Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open | Irina Begu, eliminată încă din primul tur

Cezara Paraschiv

Actualizat 08/02/2021 la 04:43 GMT+2

Australian Open 2021: Irina Begu pierde pentru al doilea an consecutiv încă din primul tur la Grand Slam-ul de început de sezon.

Irina Begu

Credit imagine: Getty Images

Irina Begu (79 WTA) a debutat în sezonul 2021 cu trei meciuri de câte trei seturi la Gippsland Trophy, acumulând aproape nouă ore de joc. Românca a produs surpriza în optimi, învingând-o după două tie-break-uri dramatice pe britanica Johanna Konta (#14 WTA), 4-6, 7-6(10), 7-6(4), iar mai apoi i-a ținut apoi piept excelent în primul set al "sfertului de finală" și campioanei de la Australian Open, Naomi Osaka. Japoneza s-a impus în cele din urmă cu 7-5, 6-1, însă efortul acumulat a ajuns-o din urmă pe Begu, făcând-o să rateze startul de la Australian Open.
picture

Australian Open - UNIBET

Credit imagine: Eurosport

Nina Stojanovic a reușit să se impună pe serviciul Irinei în startul ambelor seturi, iar românca nu a reușit să revină, în ciuda eforturilor și a faptului că a reușit să egaleze la 3 în setul doi. Begu a fost aproape de startul ideal, presând la retur, însă sârboaica a rezistat eroic în primul game al meciului, salvând cinci mingi de break ale Irinei. Scăpată din poziția complicată, Stojanovic s-a desprins, câștigând primele trei game-uri ale meciului și făcând apoi 5-1. Begu a recuperat un break, însă nu a putut face mai multe în primul set, ratând per total 8 mingi de break.
Scenariul s-a repetat în setul doi, Stojanovic luând avantaj din start, 2-0: Begu a luptat, a egalat la 3-3, însă sârboaica a răspuns cu re-break la zero, iar de acolo a închis partida în minimum de seturi.
  • Ultimul meci câștigat de Irina Begu într-un turneu de Mare Șlem pe hard: 6-7(3), 4-3 și abandon Andrea Petkovic, la Australian Open 2019, în primul tur. În 2020, Begu a fost învinsă la Melbourne de Kiki Bertens (#9). Cel mai bun rezultat al Irinei la primul Grand Slam al anului: optimi, în 2015.

Australian Open 2021: partidele româncelor în prima zi

  • Begu - Stojanovic, 3-6, 4-6
  • Țig - Cîrstea, luni dimineață, nu înainte de ora 7.00, ora României
  • Buzărnescu - Andreescu, luni dimineața, nu înainte de ora 07:00, ora României
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo