Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ashleigh Barty, prima jucătoare din Australia ajunsă în finală la Melbourne în 42 de ani. "E ireal"

Andrei Nicolae

Actualizat 27/01/2022 la 12:18 GMT+2

Ashleigh Barty are Australia la picioare după ce s-a calificat în finala de la Melbourne. Din 1980 nu s-a mai calificat o reprezentantă a gazdelor în ultimul act la Australian Open. Primele reacții ale liderului WTA după ce a atins această performanță.

Ashleigh Barty Open d'Australie 2022

Credit imagine: Getty Images

Ashleigh Barty nu i-a dat nicio șansă lui Madison Keys și s-a calificat în premieră în finala de la Australian Open. Reprezentanta gazdelor s-a impus în minimum de seturi, cu 6-1, 6-3, așa cum a făcut în toate meciurile de la ediția din acest an.
Barty a devenit prima australiancă ajunsă într-o finală de Grand Slam la Melbourne, după Wendy Turnbull în 1980.
"Sincer, este incredibil. Îmi place să joc în acest turneu. Sunt australiancă, ne place să jucăm acasă, să fim în curtea noastră. Sunt fericită că am reușit să pun în teren cel mai bun tenis al meu, m-am bucurat de fiecare moment. Să joc prima mea finală aici este ireal", a fost prima reacție a liderului mondial după succesul din prima semifinală.

Ashleigh Barty a declarat că meciul a fost mai dificil decât a arătat scorul final

În 2022, australianca are deja 10 victorii consecutive și e neînvinsă. Partida cu Madison Keys a fost a opta din acest an în care nu și-a pierdut niciodată serviciul. Barty are în palmares 14 titluri, între care două de Mare Slam: Roland Garros 2019 și Wimbledon 2021.
Proaspăta finalistă a susținut însă că partida de azi a fost mai dificilă decât arată scorul final: "Condițiile de joc au fost dificile astăzi, umiditate a fost mare, dar aceasta este vremea din Australia. Mingile au venit mai lent, am încercat să fac cât de multe puncte câștigătoare s-a putut, să servesc bine pentru că Madison are abilitatea de a lua mingea rapid. A fost important să iau punct după punct".
Australian are un an fantastic la această ediție. Pe lângăaceastă performanță a liderului WTA, gazdele au finală sută la sută la dublu masculin, au reprezentanți și în finala la dublu-mixt.
În finala de sâmbătă, Ashleigh Barty va juca pentru trofeu cu câștigătoarea dintre Iga Swiatek și Danielle Collins.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo