Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australienii ar fi găsit o minciună în formularul lui Djokovic! Riscă până la 12 luni de închisoare

Cristian Mihală

Actualizat 11/01/2022 la 12:03 GMT+2

Novak Djokovic a câștigat procesul cu statul australian în problema anulării vizei, dar sârbul e în continuare în pericol să nu joace la Melbourne, o decizie finală privind deportarea urmând să fie luată miercuri. Numărul unu mondial ar fi mințit în declarația dată la sosirea în țară.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Tenismenul sârb, numărul unu mondial, a câştigat, luni, apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia, cu o săptămână înaintea debutului primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open. Judecătorul Anthony Kelly a respins anularea vizei şi a ordonat Guvernului australian să achite costurile legale şi să-l elibereze pe Djokovic din detenţie în termen de o jumătate de oră.
Alex Hawke, ministrul imigrării, va decide dacă îi va anula viza jucătorului sârb, iar statul australian pare că nu e dispus să facă pace în această speță. Atât The Age, o publicație renumită de la Antipozi, cât și The Guardian anunță că Djokovic a suspectat că a mințit în formularul de intrare în Australia. În acea declarație, sârbul a bifat că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, lucru care ar fi fals. Sârbul s-ar fi aflat la Belgrad în perioada în care susține că a avut COVID-19, acolo petrecându-și și Crăciunul. Ulterior, ar fi zburat în Spania, lucru pe care "l-a uitat" în declarația completată, așa cum se vede mai jos.
Djokovic
Sursă: Captură The Age
O astfel de minciună în formularul completat la sosirea în Australia "e o serioasă ofensă. Oricine completează cu bună știință greșit e pasibil de o pedeapsă civilă pentru fals în declarații și poate sta după gratii până la 12 luni", după cum se arată în regulile de intrare în Australia.
Surse din Guvernul federal au confirmat pentru The Age că se studiază speța, în timp ce purtătorul de cuvânt al ministrului imigrării, Alex Hawke, a confirmat că acesta încă analizează dacă îi va anula viza lui Djokovic.
CITEȘTE ȘI:

Djokovic, pozitiv, s-a întâlnit cu L'Equipe

Un alt semn de întrebare al Guvernului australian e legat de veridicitatea documentelor avute de Djokovic privind infectarea cu COVID-19.
Conform testului PCR prezentat de sârb, acesta a fost depistat pozitiv la coronavirus pe 16 decembrie. Există fotografii cu sârbul pe 17 decembrie, când a participat, fără mască, la o ceremonie de premiere a unor tineri jucători sârbi. Evident, există posibilitatea ca Nole să nu fi aflat încă rezultatul testului, dar L'Equipe a confirmat că numărul unu mondial a participat pe 18 decembrie la o sesiune foto pentru celebra publicație franceză. Conform legislației din Serbia, o persoană pozitivă la COVID-19 ar trebui să stea în izolare pentru 14 zile, astfel că perioada de carantină ar fi trebuit să se încheie pentru sârb pe 30 decembrie.
Această problemă legată de comportamentul lui Djokovic după ce a fost depistat pozitiv a fost ridicată și în conferința de presă organizată de familia lui ieri. Fratele său, Djordje, a spus că "toate informațiile sunt publice, puteți verifica", pentru ca apoi, când a fost chestionat cu privire la prezența lui Nole la diferite evenimente, după testarea din 16 decembrie, să întrerupă brusc conferința de presă și să plece.
Novak Djokovic a cucerit titlul la Australian Open de 9 ori, în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021, un record absolut în istoria turneului de la Antipozi. Dacă se va impune și în 2022, el ar deveni al treilea jucător care cucerește peste 10 titluri într-un singur turneu de Grand Slam, după Margaret Court la Australian Open (11) și Rafael Nadal la Roland Garros (13). Totodată, sârbul ar deveni cel mai titrat sportiv din istorie, cu 21 de Grand Slamuri, dacă s-ar impune la Antipozi.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo