Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Naomi Osaka, dezastru total, după eliminarea de la Australian Open! Ce loc va ocupa în ierarhia WTA

Nicu Savin

Publicat 21/01/2022 la 14:45 GMT+2

Naomi Osaka a fost învinsă de Amanda Anisimova în turul 3 de la Australian Open, iar acest lucru va duce la o coborâre imesnsă a niponei în clasamentul WTA.

Naomi Osaka

Credit imagine: Getty Images

Naomi Osaka a suferit o înfrângere oarecum neașteptată la Australian Open. Nipona, campioană anul trecut la turneul de la Antipozi, a cedat în 3 seturi contra Amandei Anisimova, noua elevă a lui Darren Cahill, la capătul celui mai spectaculos meci de la această ediție a "Openului Vesel".
picture

Australian Open 2022: Rezumatul unei partide de colecţie, Naomi Osaka - Amanda Anisimova

Osaka a jucat foarte puțin în 2021, după ce a acuzat acele probleme legate de sănătatea mintală. În sezonul de zgură a avut rezultate slabe, retrăgându-se înaintea turului secund de la Roland Garros, iar apoi a sărit complet peste sezonul de iarbă. Nipona a pierdut apoi în turul 2 la Cincinnati, iar la US Open a părăsit competiția în runda a 3-a, după care nu a mai jucat la niciun turneu până la începutul acestui an.
Osaka a început primul Grand Slam al anului de pe poziția 14 WTA, dar va coborî enorm în clasament la finalul competiției. Jucătoarea din Japonia avea de apărat 2000 de puncte, aferente succesului din 2021, dar va rămâne fără 1870 de puncte după eliminarea de azi (pentru accederea în turul secund la un Grand Slam se acordă 130 de puncte).
Astfel, Osaka va rămâne cu numai 826 de puncte în clasament, ceea ce o aruncă până pe poziția 84. Evident, o revenire rapidă în topul ierarhiei este foarte probabilă în ceea ce o privește, în contextul în care va avea puține puncte de apărat până la finalul acestui sezon.
Citește și:

Naomi Osaka, pozitivă după eșecul cu Anisimova

Chiar dacă jocul ei nu e la nivelul celui care i-a permis în trecut să câştige 4 Grand Slamuri, japoneza a progresat enorm la capitolul psihic. A impresionat la conferinţa de presă, unde nu doar că a acceptat uşor eşecul, dar a încercat şi să ia lucrurile pozitive din evoluţia sa. Naomi a fost extrem de pozitivă, a glumit cu jurnaliştii şi a părut că are doar de învăţat din eşecuri, fiind decisă să nu mai fie acaparată de acestea.
"Sunt mândră de mine (n.r. pentru cum a luptat). E un pas mare pentru mine, chiar dacă am pierdut", şi-a început speechul sportiva niponă.
Şi, într-adevăr, Osaka are câteva motive de mulţumire după Australian Open: azi a fost impresionantă cu serviciul, în special în primul set, când a câştigat 82% din punctele jucate cu primul serviciu. În seturile 2 şi 3, japoneza şi-a păstrat un procentaj bun la prima minge (74% puncte câştigate, respectiv 73%), dar Anisimova a fost prea bună azi, lovind câştigător din orice poziţie.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo