Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep va debuta marți la Australian Open! Care sunt primele românce care intră în concurs

Nicu Savin

Actualizat 14/01/2022 la 15:32 GMT+2

Simona Halep va intra în concurs la Australian Open abia marți, conform anunțului organizatorilor. În prima zi, numai Jaqueline Christian și Gabriela Ruse vor juca dintre reprezentantele României.

Simona Halep. Credit foto: Agerpres

Credit imagine: Eurosport

Organizatorii Australian Open au anunțat astăzi că în prima zi, luni, se vor disputa partidele de pe prima jumătate de tablou, atât la masculin, cât și la feminin. Astfel, singurele reprezentante ale României care vor evolua în prima zi de la Melbourne vor fi Jaqueline Christian și Gabriela Ruse.
Jaqueline Cristian se va duela cu Greet Minnen, o jucătoare din Belgia pe care nu a mai întâlnit-o până acum în carieră. În cazul unei victorii, românca ar da peste învingătoarea din duelul Sofia Kenin - Madison Keys, iar dacă va ajunge în turul 3 s-ar putea întâlni cu Cori Gauff.
Gabriela Ruse o va întâlni pe Jasmine Paolini, pe care a învins-o în cele două meciuri directe de până acum, ultimul anul trecut, în confruntarea dintre România și Italia din Billie Jean King Cup. Dacă va câștiga, românca ar putea da peste Veronika Kudermetova, învinsa Simonei Halep din finala de la Melbourne Summer Set 1.
În prima zi de concurs de la "Openul Vesel" vor juca și Ashleigh Barty și Naomi Osaka, principalele două favorite la cucerirea trofeului în opinia bookmakerilor.
Pe tabloul masculin vor intra în competiție Rafa Nadal, Alexander Zverev, dar și Novak Djokovic, asta dacă sârbul își va câștiga, în instanță, dreptul de a rămâne în Australia.
Citește și:

Simona Halep va debuta marți la Australian Open

Simona Halep se află pe a 2-a jumătate de tablou, astfel că va intra în concurs abia marți. Românca, locul 15 WTA va da peste Magdalena Frech, sportiva de pe locul 105 al clasamentului mondial.
Poloneza în vârstă de 24 de ani a disputat până acum 4 meciuri în 2022, câștigând în fața Alanei Parnaby și a lui Oceane Dodin, dar fiind învinsă de Viktoria Kuzmova, în semifinalele Melbourne Summer Set 1, și de Gabriela Ruse, în 16-imile turneului de la Sydney, scor 6-2, 3-6, 6-4.
Duelul dintre Simona Halep, cap de serie nr. 14, și Magdalena Frech din primul tur al Australian Open 2022 va fi a doua confruntare directă dintre cele două sportive. Ele s-au mai întâlnit o singură dată, în 2020, în sferturile de finală ale Open-ului de la Praga, unde Halep s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-0.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Tot marți vor intra în concurs și Irina Begu și Sorana Cîrstea. Irina o va întâlni pe franțuzoaica Oceane Dodin, în timp ce Sorana va avea un meci infernal, contra Victoriei Azarenka.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo