Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, cu zâmbetul pe buze la conferința de presă: "Îl aștept pe Darren să se calmeze"

Irina Aldea

Actualizat 30/01/2020 la 12:21 GMT+2

Simona Halep a cedat la primul turneu de Grand Slam în semifinale în fața ibericei Garbine Muguruza.

Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a ratat calificarea în finala Australian Open, după ce a fost învinsă, joi, scor 6-7, 5-7, de iberica Garbine Muguruza, locul 32 WTA, la capătul unui meci care a durat două ore și șapte minute de joc. Simona a avut mai multe șanse de a prelua inițiativa, însă iberica s-a descurcat admirabil.
În primul set, Simona a ratat patru șanse de a câștiga manșa inaugurală, iar Muguruza aprofitat de fiecare moment de slăbiciune al româncei, impunându-se cu 10-8 în tie-break. În setul doi, Simona a avut break-ul, dar când a sevit pentru meci a cedat inițiativa și nu a mai câștigat niciun game. Pentru campioana noastră urmează o pauză de două săptămâni.

Ce a spus Simona Halep la conferința de presă

A fost foarte cald azi și am simțit asta. M-a omorât după primul set și la finalul primului set. Soarele ardea puternic și nu prea mi-a plăcut asta. Am auzit despre închiderea acoperișului, dar nu m-am implicat pentru că deciziile sunt luate de organizatori și a fost greu oricum pentru amândouă. Mi-ar fi plăcut mult să văd acoperișul închis azi, dar regulile sunt reguli și trebuie să acceptăm. Nivelul energiei mele a scăzut din cauza căldurii. În ultimele săptămâni nu m-am confruntat cu asemenea condiții și azi am simțit din plin. Nu a fost 100% bine pentru mine, dar este așa cum este.
Să pierd așa doare mai mult, cu siguranță. Mă doare această înfrângere, trebuie să recunosc. Cred că aș fi putut fi mai curajoasă la punctele importante, nu am făcut asta, poate că am fost prea defensivă, nu am putut domina punctele. Ea a jucat cu mai mult curaj în momentele importante. Nu am returnat bine azi. Cred că a fost un meci bun pentru amândouă, dar ea a fost mai puternică în final.
Nu am vorbit încă cu echipa mea, trebuie să mă liniștesc puțin și apoi să analizez ce am greșit și ce trebuie să îmbunătățesc. Este un turneu bun, este vorba despre o semifinală, așa că nu voi face o dramă din asta, dar doare. Cred că Garbine poate câștiga turneul.
Am urmărit puțin din meciul dintre Barty – Kenin pentru că eu urmam să intru pe teren. Ash a irosit o mulțime de șanse de asemenea. Câteodată se întâmplă, Kenin este sigur entuziasmată să fie în această ipostază și nu s-a gândit atât de mult la scor. Ash probabil că a avut puțin mai multă presiune pe umeri din cauză că joacă acasă, dar este numărul 1 în lume, a ajuns în semifinale, sunt sigură că este bine (zâmbește).
Dacă Garbine va juca în fiecare zi cum a făcut-o azi, poate cu siguranță să fie numărul 1 în lume. Dar este greu să faci asta. Constanța în circuit este cel mai dificil de obținut. Ea este o campioană incredibilă, știe cum să câștige turnee de Grand Slam, toată lumea are perioade mai grele așa cum ea a avut înainte să ajungă aici.
(Râde) Nu l-am întrebat (pe Darren despre banii pe care trebuie să-i dea Simona pentru pariul referitor la incendiile din Australia), dar cu siguranță trebuie să dau mult după ziua de azi. Îl las să se calmeze și îl voi întreba apoi (râde).
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo