Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open | Rafael Nadal începe excelent cursa pentru titlul 21 de Grand Slam

Cezara Paraschiv

Actualizat 09/02/2021 la 09:33 GMT+2

Australian Open | Spaniolul Rafael Nadal a cedat doar cinci game-uri în primul tur la Melbourne, în startul cursei sale pentru titlul 21 de Grand Slam. Nevoit să își amâne startul în sezon din cauza unor probleme la spate, campionul din 2009 l-a învins pe sârbul Laslo Djere 6-3, 6-4, 6-1.

Rafael Nadal debutează cu victorie la Australian Open 2021

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal a pornit cursa spre al doilea său titlu la Australian Open cu o evoluție fermă, alimentată de 19 lovituri câștigătoare. Spaniolul a risipit pentru moment dubiile referitoare la starea sa fizică, reușind, prin proporțiile scorului să facă să pară că meciul de o oră și 52 de minute din primul tur a fost ușor.
Australian Open - UNIBET
Djere a reușit doar în câteva game-uri să țină ritmul și să îi pună problemele campionului din 2009.
Nadal s-a desprins rapid pe tabelă, la 5-1, în fața unui jucător fără victorie în carieră pe tabloul principal de la Australian Open, însă a ezitat chiar înainte de linia de finiș a primului set, pierzând șase puncte consecutiv pe lansare. Cu un break alb cedat și un 0-30 amenințător la scorul de 3-5, Nadal a ridicat din nou nivelul, bazându-se atât de forehand, cât și pe voleu, recăpătând astfel controlul.

Australian Open 2021: Nadal și cursa pentru titlul 21 de Grand Slam

Dacă mai departe în startul setului doi Nadal a arătat autoritar pe lansare, înregistrând o serie de 13 puncte câștigate consecutiv, reușind și break-ul la 1-1, Djere a jucat cel mai bun game al său de retur tot când ibericul a servit pentru câștigarea setului și desprindere la 2-0 la general. Ușor dominat, spaniolul a anulat însă toate cele trei mingi de break și, variind efectele, și-a securizat desprinderea pe tabelă prin trei servicii pentru care Djere nu a avut răspuns.
Și în setul trei, Nadal a reușit break-ul devreme, chiar la debut, Djere pierzându-și serviciul pe o dublă greșeală. De acolo, spaniolul și-a majorat avantajul, asigurându-și biletul pentru turul doi, acolo unde va juca împotriva învingătorului dintre doi jucători ajunși pe tablou din calificări, Viktor Troicki și Mmoh.
Au fost 15 zile dificile, în care m-am confruntat cu dureri la spate.Sunt în continuare aici, supraviețuitor. Trebuia să trec de ziua de azi și asta am făcut. Am făcut treabă bună. Trei seturi, e bine. Încerc să rămân aici cât mai mult timp posibil, sunt aici să dau tot ce pot. Să vedem. | Rafael Nadal
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo