Autoritățile din Australia au precizat că sârbul nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin, motiv pentru care i-au anulat viza și l-au somat să părăsească țara în cursul zilei de joi, cu primul zbor disponibil. Explicaţiile au părut destul de vagi, însă jurnaliştii de la theage.com.au au încercat să obţină informaţii din interior, pentru a înţelege exact ce s-a întâmplat şi cum s-a ajuns ca numărul unu mondial să fie blocat în aeroport 8-9 ore.
CITEŞTE ŞI:
"UN SINGUR OM E DE VINĂ PENTRU TOT CE I SE ÎNTÂMPLĂ LUI DJOKOVIC". ANUNŢUL FĂCUT DE SÂRBI
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44

Australienii susţin că Djokovic ar fi minţit cu premeditare

Conform informaţiilor sursei citate, Djokovic a susţinut în demersul de a obţine derogarea că ar fi avut COVID-19 în ultimele 6 luni. La celelalte 3 categorii care i-ar fi permis să nu facă vaccinul nu se încadra. Doar că, dacă comisiile care i-au acordat dispensa, nu au ştiut despre cine e vorba - numele fiind confidenţial -, la vamă lucrurile s-au schimbat. Concret, sârbul - care, după toate probabilităţile nu a avut coronavirus în ultima jumătate de an - ştia că cei care analizează iniţial dosarul nu îi vor cunoaşte numele. Astfel a şi obţinut dispensa, dosarul fiind "corect" din punct de vedere al datelor furnizate (exista o parafă dată de un medic de la un laborator, care susţinea că Djokovic ar fi avut COVID). Nole ar fi mers astfel "pe burtă", crezând că a reuşit să înşele vigilenţa tuturor, doar că poliţia de frontieră îl avea acum în faţă şi existau deja semnale că sârbul încearcă să intre în Australia folosind un pretext fals. În momentul în care a fost rugat să prezinte şi alte probe clare care să întregească dosarul, numărul unu mondial nu a putut să facă acest lucru.
"Dovada care să ateste derogarea lui Djokovic a fost minimă şi a fost susţinută de un singur doctor. Surse din cadrul poliţiei de frontieră au explicat că, spre deosebire de dosarul celorlalţi jucători care au fost scutiţi medical pentru a juca la Australian Open, al lui Nole a fost mult mai subţire. Când a fost rugat să vină cu mai multe documente necesare, nu a fost capabil să ofere altceva", notează theage.com.au.
"A fost total insuficient. Ce se putea face într-o astfel de situaţie?", a explicat o sursă pentru jurnaliştii de la The Age.
De partea cealaltă Tennis Australia, care i-a oferit lui Djokovic derogarea, susţine că Guvernul federal a vrut să dea un exemplu prin Nole, surse din cadrul organizatorilor declarând, sub protecţia anonimatului, că totul are în spate substrat politic.
Probabil vom şti adevărul în momentul în care autorităţile australiene vor spune cu subiect şi predicat ce s-a întâmplat şi nu vor lăsa atât de multe lucruri să fie interpretabile. Cert e că Djokovic a depus contestaţie la decizia de expulzare, iar în cursul zilei de azi se va lua, probabil, o decizie finală. Sunt şanse mici, totuşi, ca lui Nole să i se acorde permisiunea de a mai juca la Australian Open 2022.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11