UPDATE | Jurnalistul australian Paul Sakkal a anunțat că viza de intrare a lui Novak Djokovic în Australia a fost anulată! "I s-a spus să părăsească țara astăzi, au confirmat două surse. Avocații săi sunt în proces de contestație. Poliția de Frontieră nu a primit suficiente dovezi pentru scutirea sa de la vaccin".
UPDTAE | La Melbourne este ora 08:00. Au trecut mai bine de 8 ore de când Novak Djokovic a aterizat și încă ... niciun semn, anunță jurnalista britanică Miles Proust, aflată la fața locului.
Australian Open
Motivul pentru care Nadal s-a urcat pe bicicletă după finala de la Melbourne, dezvăluit de Moya
03/02/2022 LA 13:07
UPDATE | Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a discutat cu Novak Djokovic. "Tocmai am terminat o conversație telefonică cu Novak Djokovic. I-am spus că toată Serbia este alături de el și că autoritățile noastre iau toate măsurile pentru a opri hărțuirea celui mai bun tenismen din lume în cel mai scurt timp posibil. În conformitate cu toate normele internaționale, Serbia va lupta pentru Novak Djokovic, pentru dreptate și adevăr", a scris președintele Vucic pe Instagram.
UPDATE | Există o posibilitate tot mai mare ca Djokovic să fie în următorul zbor spre casă, anunță Oliver Brown, jurnalist la The Telegraph. "Atât Ambasada Serbiei, cât și Ambasadorul Australiei în Serbia se implică acum. O mașină cu însemnele Australian Open îl așteaptă încă în afara aeroportului".
UPDATE | După mai bine 6 ore de la aterizare, Novak Djokovic încă este interogat. Poliția de Frontieră examinează documentația care ar trebui să justifice scutirea lui medicală de la vaccinare. "Cu cât durează mai mult, cu atât sunt mai mici șansele ca lui Novak să i se permită să intre în Australia", a spus jurnalistul australian Paul Sakkal
.
UPDATE | Tatăl lui Novak Djokovic a trecut la amenințări, după ce Nole este reținut mai bine de 6 ore. "Nu știu ce se întâmplă, dar îmi țin fiul captiv de vreo cinci ore. Asta deja trebuie să fie o luptă pentru libertate. N-ar trebui să fie doar lupta lui Novak, ci a întregii lumi. Dacă nu e eliberat într-o oră sau două, vom ieși în stradă și vom lupta pentru libertatea lui. E lupta tuturor!", a spus Srdjan Djokovic, pentru Sputnik Serbia.
UPDATE. Novak Djokovic este sub paza poliției în camera de izolare a aeroportului din Melbourne, a dezvăluit tatăl său și nimeni nu are voie să intre. Liderul mondial a fost plasat într-o cameră de izolare cu doi paznici staționați afară, pe fondul soluționării problemei într-un sens sau altul.
UPDATE. Se părea că Djokovic nu va întâmpina probleme să evolueze la Australian Open, după ce ieri primise o dispensă medicală, cu ajutorul căreia putea să evolueze la Antipozi fără să fie vaccinat.
Doar că lucrurile au escaladat odată cu sosirea pe aeroportul din Melbourne, iar acum Nole este ameninţat cu "detenţia şi deportarea în Serbia", aşa cum notează ziariştii de la blic.rs.
Articolul inițial
Numărul 1 mondial a aterizat la Melbourne, cu un zbor Emirates din Dubai, la puțin timp după ce prim-ministru al Australiei, Scott Morrison, l-a amenințat că îl va trimite înapoi acasă cu "următorul avion", dacă nu va putea furniza dovezi pentru scutirea sa de vaccin.
Dar Novak Djokovic, în vârstă de 34 de ani, este prins în vamă, după ce un membru al echipei sale a făcut o greșealăuriașă, de a solicita o sub-clasă de viză care nu se aplică jucătorilor de tenis, au declarat surse pentru The Sydney Morning Herald, citat de Daily Mail.
Poliția de frontieră a contactat autoritățile din Victoria, după ce a constatat că echipa vedetei a depus tipul greșit de viză, una care nu permite scutiri medicale pentru nevaccinare.Agenții de frontieră au întrebat dacăVictoria susține acest document, dar răspunsul a fost negativ, spunând că cererile de viză sunt o chestiune pentru guvernul lui Morrison.

Novak Djokovic a primit scutire medicală pentru nevaccinare, dar aprobarea vizei este un proces separat

În timp ce lui Djokovic i s-a acordat o scutire medicalăpentru nevaccinare de către două comisii sanitare independente, aprobarea vizei este un proces separat.
Cearta de la graniță a rămas în curs de soluționare la miezul nopții în Australia (ora 15:00 în București).
După cum susțin sursele citate, nu este încă foarte clar ce plan de acțiune trebuie să urmeze jucătorul sârb. "Alte cazuri anterioare privind vizele, cum ar fi a lui (n.r. Novak Djokovoc), au avut călători reținuți pe aeroport, înainte de a fi trimiși cu un zbor înapoi în țara lor de origine", susține Daily Mail.
LEGENDARUL ROD LAVER SIMTE FURIA AUSTRALIENILOR PENTRU DJOKOVIC: "LUCRURILE POT DEVENI URÂTE"
Ministrul sportului interimar, Jaala Pulford, a trimis un tweet, noaptea târziu, în care confirmă că Victoria nu sprijină cererea de viză a lui Djokovic.
"Guvernul federal a întrebat dacă vom sprijini cererea de viză a lui Novak Djokovic pentru a intra în Australia. Nu îi vom oferi lui Novak Djokovic asistență individuală pentru cererea de viză, pentru a participa la Australian din 2022", a precizat oficialul pe Twitter.
Pulford a continuat: "Întotdeauna am fost clari cu privire la două puncte: aprobările vizelor sunt o chestiune pentru guvernul federal, iar scutirile medicale sunt o chestiune pentru medici".
În timp ce Djokovic este blocat în vamă, iar în Australia și în tenis s-a declanșat un caz controversat, un fan al sârbului speră ca lucrurile să se rezolve cât mai repede. La ora 01:50 (ora 16:50 în București), el și-a făcut apariția la aeroport pentru a-și arăta sprijinul față de Nole.
Australian Open
Novak Djokovic, pregătit să rupă tăcerea: "Vă voi spune ce s-a întâmplat în Australia în curând"
03/02/2022 LA 12:18
Australian Open
Rafael Nadal se consideră "norocos" să facă parte din "The Big 3", alături de Federer și Djokovic
01/02/2022 LA 14:50