Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open, ziua a 6-a. LIVE BLOG: Nadal, calificare la pas în optimi. Rezultatele zilei

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 13/02/2021 la 14:20 GMT+2

Primul turneu de Mare Șlem al anului a programat ultimele dueluri pentru optimi. Din păcate, în ziua a șasea de concurs s-a jucat în premieră fără spectatori la această ediție de Australian Open. Întreaga acțiune de la Melbourne este în direct pe canalele Eurosport și Eurosport Player.

Rafael Nadal - Australian Open 2021

Credit imagine: Getty Images

Ziua a șasea de la Australian Open 2021 a completat tabloul optimilor de finală, cu Ash Barty și Rafa Nadal în fruntea listei de nume de urmărit în program.
Australian Open - UNIBET

Nadal, în ultimii 16 la Melbourne, fără set pierdut

Rafa Nadal s-a calificat în optimi la Australian Open fără să piardă vreun set. Numărul doi mondial s-a impus cu 7-5, 6-2, 7-5 în duelul cu britanicul Cameron Norrie.
Duelul nu a fost atât de dezechilbrat pe cât o arată scorul, dar ibericul, graţie experienţei, valorii şi psihicului puternic a gestionat mult mai bine momentele cheie ale partidelor.
În turul următor, în faţa "Matadorului" va fi Fognini, jucător care uneori l-a întins serios pe Rafa. Italianul are 4 victorii contra lui Nadal, inclusiv un succes la US Open, în 2015.

Fognini, în optimi la Australian Open

După un duel de aproape patru ore cu Salvatore Caruso, încheiat în super-tie-break, 14-12, Fognini a avut azi o misiune neaşteptat de uşoară împotriva "Demonului" De Minaur. Italianul s-a impus categoric, în mai puţin de două ore, scor 6-4, 6-3, 6-4 şi îl aşteaptă pe Rafa Nadal în optimile de finală.

Fognini şi Nadal, aproape de un duel direct la Australian Open

Fabio Fognini își adjudecă și al doilea set în fața lui De Minaur și e din ce în ce mai aproape de optimea cu Rafa Nadal. În același timp, "Matadorul" câştigă şi el manşa secundă a disputei cu Norrie, scor 6-2.

Set Nadal!

Nadal e testat serios de Norrie, dar reuşeşte să se impună cu 7-5 în primul set. A fost o manşă necaracteristică partidelor lui Rafa, cei doi jucători adunând 32 de erori neforţate.
Fabio Fognini începe excelent duelul cu favoritul publicului, Alex De Minaur. Italianul s-a impus în primul set, scor 6-4. Pe Rod Laver Arena, în paralel, Rafa Nadal şi Cameron Norrie au un meci extrem de echilibrat: este 5-5 în prima manşă.

Barty și Rodgers, victorii convingătoare

Numărul 1 mondial, Barty a avut probleme doar în primele două gameuri al meciului cu Alexandrova. Rusoaica a condus cu 2-0, dar nu a reușit să gestioneze avantajul. Barty s-a impus cu 6-2, 6-4. Barty va juca în turul 4 cu Shelby Rodgers. Americanca a reușit o surpriză prin eliminarea favoritei 24, Kontaveit. Rodgers s-a impus cu 6-4, 6-3.

Berrettini, victorie muncită cu Khachanov

Italianul Berrettini a avut nevoie de 3 tiebreakuri pentru a trece de rusul Khachanov. 7-1, 7-5, 7-5 au fost scorile din tiebreakuri. Berrettini va avea parte de un meci exploziv în optimi, când îl va întâlni pe Tsitsipas.

Tecău s-a calificat în turul 3, la dublu

Horia Tecău și Marcelo Melo au câștigat primul set în disputa cu Albot și Evans, din turul 2 al probei de dublu. Scorul a fost 6-1. În al doilea set, moldoveanul Albot s-a supărat la o minge îngropată de Tecău chiar lângă fileu.
Tecău și Melo au câștigat, mult mai greu, setul secund. Scorul a fost 7-2 în tiebreak. Tecău și Melo sunt favoriți numărul 7 la Australian Open 2021 și vor întâlni în optimi perechea Dodig/ Polasek (numărul 9 între favoriții de la Melbourne).

Iritat de un fan al lui Rafa Nadal, Djokovic s-a distrat

Novak Djokovic este accidentat, dar asta nu l-a împiedicat să se amuze când un fani i-a strigat din tribune "Hai Rafa". Numărul 1 mondial continuă să ne țină în suspans în privința accidentării sale din partida cu americanul Fritz. Duminică ar trebui să joace cu Raonic.
picture

Australian Open : Un fan îi strigă lui Djokovic, "Hai Rafa". Reacția sârbului e genială!

Mertens nu a stat la discuții cu Bencic

Elise Mertens a stat pe teren doar o oră și 3 minute în disputa cu Belinda Bencic. Meciul s-a terminat după 2 seturiu rapide, 6-2, 6-1. Muchova este următoarea adversară a lui Mertens. Belgianca de 25 de ani a jucat semifinală la Melbourne în 2018, când a fost eliminată în 2 seturi de Wozniacki.
picture

Australian Open : Elise Mertens trece fără emoții de Belinda Bencic

Tsitsipas și Rublev, expeditivi spre optimile Australian Open

Semifinalist în urmă cu doi ani la Australian Open, Stefanos Tsitsipas și-a câștigat pentru a doua oară în carieră biletul pentru săptămâna a doua la "Openul Vesel", 6-4, 6-1, 6-1 pe "John Cain Arena", în fața lui Ymer. Grecul a revenit la ritmul normal pentru un cap de serie dintre primii cinci, după ce în meciul anterior a supraviețuit unui duel-maraton cu Thanasi Kokkinakis.
picture

Highlights | Stefanos Tsitsipas - Mikael Ymer

Rapid a avansat spre victorie și rusul Andrey Rublev, în duelul cu veteranul Feliciano Lopez (39 de ani), 7-5, 6-2, 6-3, în puțin peste o oră și jumătate de joc.

"Covrig" de la Medvedev, în setul 5 la Australian Open

Rusul Daniil Medvedev, 25 de ani, al patrulea pe lista capilor de serie, se califică în optimi, după o demonstrație de forță în setul decisiv. Rusul și-a adunat gândurile și s-a impus cu 6-0 în fața lui Krajinovic, calificându-se pentru a treia oară consecutiv în optimile primului turneu de Mare Șlem al anului. Este prima dată când rusul câștigă un meci de cinci seturi, după ce a pierdut primele șase astfel de dueluri. Medvedev a jucat primul set decisiv într-un meci disputat în sistem 'best-of-five' la Wimbledon 2017, când era deja în Top 50, dar s-a înclinat în fața lui Ruben Bemelmans.
În optimi a acces și norvegianul Casper Ruud, al 24-lea favorit, după 6-1, 5-7, 6-4, 6-4 în fața lui Radu Albot. Ruud va juca în premieră în săptămâna a doua într-un turneu de Mare Șlem.

Medvedev, dus în set decisiv la Australian Open

Numărul patru mondial este considerat unul dintre marii favoriți la a-l detrona pe Novak Djokovic, după ce a câștigat Masters-ul de la Paris, Turneul Campionilor și ATP Cup. După două meciuri aproape perfecte la Melbourne, Daniil Medvedev părea că se îndreaptă spre o nouă victorie de rutină pe Rod Laver Arena, după ce și-a adjudecat la același scor primele două seturi în fața lui Krajinovic (6-3, 6-3). Sârbul a răsturnat însă complet balanța meciului, în timp ce rusul și-a scăpat de sub control nervii, devenind din ce în ce mai deconectat. Krajinovic a câștigat seturile următoare cu 6-4, 6-3 Medvedev cerând îngrijiri medicale la scorul de 2-1 la seturi și 2-5.
Între timp, a început și meciul dintre Stefanos Tsitsipas și Mikael Ymer, în timp ce croata Donna Vekic a dus până la capăt revenirea în fața puternicei Kaia Kanepi, 5-7, 7-6, 6-4.

Brady și McDonald (192 ATP) aduc victorii pentru SUA la Australian Open

Jennifer Brady, cap de serie 22, leagă prezențele în săptămâna a doua în turneele de Mare Șlem disputate pe hard, califcându-se în optimile Australian Open după ce anul trecut a ajuns până în semifinalele US Openului. Americanca a învins-o, sâmbătă, pe slovena Kaja Juvan.
Mackenzie McDonald, în vârstă de 25 de ani, aflat pe locul 192 ATP după ce în 2019 a suferit o complicată interveție chirurgicală, dă peste cap calculele hârtiei și se califică în optimile Australian Open, învingându-l 7-6(7), 6-1, 6-4 pe sud-africanul Lloyd Harris. Ultimul american rămas în cursă pe tabloul masculin înregistrează un parcurs excelent la Melbourne, cu victorii în patru seturi până acum la Borna Coric și Marco Cecchinato. În optimile Australian Open mai există un jucător din a doua sută mondială - rusul Aslan Karatsev (114 ATP), venit din calificări și cu victorii la .

Mitu și Olaru, învinse în turul secund la Australian Open

România rămâne fără reprezentante pe tabloul de dublu feminin, după ce perechea formată din Jelena Ostapenko și Lyudmyla Kichenok (Letonia / Ucraina) a învins cuplul Andreea Mitu / Raluca Olaru, 6-1, 1-6, 6-1. Mitu și Olaru câștigaseră un duel sută la sută tricolor în primul tur, în fața Monicăi Niculescu și a Patriciei Țig.

Vekic a salvat minge de meci și e prima jucătoare care îi câștigă set lui Kanepi la Australian Open!

Pe Margaret Court, Kaia Kanepi și Donna Vekic sunt în decisiv, după ce și-au împărțit primele două seturi. Experimentata sportivă din Estonia și-a impus jocul în forță reușind break-ul în finalul primului set, pentru 7-5, apoi a continuat să domine și în start de set doi, desprinzându-se până la 3-0. Vekic, cap de serie 28, a revenit în două rânduri: după ce și-a luat break-ul înapoi și a egalat scorul, a salvat minge de meci pe serviciu, la 4-5, obținând o serie de 11 puncte câștigate consecutiv pe serviciu care a ajutat-o enorm să se impună în tie-break, cu 7-2.

John Cain Arena e "teren american", în ziua a șasea a AO

Jennifer Brady preia ștafeta direct de la Pegula, impunând același tempo ridicat în fața slovenei Kaja Juvan. A 22-a favorită a tabloului feminin a câștigat primul set cu 6-1 în fața adversarei aflate cu 80 de poziții mai jos în clasamentul WTA.
Între timp, pe terenul principal al complexului, rusul Daniil Medvedev își continuă forma excelentă din ultimele luni, câștigând primul set în fața lui Krajinovic, 6-3. În schimb, norvegianul Casper Ruud (#24) este testat serios de Radu Albot: jucătorul din Republica Moldova, țintind prima calificare a carierei în optimile unui turneu de Mare Șlem, a revenit după un prim în care nu a contat, egalând la seturi: 6-1, 5-7.

Pegula, irezistibilă în fața lui Mladenovic

Americanca Jessica Pegula (26 de ani, 61 WTA) își face dreptate talentului incontestabil pe care îl are și se califică în premieră în optimile de finală într-un turneu de Mare Șlem, după 6-2, 6-1 în fața Kristinei Mladenovic. Ținută pe loc de multiple accidentări, Pegula nu avea victorie la acest nivel în afara terenurilor de la US Open, cu un tur trei la New York, anul trecut, drept cel mai bun rezultat al carierei. Jessica a dezvăluit pentru Tennis Channel că și-a schimbat atitudinea, schimbându-și obiectul setat de la "să câștig un meci la Grand Slam", la "să ajung cât mai departe în Grand Slam".

Pliskova, eliminată de la Australian Open

Favorita șase a tabloului feminin este eliminată de la Australian Open! Karolina Muchova a revenit incredibil de la 0-5 în setul doi, și a obținut a doua victorie a carierei în fața Karolinei Pliskova, 7-5, 7-5. Pentru Pliskova, visul câștigătirii primului trofeu de Mare Șlem în carieră îi rămâne interzis.

Svitolina revine în optimile Australian Open

Elina Svitolina a făcut pasul în săptămâna a doua de la Australian Open pentru a treia oară în carieră, după sferturile jucate în 2018 și 2019. După un prim set disputat, favorita 5 și-a spulberat adversara în actul secund, câștigând toate punctele importante. 6-4, 6-0 scorul consemnat pe tabelă în duelul cu Putintseva. Svitolina va juca mai departe împotriva învingătoarei meciului care abia a început pe John Cain Arena, dintre Kristina Mladenovic și Jessica Pegula.
Începe și primul meci al zilei de pe tabloul masculin, dintre Casper Ruud (cap de serie 24) și Radu Albot. Jucătorul din Republica Moldova speră la o calificare în premieră în optimile unui turneu de Mare Șlem.
Între timp, pe central, Pliskova s-a văzut egalată de Muchova după ce își canalizase toată furia vizibilă la cearta cu arbitra de scaun dintre seturi pentru a se desprinde 5-0 în setul secund.

UPSET alert la Australian Open: Pliskova, în pericol și penalizată!

Karolina Pliskova și Karolina Muchova oferă un duel atât de disputat pe Rod Laver Arena! Meciul lor seamănă cu thriller-ul de la Wimbledon: fostă număr unu mondial, Pliskova a apelat la ajutorul lui Sascha Bajin în speranța că va reuși în sfârșit să câștige primul titlu de Mare Șlem, însă meciul de pe central nu curge deloc în favoarea ei. Pliskova și-a pierdut de două ori consecutiv serviciul în start de meci și, deși a prins-o din urmă pe Muchova, la 4-4, s-a văzut învinsă până la urmă cu 7-5. Karolina a spart o rachetă pe teren la 5-6, apoi la finalul setului a fost atât de furioasă, încât s-a dus la vestiare și a făcut un gest necugetat "în culise", distrugând o nouă rachetă. Un oficial a raportat-o arbitrei de scaun și, în consecință, cehoaica a primit al doilea avertisment, astfel încât a început setul doi cu punct de penalizare.
"S-a întâmplat în afara terenului, acolo pot să fac ce vreau", a protestat Pliskova în fața arbitrei, care a rămas fermă pe poziție: "nu în timpul meciului".
Între timp, pe Margaret Court Arena, favorita 5 Elina Svitolina a gestionat mai inspirat primul set al meciului cu Yulia Putintseva, chiar dacă a fost nevoită să revină și ea, de la 0-2. Svitolina s-a apropiat de victorie, după ce s-a impus acolo cu 6-4.

Start-joc în ziua a 6-a la Australian Open

Ziua a șasea de la Australian Open începe cu duelurile Pliskova - Muchova, pe Eurosport 1 și Svitolina - Putintseva, pe Eurosport 2. La sosirea în Melbourne, Karolina și Karolina, cele două tize care se înfruntă pe Rod Laver Arena s-au sprijinit una pe alta în perioada carantinării, au sărbătorit împreună prima vizită pe teren și s-au antrenat timp de două săptămâni. La finalul meciului pe care îl urmărim, doar una va mai avea chef să sară.

Programul transmisiunilor Eurosport din ziua a șasea la Australian Open

Program
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo