondial ar fi însemnat o adevărată lovitură, astfel că sârbului i s-a oferit o scutire medicală, acesta demonstrând că are anumite probleme care nu îi permit vaccinarea. Doar că temeiul solicitării e pus la îndoială de autorităţi, astfel că acum sârbul e blocat, pentru moment, pe aeroportul din Melbourne. El trebuie să facă proba clară că vaccinul i-ar fi alterat starea, altfel e ameninţat că va fi trimis înapoi la Belgrad.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | S-au terminat toate meciurile din turul 3! Cum arată tablourile optimilor
ACUM 19 ORE
"Aşteptăm să vedem ce dovezi ne oferă pentru a susţine acest lucru. Dacă aceste dovezi sunt insuficiente, atunci el nu va fi tratat diferit faţă de alţii şi va fi urcat în următorul avion spre casă", a spus premierul Australiei, Scott Morrison.
MERITA DJOKOVIC SĂ PRIMEASCĂ DISPENSĂ PENTRU AUSTRALIAN OPEN? PRIMUL NUME IMPORTANT CARE RIDICĂ SEMNE DE ÎNTREBARE

Organizatorii Australian Open au explicat "derogarea" acordată lui Djokovic

Federaţia australiană de tenis (TA), organizatoarea turneului Australian Open, a confirmat marţi că tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a primit o "derogare medicală" pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie), transmite AFP.
"Djokovic a solicitat o derogare medicală care i-a fost acordată după un proces riguros (al cererii sale) implicând două grupuri diferite de experţi medicali independenţi pentru a se vedea dacă îndeplineşte liniile directoare ale Grupului consultativ tehnic australian privind imunizarea. Novak Djokovic va participa la Australian Open şi este pe drum", se arată în comunicatul Tennis Australia, dat publicităţii la câteva minute după ce liderul mondial ATP şi-a anunţat plecarea către Melbourne.
Au fost instituite protocoale echitabile şi independente pentru a evalua cererile de scutire medicală şi pentru a asigura un Australian Open 2022 sigur şi agreabil pentru fiecare | Craig Tiley, preşedintele Tennis Australia
Campionul sârb nu a dezvăluit niciodată dacă s-a vaccinat sau nu, după ce în aprilie 2020 s-a exprimat împotriva imunizării obligatorii, un pas obligatoriu pentru reluarea turneelor de tenis în pofida pandemiei de coronavirus.
La sfâşitul lunii decembrie, Djokovic s-a retras din echipa Serbiei pentru ATP Cup, competiţie care are loc în prezent la Sydney, alimentând speculaţiile privind absenţa lui de la Melbourne.
Australian Open se desfăşoară în perioada 17 - 30 ianuarie şi are acoperire totală pe Eurosport şi Eurosport Player.
Roland Garros
Novak Djokovic e în optimi la Roland Garros! Sârbul a trecut de Bedene și-l așteaptă un super-duel
IERI LA 15:05
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
25/05/2022 LA 16:37