Controversele din jurul lui Djokovic, cel mai mare jucător de tenis din lume, s-au acutizat odată cu apropierea Australian Open. Ieri, sârbul a anunţat că a primit o scutire medicală şi că va merge la Melbourne pentru a participa la primul Grand Slam al anului. Între timp, sârbul a ajuns în Australia, dar pentru moment nu i se acordă permisiunea de a părăsi aeroportul, pentru că există suspciuni legate de derogarea primită.
Mai exact, se pare că Djokovic a susţinut că nu se poate vaccina, motiv pentru care a fost scutit de comisia medicală angajată de organizatorii "openului vesel". Sunt multe voci care susţin că această excepţie de la vaccin invocată de sârb nu stă în picioare. Printre cei care îşi pun semne de întrebare se află şi Toni Nadal, fostul antrenor al marelui rival al "Djokerului", Rafa.
"Ar fi bine dacă Novak ar da niște explicații", a spus Toni Nadal în El Pais.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
CITEŞTE ŞI
AUSTRALIENII SUNT REVOLTAŢI CĂ LUI DJOKOVIC I S-A OFERIT DISPENSĂ MEDICALĂ. SÂRBUL E BLOCAT PE AEROPORT

Toni Nadal vrea ca lucrurile să fie la vedere, în cazul "Djokovic"

Potrivit tehniciaului care acum se ocupă de Academia lui Rafa, motivele care ar permite o astfel de scutire sunt: ​​antecedente de anafilaxie la o componentă a vaccinului, o reacție adversă după o primă doză, o afecțiune medicală acută sau o afecțiune cardiacă inflamatorie în ultimele șase luni. Toni Nadal nu spune clar că Nole nu s-ar încadra într-unul dintre aceste categorii, dar vrea ca totul să fie transparent, iar opinia publică să fie informată corect.
"Mi s-ar părea monstruos ca, pentru ca participarea lui să fie posibilă, să se fi făcut o presupunere care nu are temei", a mai spus marele antrenor spaniol.
Toni Nadal nu îl judecă pe Djokovic pentru decizia sa de a nu se vaccina şi nu crede că acesta a făcut ceva greşit, dând de înţeles că responsabilitatea e a comisiei medicale care a oferit dispensa. Totuşi, ibericul e de părere că, la nivel absolut, Nole greşeşte nevaccinându-se şi transmiţând un mesaj greşit pentru milioane de oameni.
"Trebuie să fie conștient că este un reper internațional într-un moment de criză globală de sănătate foarte gravă. Sunt aproape șase milioane de oameni care și-au pierdut viața din cauza acestui nenorocit de virus. Alte milioane cu siguranţă că aveau probleme, dar au ales să facă vaccinul, știind că este o nevoie globală. Atâţia şi-au pus încrederea în oamenii de știință care au lucrat de doi ani pentru a pune capăt acestui flagel", a concluzionat fostul antrenor al lui Rafa.
Australian Open se desfăşoară în perioada 17 - 30 ianuarie şi are acoperire totală pe Eurosport şi Eurosport Player.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44