Primul turneu de Mare Șlem al sezonului 2021 a fost amânat deja cu trei săptămâni (8-21 februarie), iar presa din Australia anunță o nouă problemă majoră ivită în calea organizatorilor.
Proprietarii a 36 de apartamente de lux din cadrul Westin Melbourne, hotel pe care Tennis Australia dorește să îl tranforme în cartier general pentru carantinarea jucătorilor, s-au revoltat și amenință cu judecata. "The Age" scrie că o parte dintre proprietarii acestor apartamente locuiesc permanent în hotel și se tem că venirea unui număr atât de mare de oameni din toate colțurile lumii reprezintă un risc inacceptabil pentru sănătatea lor și pentru comunitate.
Potrivit sursei citate, oamenii sunt revoltați pentru că nu au fost consultați de conducerea hotelului înainte să își dea acceptul ca Tennis Australia să revendice tranformarea hotelului în zonă de carantină pentru starurile tenisului. Ei intenționează să se adreseze Curții Supreme pentru a împiedica venirea jucătorilor. Proprietarii de apartamente susțin că au fost anunțați abia pe 23 decembrie, prin email, despre decizia aprobată de guvernatorul Daniel Andrews cu cinci zile mai devreme, pe 18 decembrie.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 7 ORE
Printre nemulțumiți se numără oameni de afaceri potenți financiar, dar și David Marriner, omul care a construit hotelul în anul 2000. "Este o aroganță maximă să ne pui așa în fața faptului împlinit. Sunt probleme ce țin de aspectul sanitar, dar și considerente legale care nu au fost tratate în amănunt. Dacă tot e să ne asumăm acest imens risc de a organiza Australian Open-ul, trebuie să o facem în cele mai sigure condiții posibile – ori asta nu poate însemna să alegi un hotel care include apartamente-reședință. Nu este acesta singurul hotel din Melbourne!", a declarat Mark Nicholson pentru "The Age", acesta fiind proprietarul unui apartament de lux în hotelul cu pricina de peste 15 ani.
Jurnaliștii de la "The Age" consideră că demararea unui proces periclitează lunile de negocieri la sânge purtate de Tennis Australia cu autoritățile sanitare de la Melbourne. Însă proprietarii de apartamente susțin că nu s-ar mulțumi cu despăgubiri financiare și le cer guvernatorului și șefilor Tennis Australia nici mai mult, nici mai puțin decât "să facă un pas în spate" și să găsească o altă locație pentru carantinarea sportivilor.
  • 84 de ani are unul dintre proprietari, Digby Lewis, care anunță că, în grupul de risc fiind, este dispus să cheltuie până la 20.000 de dolari pentru atacarea în instanță a planului pentru Australian Open.
Reprezentanții hotelului au dat asigurări că rezidenții săi permanenți vor rămâne perfect izolați de membrii caravanei tenisului, la un etaj separat, urmând să folosească intrări și lifturi separate.

Planul Tennis Australia: toți jucătorii în același hotel!

Guvernatorul provinciei Victoria, de care aparține orașul Melbourne, a fost reticent în a-și da acordul pentru organizarea Australian Open-ului, de teama unui al treilea val de coronavirus. Tennis Australia a reușit să obțină însă sprijinul autorităților în cele din urmă, asumându-și un plan extrem de sever.
Organizatorii au cedat calificările primului Grand Slam al anului către Asia, tocmai pentru a reduce numărul de persoane ce ar urma să călătorească la Melbourne. Mai mult, toți jucătorii și toate jucătoarele vor trebui să stea 14 zile în carantină la sosire, iar organizatorii nu mai permit nimănui să se cazeze după bunul plac, toți sportivii fiind direcționați către hotelul Westin. În plus, Tennis Australia a anunțat că va răsplăti financiar sportivii care vor renunța la oamenii din staff pentru primul Grand Slam al anului și vor face singuri deplasarea la Melbourne, aceștia urmând să primească contravaloarea costurilor de cazare pentru omul lipsă din staff.
Autoritățile de la Melbourne au anunțat, totodată, că pe durata celor 14 zile de carantină, sportivii vor fi testați de cinci ori. Aceștia vor fi transportați spre Melbourne începând cu data de 15 ianuarie, în curse charter speciale, doar după ce demonstrează că au rezultat negativ la testul Covid-19.
  • Sofia Kenin și Novak Djokovic sunt deținătorii trofeelor de la Australian Open, turneu transmis în direct de canalele Eurosport și Eurosport Player.
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 12 ORE
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM 15 ORE