Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australienii, revoltaţi că lui Djokovic i s-a oferit dispensă medicală

Cristian Mihală

Actualizat 05/01/2022 la 14:53 GMT+2

Medicii din Australia şi populaţia de la Antipozi sunt revoltaţi de faptul că Novak Djokovic, nevaccinat, a primit o derogare medicală pentru a evolua la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Djokovic, resignado por errar un punto (Davis Cup 2021)

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a sosit în această dimineaţă la Melbourne, dar pentru moment nu i se acordă dreptul de a intra în ţară. Sârbul e blocat pe aeroport, autorităţile australiene dorind să vadă că există toate datele astfel încât dispensa oferită de organizatorii Australian Open să se justifice.
"Aşteptăm să vedem ce dovezi ne oferă pentru a susţine acest lucru. Dacă aceste dovezi sunt insuficiente, atunci el nu va fi tratat diferit faţă de alţii şi va fi urcat în următorul avion spre casă", a spus premierul Australiei, Scott Morrison.
Între timp, opinia publică din Australia e extrem de nemulţumită de hotărârea organizatorilor "openului vesel" de a-i acorda derogarea lui Nole. Vorbim de o ţară vaccinată în proporţie de peste 90%, dar mulţi australieni încă nu pot călători din cauza restricţiilor. Se consideră, astfel, că se judecă diferit, în funcţie de alte criterii decât cele normale.
CITEŞTE ŞI:

Australienii, împotriva "derogării" lui Djokovic

Stephen Parnis, unul dintre cei mai renumiţi doctori din Australia, a explicat că Djokovic nu are ce căuta, din punctul lui de vedere, la primul Grand Slam din 2022.
"Nu mă interesează cât de bun e un jucător de tenis. Dacă refuză să fie vaccinat, nu ar trebui să îi fie permis să intre în ţară. Dacă oferi o dispensă, trimiţi un mesaj oribil pentru milioane de oameni. Încercăm din răsputeri să reducem riscul de COVID-19 şi astfel de excepţii nu ne ajută", a spus renumitul medic, potrivit BBC.
Australienii de rând au împânzit Twitterul şi alte reţele de socializare cu mesaje dure la adresa organizatorilor de la Melbourne, consinderând că aceştia iau o decizie aberantă, bazându-se doar pe faptul că o competiţie fără numărul unu mondial nu ar mai fi la fel de interesantă şi de urmărită.
Chiar şi jucătorii de tenis s-au declarat, voalat, împotriva dispensei primite de Nole.
"E foarte interesant ce se întâmplă. Atât voi spune", a explicat De Minaur, când a fost întrebat de subiect, pentru ca Jamie Murray să fie ceva mai direct: "Dacă eu nu aş fi fost vaccinat, nu cred că aş fi primit această dispensă".
Campionul sârb nu a dezvăluit niciodată dacă s-a vaccinat sau nu, după ce în aprilie 2020 s-a exprimat împotriva imunizării obligatorii, un pas obligatoriu pentru reluarea turneelor de tenis în pofida pandemiei de coronavirus.
La sfâşitul lunii decembrie, Djokovic s-a retras din echipa Serbiei pentru ATP Cup, competiţie care are loc în prezent la Sydney, alimentând speculaţiile privind absenţa lui de la Melbourne.
Australian Open se desfăşoară în perioada 17 - 30 ianuarie şi are acoperire totală pe Eurosport şi Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo