Călătoria cu peripeţii a lui Djokovic în Australia a provocat un incident diplomatic, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, acuzând Australia de "rău tratament" faţă de campion.
Potrivit presei australiene, jucătorul care a câştigat de nouă ori turneul Australian Open şi care a luat marţi avionul în direcţia Melbourne după ce a anunţat obţinerea acestei derogări, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut. Serviciul vamal federal a contactat guvernul statului Victoria, a cărui capitală este Melbourne, când s-a constatat că echipa lui Djokovic a solicitat "tipul greşit de viză", a indicat The Age. Djokovic a încercat să intre în ţară cu o viză de muncă ce "necesita acordul guvernului statului Victoria", potrivit cotidianului The Australian. Jaala Pulford, ministrul Sportului în statul Victoria, a afirmat miercuri după-amiaza într-un tweet că statul său a refuzat această cerere.
Acum, Nole a contestat în justiţie decizia autorităţilor australiene de a-i anula viza şi de a-l expulza din ţară, un Tribunal urmând să ia decizia finală. Totuşi, e puţin probabil ca Djokovic să mai joace la Australian Open, iar ziua de ieri, una în care a fost ţinut în aeroport timp de 8 ore, îi va rămâne în memorie.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 2 ORE
CITEŞTE ŞI:
Reacţia lui Nadal în legătură cu ce i s-a întâmplat lui Djokovic

Sârbii acuză jocuri politice în cazul "Djokovic"

"Ce se află în spatele abuzului îndreptat împotriva lui Novak Djokovic: un singur om este de vină pentru toate", titrează blic.rs, care apoi explică de ce Scott Morrison a ales politica de "toleranţă 0" în acest caz.
"Premierul Australiei se află la cel mai scăzut nivel de popularitate de când a preluat mandatul. Morrison are o reputație proastă în rândul oamenilor din cauza mai multor decizii. În primul rând ca urmare a măsurilor dure și a modului în care Australia a luptat împotriva pandemiei de Covid-19, cu care o parte importantă a populației nu a fost de acord", mai notează sursa citată.
Simon Herring, jurnalist elveţian la "Arguerzeitung" acreditează şi el ideea că acest caz a fost folosit de autorităţi pentru a transmite un mesaj şi consideră că politicienii australieni îl folosesc pe Nole ca pe o jucărie.
Blic.rs vine în susţinerea faptului că Nole e folosit drept exemplu citând Reuters. Potrivit surselor cunoscutei agenţii de presă, explicația autorităților statului Victoria conform căreia viza nu era adecvată este discutabilă. Asta pentru că trei jucători de tenis cu acte similare au intrat deja în țară și au fost autorizați să concureze în primul Grand Slam al noului sezon. În total au fost 26 de cereri de derogare din partea sportivilor şi doar 4 au fost acceptate.
Şi Tennis Australia, care organizează turneul de la Melbourne, certifică ideea mai sus. Conform unor surse citate de blic.rs, totul "a fost un "show public" care îl vizează doar pe Djokovic. Alți jucători au intrat deja în Australia cu scutire medicală".
Tennys Sandgren, sfertfinalist la Australian Open în două rânduri (2018 şi 2020) nu înţelege nici el cum autorităţile au ajuns să îl trateze astfel pe Djokovic. Trebuie spus că americanul de 30 de ani nu va participa la turneu, fiind nevaccinat.
"Doar pentru a clarifica toate astea. Două consilii medicale i-au acordat lui Novak o scutire, dar politicienii opresc totul. Australia nu merită să fie organizatorul Grand Slam-ului", a scris Sandgren pe Twitter.
Novak Djokovic va rămâne deocamdată la Melbourne, dar până la urmă probabil va fi o excursie de încă o zi. El a fost transportat la un hotel din oraș aflat în carantină, condus de guvernul federal. Acordurile privind un zbor către Europa, care să îl deporteze sunt acum în curs, potrivit anunțului jurnalistului australian Clint Stanaway.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
IERI LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44