Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open | Karolina Pliskova, eliminată după ce a condus 5-0 în setul secund

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 13/02/2021 la 06:23 GMT+2

Surpriza zilei la Australian Open: a șasea favorită a tabloului feminin, Karolina Pliskova, a fost învinsă în minimum de seturi de conaționala Karolina Muchova, deși a condus cu 5-0 în setul secund.

Karolina Pliskova

Credit imagine: Getty Images

Karolina Pliskova trăiește o nouă dezamăgire în turneele de Mare Șlem, după o inexplicabilă cădere avută în setul secund al partidei disputate împotriva conaționalei, prietenei și partenerei sale de antrenament pe durata carantinei, Karolina Muchova (cap de serie 26). Fostă număr unu mondial, Pliskova nu reușește nici acum, să se apropie de titlul de Grand Slam care încă îi lipsește din palmares, la 28 de ani.
picture

Australian Open - UNIBET

Credit imagine: Eurosport

Pliskova și-a pierdut de două ori consecutiv serviciul în start de meci și, deși a prins-o din urmă pe Muchova la 4-4, s-a văzut învinsă până la urmă în primul set cu 7-5. Karolina a spart două rachete în interval de câteva minute: pe prima, pe teren, la 5-6, apoi în drum spre vestiare, după pierderea primului set. Un oficial a raportat-o arbitrei de scaun și, în consecință, cehoaica a primit al doilea avertisment, astfel încât a început setul doi cu punct de penalizare. "S-a întâmplat în afara terenului, acolo pot să fac ce vreau", a protestat Pliskova în fața arbitrei, care a rămas fermă pe poziție: "nu în timpul meciului".
picture

Pliskova, două rachete distruse și punct de penalizare la Australian Open

Ce s-a întâmplat mai departe este greu de înțeles. Un detaliu interesant: Pliskova este jucătoarea care a reușit, în 2019, o revenire de excepție de la 2-5 în decisiv într-un duel cu Serena Williams.

Pliskova, eliminată de la Australian Open după un set halucinant

Pliskova a reușit să concentreze toată frustrarea momentului tensionat dintre seturi într-o evoluție autoritară în start de set. A câștigat tot până la 5-0, apoi s-a clătinat serios, având probleme cu serviciul său renumit.
Muchova a luat game după game, până la șapte consecutive, punând astfel capăt meciului cu dublu 7-5, după o oră și 54 de minute. Pliskova a încheiat meciul cu 10 duble greșeli și 40 de greșeli neforțarte.
În precedentul duel direct cu Muchova, în optimile Wimbledon 2019, Pliskova a servit de două ori pentru victorie, la 5-4 și 11-10 în setul decisiv, însă a fost învinsă în cele din urmă cu 13-11 de conaționala cu patru ani mai tânără. Pliskova câștigase primul meci al rivalității în același an, la Australian Open, în minimum de seturi.
Sunt puțin tristă, pentru că suntmem prietene, dar este doar un joc. În carantină am jucat multe meciuri de antrenament împreună, dar a fost destul de diferit. Mă bucur că am câștigat în două seturi, mă bucur că m-am calificat prima dată în optimi. Amândouă am avut emoții. | Karolina Muchova
Cred că ea joacă mai bine în acest moment. Evident, până la 5-0 am jucat minunat, dar este dificil să menții nivelul pentru o perioadă lungă de timp. Am avut șansele mele. Dar, senzațiile nu au fost prea bune la niciun meci de aici. Au fost prea multe greșeli, prea des - panică în schimbul de mingi. Sinceră să fiu nu mă simțeam în siguranță indiferent ce făceam pe teren. | Karolina Pliskova
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo