Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep și-a aflat adversara din turul secund de la Australian Open! Românca, mare favorită

Nicu Savin

Actualizat 18/01/2022 la 11:14 GMT+2

Simona Halep are toate șansele să ajungă în turul 3 la Australian Open. Românca va juca în runda a 2-a contra braziliencei Beatriz Haddad Maia, o jucătoare clasată pe locul 83 WTA, pe care a învins-o în singura întâlnire directă de până acum.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a debutat cu dreptul la Australian Open, învingând-o în minimum de seturi pe poloneza Magdalena Frech, scor 6-4, 6-3. Sportiva noastră a avut o prestație extrem de solidă, având răspuns de fiecare dată când adversara i-a pus probleme, astfel că există premisele unui parcurs cât mai lung al româncei la "Openul Vesel".
picture

Australian Open 2022: Rezumatul partidei Halep - Frech

În manșa secundă, Simona se va duela cu Beatriz Haddad Maia (83 WTA). Brazilianca a fost condusă cu set și break de americanca Katie Volynets (176 WTA), dar și-a revenit la timp și s-a impus în final cu 3-6, 6-2, 6-3, după un meci care a durat ceva mai mult de două ore.
Citește și:

Simona Halep, favorită clară în meciul cu Beatriz Haddad Maia, în turul doi la Australian Open

Simona Halep și Beatriz Haddad Maia s-au mai întâlnit o singură dată până acum, la Wimbledon, în 2017. Sportiva noastră s-a impus atunci greoi, 7-5, 6-3. În interviul acordat exclusiv pentru Eurosport după victoria cu Frech, Simo a vorbit despre un posibil duel cu brazilianca, atrăgând atenția supra faptului că e stângace, ceea ce i-ar putea crea anumite probleme, așa cum s-a întâmplat și în acel duel de la All England Club de acum 5 ani.
"Cu Haddad Maia am mai jucat la Wimbledon, dacă nu mă înşel şi a fost destul de greu, fiind stângace. Nu pot să îmi dau cu părerea acum, voi aştepta să joace, să văd cine câştigă şi apoi mă voi uita puţin la meciurile contra lor", a spus Simona Halep înainte să-și afle adversara din turul secund.
Beatriz Haddad Maia are 25 de ani, dar nu traversează cea mai bună perioadă a carierei. Cea mai bună formă atinsă de braziliancă datează din 2017, când ajunsese până pe locul 58 WTA. În acel an a jucat și singura ei finală la un turneu WTA, la Seul, pierdută însă în fața Jelenei Ostapenko.
În acest debut de sezon, Haddad Maia nu a impresionat. Brazilianca a pierdut în primul tur la Melbourne Summer Set 2 (1-2 la seturi cu Sorribes Tormo). Ulterior a trecut de calificări la Sydney, dar a fost învinsă clar în primul joc de pe tabloul principal de Belinda Bencic.
În ceea ce privește participarea la turneele de Grand Slam, Haddad Maia nu se poate lăuda cu mari performanțe. Aceasta nu a trecut niciodată de turul secund, fază în care a ajuns de numai 4 ori în carieră, în două rânduri chiar la Australian Open (2018 și 2019).
Simona Halep și Beatriz Haddad Maia se vor duela în a 4-a zi de concurs de la Australian Open, programul urmând să fie anunțat de organizatori miercuri.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo